ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Avertismentul medicilor! Ce trebuie să ştii înainte de a mînca castraveţi în oţet

Persoanele sanatoase pot consuma frecvent astfel de produse, mai ales daca sunt preparate cu mai putina sare. In ciuda efectelor benefice, ele sunt interzise celor cu afectiuni renale severe sau celor cu hipertensiune.

Una dintre muraturile cel mai frecvent consumate este varza murata. Este un aliment probiotic si contine substante anticancerigene, hepatoprotectori, vitaminele A, C, E, zinc, fibre alimentare care combat constipatia si detoxi-fica colonul. In varza murata se mai gasesc potasiu, magneziu si calciu.

Castravetii murati au putine calorii, au o incarcatura glicemica mica si contin caroten, acid folic si calciu. Persoanele care sufera de hipertensiune arteriala trebuie sa-i consume in canti-tati mici si sa-i spele de sare inainte de masa. „In procesul natural de fermentatie nu doar ca se produc vitamine, ci se biodisponibilizeaza mineralele si fibrele alimentare din castraveti. Vitaminele naturale existente in cas-traveti nu sunt distruse, deoa-rece produsul nu este tratat termic"

Castravetii in saramura se pastreaza intr-un loc intunecos si uscat, la temperaturi de 10-15 grade pentru a se declansa procesul natural de fermentatie acido-lactica. Castravetii murati pot fi consumati ca atare, intre mese, sau ca garnitura la terci, mancarurile din legume precum fasole, mazare, naut, linte, soia. Muraturile asortate din conopida, varza alba si rosie, gogonele, castraveti, ardei iuti, morcovi si usturoi se recomanda persoanelor sanatoase, alaturi de diverse feluri de mancare mai greu digerabile, deoarece usureaza digestia.

 

Sursa: moldovenii.md

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 21 noiembrie 2015 13:00
Vizualizări: 1990

Citiţi de asemenea

Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
189
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
257
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
265
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
277