Australia va planta un miliard de copaci

/ Vizionări: 1518

Австралия собирается посадить миллиард деревьев

O campanie de plantare a copacilor la această scară poate schimba total situația ecologică de pe planetă...

Guvernul australian, în cadrul programului de combatere a schimbărilor climatice, este gata să aloce fonduri pentru plantarea unui miliard de copaci. Proiectul este calculat pentru o perioadă de 30 de ani - pînă în 2050.

Australia a recunoscut oficial vegetarianismul
Australia a recunoscut oficial vegetarianismul

Dacă va fi pus în aplicare, acesta va reduce emisiile de gaze cu efect de seră în atmosfera Pămîntului cu 18 miliarde de tone.

Această știre este confirmată de cercetările de la Universitatea de Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică din Zurich (ETH Zurich): o campanie de plantare a copacilor la această scară poate schimba foarte mult situația ecologică de pe planetă. Potrivit cercetătorului, Thomas Crowther, copacii sînt "cea mai puternică armă în lupta împotriva schimbărilor climatice".

Un miliard de copaci este, cu siguranță, un număr impresionant, dar este mult mai puțin decît este necesar - un trilion de copaci, care, potrivit calculelor lui Crowther și a colegilor săi, este necesar pentru însănătoșirea completă a Pămîntului.

Cu toate acestea, este un început bun și dacă inițiativa australiană va fi susținută și de alte țări, aceasta va contribui la depășirea situației ecologice dificile cu care se confruntă planeta în prezent.