ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ayurveda şi yoga este mănâncă sănătosAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Ayurveda "Completa bunuri supermarket, ca nu este nimic" - această idee este, de obicei vizitat de cei care, având în vedere decizia de a merge pe o dieta, este valabil şi pentru alimente. Ar putea fi legate de eşecul regimului alimentar al conservanţi, şi care conţin OMG-uri produse, sau trecerea la vegetarianism, sau o schimbare a obiceiurilor alimentare, care de multe ori se întâmplă cu oamenii, serios de yoga sau încearcă să urmeze sfatul Ayurveda - medicina tradiţională indiană. Schimbarea obiceiurile mor greu, mai ales când acesta nu este clar ce are nevoie corpul tau si ce nu este. Cu toate acestea, puteţi încerca, de asemenea, să asculte preceptele de sănătate, a aparut cu mult timp înainte erei noastre.

Ayurveda - un sistem la scară mare de medicina din India, ale cărei principii au fost formulate în secolul VIII î.Hr.. Ayurveda este practicată pe scară largă în fapt, în India, Nepal Sri Lanka, şi recent a devenit o modă în Occident. În sanscrită, cuvântul "Ayurveda" poate fi tradus ca "cunoaştere a vieţii, şi aceasta nu este o coincidenţă: Ayurveda oferă îndrumare, nu numai pentru a trata pacienţii, ci şi pentru a construi întreaga viaţă, în timp ce se bazează pe un sistem filosofic special.

Astfel, Ayurveda este de părere că toată lumea este format din cinci componente: de aer (WJA) de incendiu (tedzhas) Apa (Jala, un) teren (Prithvi) şi spaţiu (Akasha). Dintre aceste elemente este, şi noi. Acestea sunt grupate în trei "doshas" - parte a constituţiei omului.

În organism, toată lumea are toate cele trei doshas, dar unele dintre ele prevalează, aşa că toţi suntem diferiţi. Omul în al cărui organism echilibrat, toate cele trei doshas - norocos pentru că el e tot dreptul la sănătate, nu există nici o problemă de exces de greutate sau de delicateţe nesănătoase şi lucrări de corp ca o masina bine unse. Dar aceste mici norocos. De obicei, în corpul uman este dominată de o dosha doshas sau două. De exemplu, lână creează în corp uscat şi rece, pitta - cald, sarcasm si umiditate si kapha - umiditate (mucus) şi rece. Toate aceste proprietăţi sunt necesare pentru corpul nostru: Vata este responsabilă pentru deplasarea de elemente în organism sisteme, Pitta - pentru transformarea unui ţesut la altul şi pentru generarea de căldură, şi Kapha - stabilitatea ţesuturi şi fluide, precum şi pentru lubrifiere a articulaţiilor. Cu toate acestea, depăşesc orice dezechilibru dosha. De exemplu, persoanele cu kapha hiperactivă pot suferi de obezitate excesivă, exces de lichid în organism, de mucus în plămâni, şi deţinătorii de Vata dosha intensivă - dimpotrivă, să fie foarte subtire, pierde periodic poftei de mâncare şi se plâng de pielea uscata.

Pentru a alinia echilibrul naturii, omul cel mai bine pentru a evita alimente care alimenteaza aceasta Doshu (similar cu creşteri aici ca acest lucru: de exemplu, umflate, emotionat VT exacerba uscat si rece alimentare). Baza de dieta yoga (sau doar vegetariene) - o varietate de mese in combinatie cu legume. Oamenii-kapha potrivite lumina constituţie, uscat şi cald pe proprietăţile de cereale: grau, crupe de porumb, orez prăjit, hrişcă, pentru constituţia Vata - mai hranitoare - grâu, orez, ovăz, secară. Pentru constituţia Pitta cele mai severe şi răcire: soiuri de ajutor de orz, orez brun, grâu, ovăz, toate cu excepţia grâului, care are proprietatea de a provoca arsuri la stomac. Cu toate acestea, este posibil pentru a compensa adăugarea de o mulţime de dulciuri şi unt topit. Pentru a înţelege exact ceea ce întăreşte Doshu puteţi încerca pentru o săptămână la un jurnal alimentar, şi apoi a vedea ce tip de alimente se prevalează. Pentru a evita confuziile, există recomandările dietetice emise pentru diferite tipuri de doshas, care sunt, de exemplu, aici.

Există, de asemenea recomandări generale cu privire la tratamentul şi ingestia de alimente. Pe de o parte, focul digestiv în stomac este puternică arderi în special în după-amiaza, astfel încât masa principală de recepţie trebuie să fie situat la aproximativ între orele 11:00 şi 15:00. Pe de altă parte, fiecare are modul său propriuzi, şi, uneori, se concentreze mai bine pe planificarea, cel mai important, că el nu a fost săritor. În timpul celor patru de ore înainte de somn nu este meritat, pentru că produsele alimentare este digested rău, dar în stomac dormit bine rasa bacterii provoca dezordine şi formarea toxinelor (toxine în dimineaţa va şti despre un miros urât din gură). Din acest motiv, mai bine, pentru a evita putred, alimente stricate. De asemenea, în pâine doghouse drojdie de bere (datorită faptului că drojdia termofile conţinute de acestea, suprima microflorei intestinale normale şi stimularea procesului de fermentaţie). Alimente cu conservanţi, coloranţi şi OMG-uri chimice, precum şi produse alimentare, re-încălzit de căldura şi vechi (pregătit, să spunem, ieri) nu sunt binevenite, deoarece implică vitalitate foarte putin.

Joacă un rol, în ceea ce stomacul este umplut cu alimente. Volumul său la efectuarea stretch alimentare la o medie de trei litri. Se presupune că, după stomac cina trebuie să fie o treime pline cu alimente, o treime - un lichid, şi un al treilea ar trebui să fie gol, deci nu a fost un spaţiu pentru metabolismul. Cu lichid - subtilitatea: ce se poate bea excesiv de alimente uscate şi, în general, Ayurveda recomandă să se bea ceai dupa ce mananci, deoarece este acceptată: Acest lucru inundaţii focul digestiv. Există mai lent, şi să încerce să mestece alimente, a face o masă într-un proces amănunţită, fără a fi distras de televiziune şi calculator - în acest yoga şi Ayurveda sunt aceleaşi.

Dar, în acelaşi timp dintre recomandările alimentare Ayurveda si yoga este o diferenţă semnificativă. Dacă oamenii în Ayurveda - pacient, mai degrabă, este pasiv, precum şi toate manipulare face sub supravegherea unui specialist, atunci yoga toate diferite. Omul expune corpul ei grav impact cu exercitarea, încercând să obţină armonia mintii si a corpului, şi cu siguranţă nu pot fi reduse. În plus, tradiţia ayurvedice pot mânca carne, ceea ce yoga este, de obicei nu se face din motive etice (yoghinii nu mănânc carne deoarece observa Ahimsa - non-violenţei împotriva sine şi lumea din jurul lor), la care vom adăuga şi practice. De carne face ca organismul mai rigide şi creează dificultăţi în practica de zi cu zi de pranayama. Carne de lungă digerate şi sânge acide şi deţinerea-vă respiraţia, utilizate în pranayama, şi sânge "acide" - deci dieta este introdus "alkalify" lapte proaspăt şi fructe dulci. Ca şi pentru subtil, se consideră că emoţiile comestibile de origine animală (durere şi de groază de moarte) poate afecta caz contrar, condiţia umană, pe care oamenii implicaţi în meditaţie, nu este nevoie.

Pentru cei care sunt angajaţi în practici spirituale, va recomandam dieta sale, care se numeşte "sattwic. Aceasta înseamnă că produsul alimentar este ales pentru doshe (tip de constituţie), dar, de asemenea, excita instinctele animalelor, care nu este ispititoare oamenii să activitate obositoare, sex, somn, ură sau gelozie, nu opacifierea creierul şi excita simturile.

Şi pentru lână, şi Pitt, şi Kapha are dieta sa sattvic. Nu sunt produse care au o anumită valoare energetice - printre care laptele, mierea, date, ghee. Exista o paleta foarte mare de condimente, să-şi diversifice legume şi preparate din cereale. Vorbind despre condimente: Ayurveda şi Hatha yoga avertizează împotriva goryachaschih şi stimularea sexuala condimente si alimente (ceapa, usturoi, etc), deoarece acestea au o influenţă tamas şi radzhasichnoe asupra minţii. Practica de Kundalini Yoga sistem de yoga-Bajala, mare parte construit cu privire la eliberarea de energie din centrul sexuale, dimpotrivă, o astfel de masă sunt binevenite.

Este clar că pentru a se conforma tuturor recomandări pentru yoga, Ayurveda este dificil de alimentare: multe dintre ele, par uneori neobişnuite şi ar trebui să fie utilizate. Dar cel puţin o parte din norme pot fi baza de dieta lor, ca parte din reţeta - Adauga la carte de bucate dvs. personale.

Paneer (telemea)

PNCI este preparat din lapte conţinut de grăsime mai mare de 3,5%, şi mai bine în cazul în care laptele este o persoană fizică sau cel puţin pasteurizat. Litru de lapte este adus la fierbere, apoi focul neîntrerupt, şi într-o cratiţă se adaugă sucul de o lamaie. Serul este separat de proteine, după care brânza următoarea uşor filtrate prin cheesecloth şi de scurgere de rezervă (puteţi pune, de asemenea, sub presă),. În dimineaţa următoare, brânză dulce, în stare proaspătă este gata. Perioada de valabilitate în mici său. De altfel, în procesul de luare brânză la domiciliu, puteţi adăuga mirodenii sau ierburi. Aceasta reteta simpla si gustoasa pentru un singur dezavantaj: un litru de lapte paneer devine un pic.

Kichri

Kichri - este orez fiert cu legume şi germinate Masham sau linte rosie (şi must şi linte rosie, spre deosebire de alte legume, sunt usor de digerat şi care generează emisii mai puţin). Preparată kichri baza proporţiile de 1 ceasca de orez cu bob lung 1 ceasca de varza Masha. Mash, de asemenea, el a dat mung - unele specii exotice de leguminoase pentru Rusia. Adevărat, el doar exotice la o primă vedere - la o examinare mai atentă se dovedeşte că salate comercianti coreean a avut timp tranzacţionate marinat varză de Masha, oferind clientilor lor incredere ca varza de soia. Cu toate acestea, pentru must kichri trebuie să fie alta - mici, rotunde boabe uscate de verde sau maro. Mash la muiat timp de o zi şi-i dau un pic trapa. În ceea ce priveşte succesiunea prin adăugarea de ingrediente, apoi da sfaturi diferite. Ei bine, de genul: pune oala (1 litru de apa + linte) tocană de 10 minute. Între timp, prăjeşte în unt clarificat (ghee) condimente - cum ar fi asafoetida, ghimbir şi seminţe de chimen, apoi, în acelaşi prăji pan orez. Apoi trimiteţi conţinutul tigaie în oală, se reduce flacăra şi se adaugă legume (rosii, conopida, cartofi, ceapă, morcovi, dovleac - lista poate continua), şi sare. Când crupe - spre deosebire de legume se fierbe mai repede - bucătar, antena este gata.

Ghee (unt clarificat)

Acest tip de ulei de la fani de Ayurveda şi practicieni de yoga au în mare cinste: este util pentru toate cele trei doshas şi, unt spre deosebire, toate asimilate la fel de bine, pentru că nu are de proteine din lapte. Ghee şi este foarte convenabil în depozit - este o lungă perioadă de timp nu strica şi pot fi stocate chiar la temperatura camerei.

Unt clarificat poate fi gătit separat - de la incalzita cu unt intr-o tigaie, încălzirea-l pe foc mic. unt standard ambalaj dvuhsotgrammovaya se scurge în timp de 10-15 minute. Apoi, uleiul este uşor turnat într-un fel de recipient cu o durere mare, şi atunci când aceasta întăreşte, cu suprafaţa trebuie să fie topite pentru a elimina de proteine.

Torturi de cereale proraschennyh

Acest lucru este foarte interesant pentru a înlocui pâinea tradiţională drojdie de bere, care se întâmplă în Masha proraschennogo, grâu sau secară. Gata să ierte, daca esti norocosul câştigător de blender sau la polizor mai rău carne. Cereale scufunda peste noapte, apoi apa să fie evacuată, şi ei chiar pun într-un loc cald - pentru a germina. Cum să Hatch (pe zi ar trebui), puteţi să le toarnă într-o maşină de tocat / blender, adăugând-a lungul drumului acolo ziru, scorţişoară sau coriandru, piper, sare, şi chiar şi nuci - totul depinde de dorinţa de bucătar-şef. Greutate smalyvaetsya, după care ea a făcut din tortilla si prajit in unt lichid într-o tigaie.

Salata proraschennyh cereale

Iarbă încolţite de-a lungul aceleaşi linii. Pentru o portie de salata durează aproximativ o mână de seminţe proraschennyh, precum si cubul de cm ghimbir proaspat lungime rădăcină în trei. Ghimbir tăiat în fâşii fine şi amestecat cu boabe. Apoi se adaugă suc de lămâie, condimente (dupa gust) şi legume vânzare. Salata verde se transformă picant si acru, frumos stimulează pofta de mâncare.

Khir

Khir - un fel de mâncare naţional indian dulce, care în mod ideal, ar trebui să fie un lichid (deşi site-uri culinare khir adesea prezentat ca un n mai densuding). La 100 de grame de orez Basmati durează aproximativ un litru şi jumătate de lapte şi 10 linguri de zahar, mai mult maro. orezul spălat, inundate de jumătate din lapte, gătite într-o oala pe foc mic şi se amestecă în mod regulat, până când se ajunge la o fierbere. Apoi, focul se stinge, orez se frământă, pentru a evita nodulii, şi aprins apoi arzator din nou: oala se toarna laptele care rămâne, zahăr, şi tot ce este slab, şi amestecate la un foc lent, până când amestecul este gros - acest lucru înseamnă că este gata.

Vă mulţumim pentru sprijinul acordat în pregătirea materialului didactic de conducere ", Centrul de Ashtanga Yoga, autor al workshop-ului" alimentare Yoga, în banda de mijloc "Mihail Baranov.

chaskor.ru
Luni, 09 noiembrie 2009
Vizualizări: 4735

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Atunci când procesul de producție este organizat corespunzător, fiind bazat pe echipamente și materii prime de calitate,...
20
Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
90
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
275
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
61