Aventurile unui șaman marin sau din nou despre călătoria în jurul lumii „Pe Șaman în ocean” (+Video)

/ Vizionări: 2056

В Океане на Шамане или, что позволяет любому человеку осуществить свое кругосветное путешествие на яхте (+Видео)

 

Vreau să vorbesc despre prietenul și mentorul meu – despre un om care este foarte apropiat spiritual de mine, dar mai în vîrstă decît mine cu peste zece ani. Acest om mă ajută să-mi trăiesc următorii zece ani de viață într-o conștiință calitativ nouă – o etapă pe care el a trecut-o deja, dar eu abia urmează să o trec. Și deși el este binecunoscut, voi continua să susțin că puțini oameni îl înțeleg. Datorită unor anumite circumstanțe, eu îl cunosc poate mai bine decît mulți alții.

Prima călătorie în jurul lumii cu iahtul a unui călător din Moldova! (Video)
Prima călătorie în jurul lumii cu iahtul a unui călător din Moldova! (Video)

Pentru alții, această persoană apare mereu în chipuri foarte diferite. De exemplu, de șaman misterios, care, necontenit și fără milă, îmblînzește stihiile, sau sub forma unui tată grijuliu și fiu iubitor, care, literalmente la orice cerere a mamei sale, el reacționează și se grăbește să o ajute în cele mai simple și mici lucruri; în chipul unui om de afaceri pragmatic sau de motociclist care a văzut tot ce se poate imagina.

Cel care întrunește toate aceste calități și care constituie esența călătoriei „Pe Șaman în ocean” este Ghenadi Șatov. El este mai mult decît un șaman, filozof, psiholog...

Aș spune că Ghenadi Șatov este o persoană mereu conștientă de faptul existenței sale pe această planetă, fiind la infinit îndrăgostit de viață. Iar călătoria în jurul lumii este dorința lui de a-și exprima afecțiunea, iubirea de oameni. Dar mai important este faptul că Ghenadi își poate arăta dragostea și are abilitatea de-și construi relațiile cu lumea.

Interviul lui Gusman Minlebaev pentru portalul ecology.md (Video)
Interviul lui Gusman Minlebaev pentru portalul ecology.md (Video)

Toți înțeleg că lumea este diferită. Pe de o parte, aceasta este lumea surselor primare, a naturii, a stihiilor, a plantelor și a mineralelor – tot ceea ce este baza simplă a lumii planetare și moleculare, adică a lumii naturii vii. Pe de altă parte, aceasta este lumea societății moderne, fundamental opusă primei. Cel de-al treilea aspect vizează lumea antichității, iar al patrulea este lumea visurilor și aspirațiilor noastre. Și toate aceste planuri diferite care există în conformitate cu propriile lor legi, de fapt, sînt o singură lume a realității curente. Anume cu această realitate Ghenadi a învățat să interacționeze în felul său, numindu-și abilitățile filozofie strategică (FS).

Filosofia strategică este o teorie ce include trei nuclee principale:

1) Nașterea scopului. Respirația conștientă Shion

Drona Phantom 4 - în serviciul portalului ecology.md (+Video)
Drona Phantom 4 - în serviciul portalului ecology.md (+Video)

Aceasta este partea creativă a procesului. Ea permite, prin fuziunea respirației și a atenției, nașterea energiei și controlul energiei. Aceasta este o modalitate de a organiza fluxul intern de energie, care, de obicei, se mișcă haotic în noi. El poate fi îndreptat spre crearea ideilor și realizarea scopurilor.

2) Verificarea scopului. Meditația DAO

Este o modalitate de concentrare profundă asupra scopurilor deja create, care permite verificarea lor și tăierea celor false. Aceasta este o tehnică legată de capacitatea de a vedea propria natură și, pe baza acesteia, de a construi direcția principală a propriei vieți. Adică adaptarea vieții la scopul principal, care este legat de sfera practică de activitate, în care omul primește o plăcere maximă de la viață.

3) Realizarea scopului. Strategia realizării.

Ecology.md vă felicită cu sosirea unui Nou An!
Ecology.md vă felicită cu sosirea unui Nou An!

Acesta este un set de reguli și abilități de bază, a căror respectare permite facerea unor fapte corecte și realizarea unor acțiuni sau procese care conduc omul spre scopurile lui principale. Acest set simplu de reguli joacă rolul de ghid, ca un detector care verifică corectitudinea căii.

Aceste trei părți ale FS îi permit omului să realizeze în deplină măsură tot ce își dorește. Este un fel de dans cu realitatea. Lumea exterioară este pe deplin conectată cu cea interioară, nicăieri nu există contradicții, energia curge lin și este în armonie cu tot ce este în om.

În esență, ceea ce se numește filosofie strategică este abilitatea de a auzi și de a vedea realitatea din jur și de a putea interacționa cu ea.

Șapte greșeli de educație care împiedică copiii să devină lideri
Șapte greșeli de educație care împiedică copiii să devină lideri

Însușind această abilitate și artă, Ghenadi a ajuns la Scopurile pe care și le-a stabilit. Dar, pe lîngă toate, are și dorința de a le spune și altora despre această abilitate – a fi îndrăgostit de viață și a construi o relație foarte armonioasă cu ea. El zîmbește vieții și ea lui.

Scopul actual al lui Gennadi Șatov este o călătorie în jurul lumii pe Șaman – iahtul său. Această cale își are propriul sens. Dacă e să încercăm să o exprimăm într-un singur cuvînt, atunci scopul căii iahtului Șaman este fericirea.

Principala sarcină a călătoriei în jurul lumii pe Șaman este de a arăta unui număr maxim de oameni cum pot să devină fericiți. Este o încercare de a arăta că fericirea este accesibilă fiecărei ființe umane de pe pămînt, iar dobîndirea ei depinde numai de eforturile proprii.

Fericirea nu este altceva decît un scop obișnuit și destul de realizabil. Și odată ce acesta este scopul, dobîndirea fericirii este construită în conformitate cu legile vieții raționale.

Și dacă omul crede că este mai bine să fii fericit decît nefericit, atunci el va accepta ideea că o viață cu scop este mai bună decît una fără scop. Nu are rost să așteptăm fericirea fără un scop, nu-i așa?

Astfel, Calea Șamanului este școala vieții raționale.

Lui Gennadi i-a apărut dorința de a se angaja într-o călătorie în jurul lumii pe un iaht mare și frumos. La început, în februarie 2017, nu avea nimic pentru realizarea acestui obiectiv, cu excepția unui vis și a unei idei. Și acum, cu ajutorul filosofiei strategice, el vrea să arate cum se face acest lucru în sens practic. Cu ajutorul tehnicii sale, a găsit o modalitate de finanțare, a cumpărat un iaht și, în urma numeroaselor peripeții, a devenit căpitanul lui.

Și ce înseamnă să devii căpitan?

Aceasta înseamnă dobîndirea competențelor și experienței corecte în cel mai bun mod posibil. Cu ajutorul Filozofiei Strategice, într-un timp scurt, Ghenadi a reușit să devină însuși căpitan, arătîndu-le altora că școala sa este capabilă de totul.

Prima parte a călătoriei a început cu un vis de neclintit. A găsit puterea și mijloacele de a forma o echipă, a inspirat-o și a stabilit relații cu fiecare membru, inclusiv comerciale. Aceste sarcini au fost realizate cu mare dificultate, pînă la punctul că din exterior părea aproape imposibil și ireal. Dar încet, cu ajutorul bunului simț și al abordării raționale, fiecare problemă a fost rezolvată.

Și astfel a făcut deja un pas înainte, adică s-au rezolvat problemele tehnice, s-a găsit un căpitan – în persoana lui Ghenadi. Și astăzi îl vedem bucuros, ca pe un tînăr înflăcărat care se bucură cu sinceritate că a trecut într-o nouă fază a ideii sale. Astăzi, membrii echipei se află pe iaht pe Marea Mediterană, cîștigând experiență și admirînd frumuseți. În general, are loc pregătirea de călătoria în jurul lumii, direct prin oceane.

Iar noi putem urmări avansarea treptată a călătoriei. Cu ajutorul unei gîndiri raționale, această expediție se îndepărtează de la vis spre realizare. Anume prin acest fapt este interesant proiectul „Pe Șaman în ocean”. El demonstrează în ce măsură omul se poate deplasa cu visul și abilitatea sa de a interacționa cu realitatea.

Urmărind în aceste momente iahtul Șaman și echipa lui, vedem oameni care se bucură de viață. Ei se bucură doar de faptul că trec la etapa următoare. De menționat că toate etapele vor fi asociate cu noi sarcini, dar împreună reprezintă o punere în practică a principiilor filosofiei strategice.

- Valeriu, dacă sînteți sigur că principiile filosofiei strategice funcționează și fără asta, pentru ce urmăriți călătoria? Ce vă dă acest lucru?

- Principiile filosofiei strategice ne permit să realizăm sarcini și obiective și nu există nicio îndoială în legătură cu aceasta. Dar acestea pot fi diferite. Este una dacă vreau să fac, de exemplu, o grădină mică lîngă fereastra mea, și cu ajutorul filosofiei strategice îmi voi rezolva toate problemele. Dar ce se întîmplă dacă vreau să creez pace în toată lumea, să rezolv toate problemele civilizaționale existente, să conduc omenirea la renaștere, la o stare de armonie și realizare absolută?

Va funcționa oare această tehnică?

Am văzut cum filosofiei strategice rezolvă probleme mai mici, dar cînd ne punem sarcini mari pentru noi înșine, aceleași principii sînt interpretate într-un mod mult mai profund. Ele dobîndesc noi detalii, noi aspecte. Iar întregul focus, toată magia și toată puterea se află în detalii.

Mi-a fost greu să-mi imaginez cum se poate rezolva o sarcină de această scară, și anume, cu ajutorul filosofiei strategice, de la zero, să începem o călătorie în jurul lumii pe un iaht de elită! Prin urmare, sînt interesat să o urmăresc – pentru a vedea apariția acestei științe la o nouă scară. Și mă bucur să ajut acest proiect.

- În ce moduri concrete veți comunica principiile filosofiei strategice oamenilor prin călătoria în jurul lumii?

- În toate modurile accesibile în lumea modernă. În prezent, prin scrierea unui articol, pentru a da început punctului de referință. Acum am pus un punct în sistemul de coordonate și vom continua de la acesta, și treptat această imagine va deveni complet clară. Călătoria în jurul lumii îi schimbă nu numai pe cei care o urmăresc, ci și cei care participă direct la ea. Îi impune să privească mai adînc în propriile lor sarcini și pe sine în ele.

Cum să ne înțelegem pe noi înșine, natura noastră interioară și cum, cu ajutorul naturii noastre interioare și exterioare, putem să valsăm în acest infinit? Omul încă nu se cunoaște pe sine și cu atît mai mult forțele externe. El se află pur și simplu în prostrația visului său social.

Putem spune că acest articol este o încercare de a fixa punctul de referință de la care se va putea vedea următorul pas. În consecință, această experiență va avea drep rezultat o metodă care poate fi folosită în practică. Poate mă voi repeta, dar vreau să clarific faptul că această călătorie în jurul lumii, timp de doi ani, cel mai probabil, va șlefui această metodă.

Vladislav Sanduleac