Bărzăunul transformă energia solară în energie electrică pentru condiţionare proprie
Articolul publicat în revista ştiinţifică israeliană „Naturwissnschaften” de oamenii de ştiinţă locali în serios a cointeresat biologii, după care au manifestat interesul şi fizicienii. Bărzăunii sau bondarii au fost acele insecte vii care produc energie electrică din lumina soarelui. Este posibil ca unele adaptări tehnice ale mecanismului acestora, neobişnuit pentru organisme vii, for fi împrumutate de către oamenii de ştiinţă în scopuri industriale.
Bondarul asiatic gigantic are un întreg sistem de climatizare a corpului pe bază de electricitate. Părul galben pe corpul lui transformă energia fotonilor din spectrul ultraviolet în energie electrică, care asigură procesul de răcire. Fireşte că, bondarul nu poate demonstra un randament ridicat, însă principiul însuşi arată că o astfel de abordare este posibilă şi pune savanţii pe gânduri.
În plus, sistemul electric de răcire al organismului este, în general, un studiu separat pentru care se vor găsi clienţii. Pentru că astfel de sisteme, pe bună dreptate, ar putea cu succes să fie adaptate de societatea noastră, în care probleme legate de temperaturi înalte şi climă au început să depăşească serios posibilităţile noastre tehnice de apărare. Iar unde miroase a profituri pe valul progresului, ecologia la fel ar putea obţine avantajele ei.
Sursa: ecovoice.ru