ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Beneficiile crudităţilor
 

 

Vegetarienii din anii 70 promovează, beneficiile produselor alimentare neprelucrate. Astăzi, celebrităţile şi nutriţioniştii din nou abordează această tendinţă. Oare aceasta se potriveşte condiţiilor moderne de viaţă?

 

Uneori în dvs fierbe energia sau ca majoritatea oamenilor vă simţiţi de multe ori epuizat şi obosit? Dacă este aşa, abţineţi-vă de la următoarea ceaşcă de cafea şi dulciuri. Potrivit unor nutriţionişti de vază, aveţi nevoie de o doză de "hrană vie". 

Hrana crudă sau vie, din nou cîştigă popularitatea. Donna Karan, Uma Thurman, Natalie Portman şi Alicia Silverstone, consumă alimente crude pentru a obţine un echilibru optim de sănătate, uşurinţă şi stare bună. Însă, dieta crudă nu este doar un moft al celebrităţilor. Fie un măr proaspăt sau linte cultivată recent, studiile arătă că aceste "produse"vii, ne oferă o energie suplimentară, îmbunătăţesc digestia şi starea generală.

Produsele alimentare în stare crudă, nepregătită (netratate termic), se consideră vii - fructele, legumele, varza, seminţele, nucile. Această dietă plină de viaţă, conţine o gamă largă de substanţe nutritive vitale. Iată cinci beneficii ale dietei crude:

 

1. Utilizarea cerealelor germinate. Faceţi o regulă să mîncaţi regulat linte încolţită, grîu, fasole. Plantele germinate conţin un nivel mai ridicat de vitamine, acizi graşi, proteine şi minerale, decît în stare normală. În termen de cîteva zile, veţi putea germina de sine stătător seminţe sau boabe, punînd acestea în apă şi de două ori pe zi clătindu-le sub un jet de apă curgătoare. 

2. Prospeţimea garantată. Sistemele de livrare moderne sunt un mod convenabil de a obţine produse organice locale. Pentru a avea carne proaspătă de calitate, mergeţi la piaţa alimentară cea mai apropiată. Pentru a asigura prospeţimea produselor, utilizaţi-le în termen de o săptămînă. Dacă nu aveţi de gînd să mâncaţi totul repede, nu aşteptaţi pînă cînd produsele se vor altera, congelaţi-le.

3. Beţi sucuri. Sucul de fructe sau de legume este mult mai util proaspăt. Stoarceţi componentele achiziţionate recent şi consumaţile. Nu cumpăraţi suc de la magazin care a fost făcut mai mult de o zi în urmă, deoarece în acest timp capacitatea ingredientului de a enzima a dispărut. Cel puţin o dată pe zi, beţi suc de fructe sau de legume şi nu ezitaţi să amestecaţi fructele şi legumele împreună.

4. Înmuierea nucilor. Înmuiaţi nuci cum ar fi migdale sau nuci obişnuite, înainte de a le adăuga în fulgii tradiţionali pentru micul dejun. La fel ca şi cu seminţele şi cerealele germinate, acest lucru activează enzimele şi substanţele nutritive din nuci şi ajută la o digestie mai buna.

5. Excludeţi produsele alimentare "moarte". Prin creşterea consumului alimentelor vii, încercaţi să reduceţi cantitatea alimentelor "moarte" sau prelucrate în dieta dvs. Reduceţi consumul pîinii albe, pastelor, orezului, zahărului, dulciurilor, alimentelor procesate şi biscuiţilor. Înlocuiţi-le cu pîinea nedospită, orez brun, cereale integrale şi dulciuri naturale, cum ar fi mierea sau fructele uscate.

 

 

Sursa: gogol-mogol.su

 

 

Luni, 30 iulie 2012
Vizualizări: 2145

Citiţi de asemenea

Pe lacurile zonei ecologice VioPark creat de holdingul Daac Hermes s-au stabilit mai multe lebede. Acest lucru îl demons...
25
1. Nu e voie să pregăti în seră un pămînt prea bogat nutritiv pentru această cultură. Aduceți (chiar din toamnă) gunoi...
273
În Asia, încă din cele mai vechi timpuri, se știa că membrele inferioare îmbătrînesc în primul rînd. În tratatele orient...
354
Astăzi site-ul www.moldovenii.md, dedicat studiului, conștientizării și promovării adevăratei istorii și culturii a Mold...
184