ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Băuturi ruse vechi



Băuturi ruse vechi

 

Acum, mulţi sunt surprinşi de faptul că în cele mai vechi timpuri, poporul rus ne având la dispoziţie antibiotice moderne şi cunoştinţe profunde în domeniul medicinii, în acelaşi timp, destul de eficient se luptă cu maladiile. Dacă veţi pătrunde în esenţa tradiţiilor naţionale, atunci răspunsul devine evident. Cu mult înainte de apariţia cafelei şi ceaiului exotice în Rusia oamenii au consumat băuturi vindecătoare minunate. Cea mai populară şi răspândită băutură a fost medovuha slab alcoolică. Băutura se fierbea nu numai din miere de albine, dar şi din răchiţele, suc de mesteacăn, de vişină, din floare de tei. Anume din acele timpuri şi se trage denumirea primei luni după nuntă - luna de miere. Mirele şi mireasa, după ceremonia de nuntă o lună întreagă ospătau medovuha slab alcoolică. Amintiţi-vă cu ce se încheiau multe basme popular ruse: "eu însumi am fost acolo, miere, bere am băut. Pe mustaţă s-a scurs, dar în gură nu a nimerit!".


Una din cele mai simple metode de a fierbe medovuha este după cum urmează:

La 6-7 litri de apă adăugaţi un kilogram de miere şi o mână de hamei, aproximativ 15-20 de grame şi se fierbe, amestecând constant timp de 2 ore. Spuma se ia obligatoriu până la obţinerea unui lichid complet transparent. Se răceşte şi se adaugă 45 grame de drojdie de pâine, diluată în lichid cald. După aceasta medovuha fiartă se înveleşte şi se pune pe două sau trei zile pentru fermentare. În timpul fermentaţiei, lichidul poate fi mestecat şi se adaugă apa rece. După ce fermentarea se stinge este necesar s-o strecuraţi şi să turnaţi în sticle, care apoi sunt închise ermetic şi plasate într-un loc rece timp de 2-4 luni pentru coacere completă. Calitatea băuturii depinde de durata expunerii, cu cât mai lungă, cu atât mai gustoasă.

Fanii condimentelor le pot adăuga în băutură. Acest lucru se face la prima etapă, atunci când se adaugă hamei. Desigur, cuişoare, scorţişoară, frunze de dafin, chimen, ghimbir, rozmarin, cardamon, piper, dar trebuie să ţineţi cont de faptul că mierea naturală în starea pură păstrează toate aromele naturale. După patru luni, veţi obţine o băutură, cu adevărat, divină, dar există şi o modalitate să preparaţi medovuha într- un interval de timp mult mai scurt.

Pentru a face acest lucru reduceţi cantitatea de apă într-o jumătate până la trei litri, dar dublaţi cantitatea de hamei. Mierea, diluată în apă, se fierbe timp de trei ore şi numai după aceasta se adaugă hamei şi încă o oră se fierbe la focul mic. Apa care s-a evaporat în timpul fierberii, se completează cu apă fiartă .
Pentru a accelera procesul de coacere, puteţi adăuga o bucăţică de pâine de secară prăjită. La pregătirea băuturii se poate experimenta cu diferite combinaţii de miere - cu zahăr, vişine, stafide, zmeură. În acest caz, limita pentru manifestarea de fantezie nu există. Singurul lucru necesar, este să menţineţi gustul produsului finit, transparenţa şi, desigur, calitatea de băutură spumantă.

O altă băutură veche rusă  - sbiteni.

Băuturi ruse vechiAu băut această băutură în Rusia din timpuri imemoriale. Mai ales în timpul iernilor îndelungate. Sbiteni nu numai încălzea plăcut din interior, dar şi ajuta pe adulţii şi copiii la tratarea bolilor. Deoarece această băutură se consuma în stare fierbinte. La târguri şi iarmaroace deseori ar putea fi întâlnit un om care înfăşura într-o pătură călduroasă bidoane cu lichid fierbinte şi vindea sbiteni. Cu timpul bidoanele din  aramă au fost înlocuite cu samovar.

În contrast cu medovuha, sbiteni include mai multe componente: cardamon, cuişoare, vin, coniac, ghimbir, frunze de dafin, ceai, mentă, nucşoară, schisandra, zahăr şi hamei. Dar principalul ingredient, desigur, rămâne mierea.


Cel mai simplu mod de a găti sbiteni este reţeta următoare
:

la un litru de apă fierbinte se adaugă 100 de grame de miere şi un vârf de cuţit de scorţişoară, ghimbir, cuişoare şi mentă. Fierbem lent o jumătate de oră.

Reţeta preparării băuturii în vin este tot aceeaşi, numai în loc de apă, folosim vinul roşu sec şi cantitatea de miere o mărim până la 150 de grame.

Pentru proprietăţi de vindecare cel mai util este sbiteni preparat pe bază de zmeură şi miere. Un kilogram de miere se diluează într-o jumătate de litru de suc de zmeură şi trei litri de apă. Se fierbe la 1-1,5 ore. Apoi se răceşte la temperatura camerei şi se adaugă 50 de grame de drojdie. Se lasă pe noapte într-un loc cald, şi în dimineaţă se toarnă în sticle, apoi  se păstrează  la rece timp de 4 săptămâni. Înainte de utilizare, băutura se încălzeşte, deoarece sbiteni se bea numai cald.

 

 

Sursa: tainy.net

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 12 iunie 2011 17:01
Vizualizări: 6518

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
88
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
221
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
344
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
444