Băuturile pentru frumusețe
Tot ce e necesar pentru o viață sănătoasă și o talie ideală se găsește literalmente sub picioarele noastre, majoritatea oamenilor pur și simplu se alimentează incorect, spun fanii băuturilor verzi. Pentru a deveni zvelt și a uita de boli, e nevoie de fantezie, verdeață, fructe, blender și apă curată - poate fi și cea îmbuteliată, dacă alături nu aveți nici un izvor.
Verdeața din care puteți pregăti cocteilurile lecuitoare, poate fi găsită în orice magazin. Puteți folosi toate plantele comestibile - mărar, pătrunjel, salată verde, mentă, spanac ș.a.
Secretul normalizării greutății constă în consumul regulat de verdeață: ea îmbunătățește metabolismul și contribuie la eliminarea toxinelor. Produsele naturale ce nu sunt supuse prelucrării termice și chimice ușor elimină balastul inutil și compensează lipsa elementelor esențiale: vitaminelor C, PP, P, grupului B, precum și a fierului, calciului, potasiului, fosforului.
Mătura fermecătoare
Multe programe de dezintoxicare includ, în primul rând, curățirea intestinului. De multe ori cauza problemelor de sănătate constă în activitatea slabă a sistemului excretor. Toxinele, pătrunzând în corpul uman, persistă în interiorul său și îl otrăvesc: contribuie la creșterea nivelului de colesterol, măresc cantitatea de grasimi absorbite și acumulate.
Aici, ca niște mături fermecătoare, ne pot ajuta fibrele, găsite în verdeață, legume și fructe. Datorită structurii sale, ele funcționează ca un absorbant, capturând substanțele nocive. Pe lângă aceasta, fibrele accelerează trecerea alimentelor prin tractul gastrointestinal, și, prin urmare, acești "bureți" se elimină rapid din organism - împreună cu toxinele și cancerogenii captați. Ca rezultat - dispar problemele ale pielii, se îmbunătațește tenul, se normalizează activitatea sistemului digestiv, se reduce pofta de alimente nesănătoase.
În plus, fibrele contribuie la o saturație mai rapidă. Odată ajunse în stomac, ele se umflă considerabil, aducând o senzație de sațietate.
Pentru funcționarea normală a organismului e nevoie de 20-25 de grame de fibre zilnic, însă mulți dintre noi nu consumă mai mult de 5-10 grame.
Dar în alimentarea sănătoasă sunt importante nu doar fibrele dietetice. Băuturile lecuitoare sunt numite ”verzi”, deoarece componentul său principal este verdeața, care, în sine, reprezintă o hrană cu valoare deplină. Și cu cât culoarea sa este mai închisă, cu atât mai bine: aceasta arată un conținut ridicat de clorofilă.
Studiile au arătat că structura și funcțiile clorofilei sunt foarte asemănătoare cu cele a hemoglobinei.
Un singur atom prezintă diferență în structura lor: în molecula clorofilei – de magneziu, în molecula de hemoglobină – de fier. Prin urmare clorofila, ca și hemoglobina, poate mări nivelul de oxigen din sânge, accelerând metabolismul azotului. Nu e de mirare că oamenii de știință au numit clorofila ”sângele plantelor”. Anume acesteia se datorează faptul că plantele au un efect antioxidant asupra organismului uman, purifică sângele și stimulează schimbul la nivel celular.
De la teorie la practică
Beneficiile aduse organismului de plantele verzi sunt clar vizibile. Cu toate acestea, puțini renunță la alimentarea obișnuită. În plus, consumul verdeții în salate, în lipsa unei mestecări minuțioase nu permite absorbția tuturor vitaminelor de către organism. Însă consumul dimineața a unui pahar de cocteil verde e și benefic, și ușor pentru toată lumea. Zdrobind într-un blender verdeața și fructele, rupem pereții celulari, și ca urmare, nutrienții încep să fie absorbiți deja în gură.
Regulile de pregătire a băuturilor
Respectați proporțiile: la început se amestecă 60% de fructe cu 40% de verdeață proaspătă. Ulterior le puteți face mai puțin dulci, reducând proporția de fructe și mărind procentul de verdeață. În orice caz, în băutură va prevala gustul de fructe.
Utilizați verdeață cu frunze intunecate: pătrunjel, salata romano, salata verde, spanac, mentă. Vara puteți folosi buruiene: patlagina, trifoiul, păpădia, urzica. Verdeața sălbatică trebuie doar să fie scufundată în apă pe anumit timp înainte de preparare.
Ingredienții verzi pot să fie alternați - nu e necesar de a bea luni întregi una și aceeași. Sau combinați mai multe specii de verdeață. Frunzele sale conțin (deși în doze minuscule) alcaloizi, pe care plantele le folosesc pentru a se apăra de ierbivori. Prin urmare, utilizarea constantă a uneia și aceeași plante poate afecta negativ sănătatea.
Completați cocteilurile cu orice pomușoare și fructe - banane, kiwi, mango, portocale, mere, cireșe, struguri, prune, etc.
Puteți dilua băuturile în orice proporție. Dacă doriți să obțineți budinca și s-o mâncați cu lingura, atunci adăugați 1 / 4 - 1 / 2 de păhar de lichid, iar dacă doriți să faceți un cocteil și să-l trageți prin pai, turnați unul sau două pahare de apă.
Serviți cocteilurile dimineața, cu 20 de minute înainte de micul dejun: în acest caz, veți avea energie pentru o perioadă de timp lungă, atenuând senzația de foame.
Faceți zile de post în alimentarea Dvs. Pregătiți dimineața 1-2 litri de cocteil verde și serviți-l în porții mici pe tot parcursul zilei.
Sursa: rus-health.info