ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Aţi fost într-un Eco-parc?
 

 

Cu doar cîteva zile în urmă, am vizitat primul Eco-parc din Uzbekistan. Vă propun o scurtă trecere în revistă şi vreau să-mi împărtăşesc impresiile.

La intrare, totul în jur este verde şi curat, sunt auzite vocile vesele ale copiilor zbenguind. Poate că primul lucru ce bate la ochi este o sticlă de trei metri în înălţime realizată din ... cine ar fi crezut, sticle de plastic!

 

А вы были в Экопарке? 

А вы были в Экопарке? 

 

Mergem mai departe ... din dreapta se poate vedea ceva mare şi galben ... ha, ha! Este un pantof!

 

А вы были в Экопарке? 

 

La drept vorbind, destinaţia şi ideea acestei creaţii nu este foarte clară pentru mine, dar pare amuzantă şi foarte impresionantă. Doritorii de a fi fotografiaţi pe fundalul unui astfel de pantof, fac cozi mari.

Trecem mai departe, prieteni! Arborele iubirei, arborele de sănătate, arborele de fericire şi arborele de prietenie: în faţa noastră se întinde o alee din puieţi, recent plantaţi, încă fragili. Să sperăm că în viitor ei vor deveni puternicii giganţi verzi!

 

А вы были в Экопарке? 

 

Din păcate, pe ramurile subţiri, deja au reuşit să atîrne tone întregi de panglici ... Nu înţeleg de ce creatorii parcului, promovează această bătaie de joc asupra plantelor ...

Partea din spate a parcului îmi place cel mai mult: poienile verzi umbrite de copaci, pe care doreşti să fugi desculţă, să baţi mingea sau de exemplu, să joci badminton ... Copiii fericiţi se dau în scrînciobul făcut din anvelope, iar părinţii lor, stînd pe bănci, se bucură de aerul proaspăt (pe cît este posibil într-un oraş).

 

А вы были в Экопарке? 

А вы были в Экопарке? 

 

Iată încă o serie de atracţii neobişnuite ... un păianjen uriaş, ale cărui labe sunt legate cu corzi (probabil, după ideea autorului, este o pînză). Băieţi şi fete zboară de pe coardă pe coardă, ca pe liane, cucerind gigantul cu opt picioare. 

 

А вы были в Экопарке? 

 

Nu departe de păianjen s-au stabilit două furnici. Recunosc, că nu am înţeles de la prima vedere că sunt furnici. M-au luminat imaginaţia şi fantezia incredibilă a nepotului meu. 

 

А вы были в Экопарке? 

 

Iar, prin această construcţie, realizată din anvelope, judecînd după toate, trebuie să încercaţi să străbateţi.

 

А вы были в Экопарке? 

 

Iată şi un deal, la prima vedere, deloc curios ... dar dacă veţi trece din partea cealaltă ...

 

А вы были в Экопарке? 

 

Ia te uită ce scări! Pe de o parte, construcţia pare a fi nesigură, dar greutatea mea a rezistat.

Iată şi mult-aşteptata construcţie pentru skateboarding, roleri, biciclişti BMX.

 

А вы были в Экопарке? 

 

Ea nu am încercat, mi-e frică. Dar, în opinia prietenilor, merită.

Iată şi s-a sfîrşit turul nostru. În concluzie, aş spune că este un loc confortabil, în care te simţi departe de gazele de eşapament din oraş, te bucuri de verdeaţa din jur... Eco-parcul a devenit unul din locurile mele natale preferate în Taşkent.

Sper să vă placă acolo!

 

 

Sursa: ecoport.uz

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 22 iulie 2012 12:30
Vizualizări: 3084

Citiţi de asemenea

Clădirile reprezintă un segment esențial al politicii la nivel european privind eficiența energetică. În Republica Moldo...
51
Ai fost hipnotizat încă din copilărie că ascultarea propriei voci este schizofrenie. Iar să asculți profesoara care l-a ...
170
Cîteva locuri confortabile în pădure, care cu siguranță nu vor dezamăgi:- glamping "Лес", satul Civijepse, Ținutul Krasn...
424
Apa este folosită peste tot – în consumul personal al oamenilor, nevoile urbane, în producerea energiei, în industrie. C...
549