ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Au fost găsiți viermi care mănîncă plastic. Acum, planeta va fi mai curată!

2 milioane de cutii din plastic sînt folosite în fiecare minut la nivel mondial. Munții din plastic care s-au acumulat de-a lungul anilor sînt greu de imaginat. Oamenii de știință încearcă să găsească o soluție, iar guvernele crează limite privind utilizarea acestui material. Cu toate acestea, problema rămîne una serioasă pînă în prezent. Totuși, situația poate fi salvată cu ajutorul unui singur vierme. Această descoperire neașteptată a provocat oamenii de știință să efectueze cercetări, iar rezultatele lor s-au dovedit a fi pozitive.

Acest vierme este, de fapt, o omidă, numită omida de ceară. Ele parazitează coloniile de albine și mănîncă ceară. Ea este, de asemenea, cumpărată ca hrană de către proprietarii de animale de terariu, cum ar fi șopîrle. În unele experimente, viermele de ceară este chiar capabil să înlocuiască mamiferele. Și, după cum am aflat deja, a fost recent recunoscut ca fiind capabil să prevină distrugerea planetei.

Faptul că această omidă poate digera plastic, s-a demonstrat din întîmplare. Profesorul Federica Bertocchini, apicultoare, a pus viermii de ceară într-o pungă de plastic, iar mai tîrziu a găsit numeroase găuri în ea. Împreună cu alți oameni de știință - Paolo Bombelli (Paolo Bombelli) și Christopher J. Howe – ea a organizat un studiu bazat pe incidentul cu punga de plastic folosind 100 de viermi.

Ei au pus viermii în pungi de plastic și, după 40 de minute, au apărut găuri în ele. După 12 ore, greutatea din plastic a scăzut cu 92 mg. De asemenea, s-a dovedit că viermii distrug cu adevărat legăturile chimice de plastic, nu doar îl devorează.

Oamenii de știință cred că secretul se află în enzimele viermilor, care îi ajută să digere plasticul. În plus, ei demult consumă ceară, care este numit un "plastic natural".

După ce cercetătorii vor înțelege cum să folosească enzima și cum are loc procesul de digestie al acestui vierme, ei vor fi cu un pas mai aproape de rezolvarea problemei gunoiului de plastic.

Iar Dvs aveți grijă de propriul consum de plastic? Aveți propriile metode de utilizare a acestuia? Împărtășește-ți cunoștințele cu noi.

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
157
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
129
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
120
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
320