ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ayodhya — locul de naştere al lui RamaAyodhya - locul de naştere al lui RamaOraşul sacru  Ayodhya se află  în statul Uttar Pradesh, pe malul drept al râului Saraya, 555 km la est de Delhi.

Cuvântul "Ayodhya" în sanscrită înseamnă “ceva împotriva căruia nu te poţi lupta”. Se crede că oraşul a fost fondat de către primul dintre oameni - Manu, căruia însuşi Vishnu a dat accest  loc. Ne place sau nu, este dificil să se verifice, dar antichitatea acestui oraş,  într-adevăr, nu poate fi determinată.

Cândva el a fost considerat unul dintre cele mai mari şi cele mai magnifice oraşe din India şi acoperea o suprafaţă de 250 kilometri pătraţi. Chiar şi în "Brahmanda Purana", se spune că Ayodhya este unul din cele şase oraşe sfinte ale hinduismului. Iar "Atharva Veda” descrie Ayodhya, ca fiind “un oraş, construit de zei şi prosper ca paradisul”.  Aici s-au născut, cinci dintre cei 24 de sfinţi Jain - Tirthankaras, inclusiv primul, Sri Dev Rishabha, fondatorul jainismului. Chiar şi Buddha Shakyamuni, de asemenea, a petrecut aici o mulţime de timp.

Ayodhya - locul de naştere al lui Rama

Dar în mintea fiecărui hindus Ayodhya, în primul rând, este asociată cu viaţa regelui divin, Rama, avatarul al şaptelea al lui Vishnu. Aici el a fost născut, aici şi-a petrecut tinereţea, de aici a plecat la războiul victorios împotriva demonului Ravana, aici a revenit după victoria lui şi  aici s-au încheiat zilele lui.

Ayodhya - locul de naştere al lui Rama


TEMPLE


Ramdanmabhuni (Ramkot) - locul de naştere lui Rama, iar acum, din păcate, de asemenea, locul unui conflict religios, practic insolubil.

Adevărul este că în antichitate aici a fost situat un templu dedicat lui Rama. În Evul mediu acesta a fost distrus, iar în locul său sultanul Babur Babri a construit o moschee.

În 1992, o mulţime de militanţi hinduşi au distrus moscheea, mulţi oameni cred că de vină sunt jocurile politice, care nu au nici o legătură cu religia. Acum, statutul acestui loc nu poate fi rezolvat, aici a fost înălţat altarul hindus improvizat, dar intrarea este foarte complicată.

Din cauza acestui conflict Ayodhya nu este cel mai sigur loc pentru vizită.

Printre alte temple din Ayodhya sunt:

Hanuman Garh - cel mai popular templu al oraşului, unul din templele principale ale lui Hanuman, în nordul Indiei.

Ayodhya - locul de naştere al lui Rama

Nageshvarnath – unicul templu al oraşul dedicat lui Shiva. Conform legendei, a fost construit de către fiul lui Rama, prinţul Khushem.

Ayodhya - locul de naştere al lui Rama

Dashrath Bhavan - încă un mic templu liniştit, dedicat lui Rama, Sita şi Lakshman.

Kanak Bhawan - un impresionant templu-palat, construit în 1891.Ghats

Dacă există un râu în Ayodhya, atunci - în afară de temple, desigur, există şi Ghats.

Ayodhya - locul de naştere al lui Rama

Principalul dintre ele este magnificul Gupta Ghat. Anume aici, potrivit legendei, Rama şi-a pierdut viaţa.Cum se ajunge la Ayodhya

Cel mai apropiat aeroport de Ayodhya este situat în Lucknow.
Până la dânsul - 130 km, de la aeroport la oraş se poate ajunge cu trenul în 3 ore. Un pic mai departe - Varanasi (200 km), de acolo trenul merge 4 ore. Dar se spune, că trenurile din India nu merg întotdeauna după orar. 

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 21 mai 2010 14:20
Vizualizări: 3241

Citiţi de asemenea

În Muzeul Egiptean se află o piramidă din piatră neagră numită "Piramida Neagră".Această piramidă nu este făcută din pia...
61
Keanu Reeves a publicat pe pagina sa de Facebook o adresare către abonați și fani. Această postare a devenit imediat v...
67
Acestea sînt niște grote uriașe create artificial, a căror vîrstă este estimată la cel puțin 1.700 de ani. Deoarece data...
58
Un videoclip cu animale care au reușit să fie filmate în momentul potrivit! De la o zi la alta, pe planeta noastră se în...
66