ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Atherov. Lumea nouă, liberă de maladii, vicii şi toxineAtherov. Lumea nouă, liberă de maladii, vicii şi toxine

 

Un cetăţean iranian de origine armenească  Arşavir Ter-Ovanesean (cunoscut în Rusia sub pseudonim Aterov) – un practician vestit de dietă crudă, care, după ce a pierdut primii doi copii, decedaţi din cauza maladiilor, a crescut al treilea copil - fiica Anait - exclusiv pe alimente crude. Fetiţa a crescut extrem de sănătoasă, foarte dezvoltată fizic şi mental. Experimentul neobişnuit a fost urmărit de presă din Teheran, care a publicat periodic fotografii despre viaţa acestei familii celebre. Arşavir Ter-Ovanesean a câştigat într-un proces de judecată  pornit de către medici din Teheran împotriva propagării "anti-ştiinţifice" a dietei cu alimente crude.

Potrivit unor surse, Aterov a lucrat ca medic, care a practicat în palatul şahului. A. Ter-Ovanesean considera propagarea dietei cu alimente crude de origine vegetală drept  scop principal al vieţii lui. Societatea naturiştilor, creată de dlui la Teheran, în anii 70, conţinea aproximativ 400 de persoane. Şi deşi cărţile lui nu ar putea fi destul de convingătoare pentru medici (şi nu pentru ei au fost scrise!), expunerea lor simplă şi populară a făcut  ideea despre trecerea la o viaţă sănătoasă, fără maladii, foarte clară pentru masele largi.

Potrivit  lui Aterov, fiecare creatură vie îşi are alimentaţia sa proprie, consumând-o pe care, trăieşte fără maladii, şi pentru omul astfel de alimente sunt fructe, legume, nuci şi seminţe germinate crude.

Aterov a susţinut că dieta crudă (alimentaţia cu produse crude pe baza plantelor) ajută la eliminarea celulelor canceroase, luptă cu supraalimentaţie, lăcomie, egoism, şi cel mai important lucru, ajută să obţineţi o sănătate perfectă, să creşteţi vitalitatea, rezistenţă, mărind extraordinar durata de viaţă.

Mulţi oameni de ştiinţă conştiincioşi, au confirmat deja faptul că minerale, vitamine şi enzime la fierbere şi rafinare  îşi modifică sau distrug  structura, astfel încât  la consumarea lor devin cauza multor maladii cronice.

În traducere de Levon Biciahnian şi altor naturişti din Erevan,  cărţile lui A. Ter-Ovanesean au fost răspândite de edituri nonguvernamentale (samizdat - ansamblu de mijloace folosite în fosta URSS pentru difuzarea operelor interzise de cenzură – trad.) şi în capitala Armeniei, în fosta Uniune Sovietică, a crescut ultimul val de popularitate, cel mai puternic, al ideii privind dieta crudă. Prin samizdat au ajuns la cititori Norman Walker (tradus pentru prima dată în limba rusă de Vladimir Danielian), Paul Bragg, şi Herbert Shelton (tradus de L.A. Vladimirski).

Experienţa de a reveni la alimentaţia naturală, exclusiv din plante, răstoarnă ideile tradiţionale dominante despre alimentaţia sănătoasă. Faptul că produsele alimentare crude transformă miraculos omul, îl eliberează de maladii şi îmbunătăţesc fundamental calitatea vieţii, dovedeşte, în mod clar, că organismele noastre din născare sunt concepute de natură pentru alimente crude şi că alimentaţia naturală pentru oameni şi alte animale, înrudite cu el, sunt alimente crude.

 

Descarcaţi cartea în rusă

 

 

Sursa: vpomestie.ru

Joi, 23 iunie 2011
Vizualizări: 3179

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
67
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
374
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
512
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
381