ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Autoritățile promovează ideea că moldovenii nu trebuie - să se înmulțească în aceste vremuri grele

Autoritățile țării spun că moldovenii nu trebuie "să se înmulțească" în aceste "vremuri grele" și promovează ideea sterilizării bărbaților. Despre acest lucru a declarat în cadrul unui miting la Chișinău deputatul și politologul Bogdan Țîrdea, relatează Noi.md .

El a menționat că ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, și Ministerul Sănătății în general, a început recent să promoveze ideea că în țara noastră sînt prea mulți cetățeni.

"Pe site-ul Ministerului Sănătății au apărut videoclipuri despre sterilizarea bărbaților ca măsură de contracepție. În aceste videoclipuri, filmate din bani publici, pentru care s-au cheltuit milioane, ni se arată că în aceste condiții dificile reproducerea este irațională și cel mai bine ar fi ca bărbații să efectueze procedura de vasectomie – adică de sterilizare. Apoi vor spune că avem nu numai prea mulți bărbați, ci și femei și vor începe să le propună și fetelor noastre, la fel ca în Africa, să efectueze procedura de sterilizare. Căci ne-am înmulțit tare mult și sîntem prea mulți", a spus ironic deputatul.

"Poate că în Moldova nu sînt atît de mulți moldoveni, cît hoți și idioți?", se întreabă Bogdan Țîrdea.

Menționăm faptul că videoclipul despre vasectomie a fost șters de pe site-ul Ministerului Sănătății. În același timp, el a provocat un conflict între Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, și fostul prim-ministru Ion Chicu.

Ala Nemerenco a spus că videoclipul, care a provocat comentarii ambigue, face parte din campania de informare "Planifică-ți viața! Alegeți metoda de contracepție potrivită!", este finanțat și realizat de unul dintre partenerii internaționali de încredere ai Ministerului Sănătății, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), iar campania a fost lansată în iulie 2020 de Ministerul Sănătății sub conducerea Vioricăi Dumbreveanu în Guvernul Chicu.

La rîndul său, fostul prim-ministru Ion Chicu a îndemnat "ministrul să dea dovadă de competență profesională, să nu denatureze și să nu confunde conceptele legate de sănătatea reproducerii cu conceptele de operații efectuate la indicații stricte medicale sau sociale, care în niciun caz nu ar trebui promovate ca metodă de contracepție într-o țară cu o creștere negativă a populației.

Sursa: noi.md

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 19 iulie 2022 8:33
Vizualizări: 1742

Citiţi de asemenea

El a căzut la fund, pierzînd totul în viață...Nu și-a pierdut doar sufletul și dragostea pentru muzică......
229
Insula plutitoare din Argentina este un fenomen natural unic care a provocat o mulțime de controverse. Experții nu pot g...
227
Înălțimea Piramidei de la Bomarzo, Italia,  este de 16 m, sub pămînt - încă 7-8 m, ceea ce îl face cel mai mare megalit ...
879
Aceasta este o căsuță solto soul din parcul american Joshua Tree, în mijlocul căldurii sufocante a canioanelor din Vest!...
355