ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Autobuze pe biogaz
 

În Bergen (Norvegia), va fi lansat primul autobuz hibrid care rulează pe biogaz, al doilea autobuz de același tip, autobuz-acordeon va sosi pe 31 octombrie.

Lungimea autobuzelor e 24 de metri, cu 6 metri mai mult decât la autobuzele-acordeoane tradiționale, raportează Russisk.org. Prin urmare, acest model este cel mai lung din Norvegia.
Pentru utilizarea autobuzului în centrul orașului a fost obținută o permisiune specială. Noile autobuze vor transporta studenții la colegiul Kronstade, deschis recent. Bilete în autobuz nu vor fi vândute, traseul este destul de direct, cu puține opriri, iar biletele pot fi achiziționate de la automatele de bilete din stații.

Aceste autobuze ecologice sunt produse în Belgia. Roțile sunt electrice, rulează pe biogaz și energia eliberată în timpul frânării, aceste autobuze necesită mai multă energie, decât autobuzele tradiționale.
Noile autobuze-acordeon vor fi puse pe linie în noiembrie, în timp ce șoferii fac cursuri suplimentare. Diferența acestui model este că șoferul va sta într-o secțiune separată, ca și în metrou, și astfel pasagerii trebuie să cumpere biletul în prealabil.

Producerea de biogaz poate reduce semnificativ emisiile de metan în atmosferă. Metanul are efectul de seră de 21 de ori mai puternic, decât cel al lui CO2 și rămâne în atmosferă timp de 12 ani. Capturarea metanului este cel mai bun mod pentru a preveni încălzirea globală în termen scurt. Gunoiul de grajd reciclat, borhotul și alte deșeuri sunt utilizate ca îngrășământ în agricultură. Acest lucru ajută la reducerea folosirii îngrășămintelor chimice, reducând influența negativă asupra apelor subterane.

 

Sursa: eco-mir.org
 

Luni, 09 februarie 2015
Vizualizări: 2008

Citiţi de asemenea

Președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Vas...
53
Ayurveda învață metode foarte exacte de detectare a unui proces dureros înainte de apariția oricăror semne externe ale b...
160
Iahtul electric SolarImpact cu o lungime de 24 m este un concept creat pentru a fi drept primul iaht oceanic de acest ge...
62
Președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului Municipal Chișinău, Vasile Chirt...
77