ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Beneficiile de buruieni într-un complot gradinaAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Beneficiile de buruieni într-un complot gradina Agricultura ecologică, care se bazează pe non-utilizarea îngrăşămintelor şi pesticidelor, împreună cu un set de măsuri pentru creşterea fertilităţii solului şi proprietăţile de protecţie a plantelor, să prevadă prezenţa la cabana mea, o anumită cantitate de buruieni. Atunci când este utilizat în mod corespunzător, proprietăţile lor utile se manifestă: în alellopaticheskom impact asupra culturilor, pentru a îmbunătăţi proprietăţile solului, protejarea plantelor de paraziţi şi boli.

În timpul creşterii părţile aeriene ale plantelor şi a sistemelor de rădăcină produc diferite de selecţie: gaze, inclusiv producţia volatile, şi lichide, alocarea solubil în apă, de exemplu, picaturi de lichid prin stomata. Aceste picaturi contin acizi organici, enzime, substanţe de creştere, ionii de calciu, etc Toate acestea sunt spalate de ploi şi se încadrează în sol. Rădăcinile plantelor punere în sol diferiţi compuşi organici, inclusiv biologic active, stimularea sau inhibarea creşterii plantelor ei înşişi şi vecinii lor. Chimie plantelor influenţă reciprocă cu privire la fiecare alte şi a cerut alellopatiey. În zona de rădăcină de plante este mutat metaboliţi (zaharuri, aminoacizi, acizi organici), de o plantă la alta, ca în cazul în care se cunosc între ei şi schimbările nevoilor lor de apă şi de alţi factori de viaţă, în funcţie de vecini. Buruieni în alellopaticheskom sens au adesea o influenţă negativă asupra plantelor cultivate. Vintage Linen semnificativ redus chiar şi cu o contaminare uşoară de lenjerie Ryzhik sale, ale cărui frunze conţin un inhibitor potent. Cresterii si productiei de porumb este suprimată buruienilor târâtor. Cu toate acestea, există multe exemple de impactul pozitiv al buruieni. Astfel, creşterile de grâu în mod semnificativ cu o contaminare cu mici de culturi glugă, deoarece stimulează creşterea de răsaduri de grâu, producătoare de substanţe, cum ar fi gibberelin, allatoin Îmbunătăţirea etc proprietăţile solului apare ca o consecinta de relaxare a solului şi a sistemului de rădăcină de buruieni datorită acumulării în sol a unui număr mare de valori mobiliare substanţe organice, ambele de la secretiile rădăcină, şi în dispariţia treptată a rădăcinilor. Protejarea plantelor de dăunători şi boli se produce atunci când cultivarea de plante din comun a buruienilor, şi utilizarea unor fragmente din aceste buruieni pentru instalaţiile de prelucrare.

Păpădie. Multi gradinari se luptă constant păpădie. Şi de ce este în creştere? Este cel mai adesea creşte pe soluri sărace, cu conţinutul de humus redus şi lipsa de multe oligoelemente, mai ales de calciu. rădăcini Păpădie extract de calciu din - sub sol fertil, iar plantele nu sunt în măsură să facă acest lucru nu mai este competitiv.

Papadia benefice pentru creştere legume de lângă el, mai ales castraveti, accelerarea maturizării lor. Aceasta este facilitată în principal de gaze cu etilenă şi eliberat în timpul înfloririi păpădie. La acea vreme, el atrage o mulţime de insecte benefice - polenizatori, fără de care nu obţine o recoltă bună de fructe şi pomuşoare. Acest lucru este deosebit de valoros în primăvară, atunci când nu sunt alte flori, moment în care păpădie - vânzarea de albine, se prevede polen si nectar. Papadie îmbogăţeşte sol fertil, după moartea rădăcinile sale în sol sunt de sare de fier, fosfor, calciu. Toate elementele sunt într-o formă uşor digerabilă. El păpădie masa este bogat în proteine, zaharuri, calciu, cobalt, şi vitamine. Pentru a stopa creşterea păpădie este masa de suprafaţă cosite şi utilizate ca mulci sau compost, îmbogăţindu-sol toate set bogat de elemente.

Pentru a combate afide şi omizi mici de 200 g rădăcini măcinate sau 400 g de frunze proaspeteinsiste în 10 litri de apa la o temperatură de 40 ° C timp de 2 ore. Decantat, se adaugă 30 g de săpun şi trataţi cu arbuşti înainte de muguri după înflorire şi apoi prin 10 - 15 de zile în cazul în care au fost dăunători.

Urzică. Este de obicei, creşte în colţuri îndepărtate ale grădinii, pe terenurile improprii pentru cultivarea legumelor. Urzica conţine o mulţime de azot şi siliciu, precum şi Fe, K, Ca, S, etc Sistemul Nu urzica rădăcină. Solul pe care a crescut urzici, îmbogăţit cu azot, siliciu, potasiu şi oligoelemente, precum şi aminoacizi, conţinutul de humus în ea creşte, solul dobândeşte o culoare mai închisă. Alellopaticheski în cea mai mare influenţă urzica culturi pozitiv. obscure Krapivna utilizate pentru alimentarea tomate, varza, telina, castraveti. Efectul este deosebit de vizibilă atunci când plantele au fost slab dezvoltate - în câteva zile va deveni frunze inchis - verde, şi tulpini semnificativ utolschatsya. Dar aceasta nu este îngrăşământ destinat fasole, mazare si ceapa. Pentru pregătirea îngrăşământ lichid urzici culese înainte de înflorire. 1 kg de pulbere de plante este plasat într-o găleată cu apă rece smalţ şi insistă 1 - 2 săptămâni. Când spume gunoi de grajd fermentat, se agită pentru a elibera oxigen. În procesul de fermentare pauze în jos urzică, se dovedeşte a soluţiei de îngrăşăminte de azot, care conţinea, de asemenea, Fe, K, Ca, S, etc Pentru irigaţii utilizare unstrained soluţie pentru varza, salata verde, frunze de patrunjel (ei au nevoie de o mulţime de azot) Muck diluat 1:1, 1:5, pentru tomate şi alte legume. Pentru pulverizare perfuzie fertilizare filtrate şi diluate la 1:10.

Infuzie de urzica, cu excepţia furnizării de substanţe nutritive plantelor, stimulează creşterea şi întăreşte plantelor, deoarece conţine substanţe biologic active. Pentru a combate Werres 1 kg de frunze proaspete se toarnă 5 litri de apa, fierte, filtrate, diluat 1:20 şi se pulverizează cu 1 - 3 ori în seara. Bulion nu distruge infecţii fungice, şi întăreşte plantelor. Pentru a combate afide 1 kg de urzică insista zile în 10 de litri de apă, se filtrează şi plante pulverizate. Mai ales tratament eficient de trandafiri.

Valerian si coada soricelului. Aterizat la cantităţi mici de la marginile de paturi cu legume ele stimulează creşterea lor ca o rădăcină excretii si secretii de frunze - acest lucru este pur impactul alellopaticheskoe.

Comfrey. Este uşor să se adapteze la orice condiţii de culturi perene, se referă la o iarba gigant (creşte până la 2 m), blumuri abundente, atragerea de polenizatori. In strainatate - in Japonia, Austria, Marea Britanie a tataneasa plantaţie. Acesta oferă un randament stabil de 10 - 12 ani. În timpul cosit regulată a sezonului de la el ajunge până la 100 de chintale de masă verde. Comfrey are un sistem radicular puternic, desprinde de sol şi de a creşte fertilitatea. De asemenea, este folosit ca îngrăşământ seminţe. Comfrey germina seminţe numai în însămânţare toamna, şi cosit sale în timp util pentru a preveni înfundarea a solului. Comfrey este folosit ca o cultură în creştere rocker castraveţi şi alte plante cucurbitacee.

Brusture (brusture). Acesta creste peste tot in jurul locuinţe pe terenurile virane. Brusture conţine polizaharide, uleiuri esentiale, inulină, volatile, vitamine şi alte substanţe. Puternice a solului rădăcină de brusture bun în vrac, se aprovizionarea cu substanţe nutritive şi da, după moartea, o multime de microorganisme alimentare şi ceilalţi locuitori ai solului. Când brusture înflorire, ca de papadie, atrage o multime de insecte benefice, inclusiv hrănirea dăunătoare. Infuzie de frunze de brusture este utilizat pentru a combate molii, insecte suptul, omizi frunze mănâncă şi afide. Aveţi posibilitatea de pulverizare şi varză 3-4 ori de la molie varza, albii şi molii. Frunzele zdrobite (1 / 3 la volumul de apă) insista 3 - 5 zile, se filtrează şi lichidul rezultat este pulverizat plante.

In medicina, rădăcini, frunze şi seminţe sunt folosite pe scară largă, cu decoct de frunze într-o bea ceai cu forme de cancer. În aceste cazuri, ajută, de asemenea pentru a uda la rădăcină, îmbunătăţeşte sânge.

Pelin.

Pelin, plantaţi de-a lungul perimetrului de grădină, o protejează de dăunători multe. Este otrăvitoare, conţine glicozide amare, răşină, sare, vitamina C, volatile, uleiuri esenţiale. Infuzie de pelin utilizate împotriva omizi, fluturi, molii cătină albă.

Artemisia vulgaris (pelin) conţine inulină, caroten, urme de alcaloizi. Opărită cu apă clocotită, acesta respinge rozătoarelor în casă şi pe site-ul.

pelin poate colecta toate vara, uscat în pod sau pridvor şi se păstrează într-un loc uscat in pungi de hartie.

Musetel, în creştere la marginile site-ul atrage insectele benefice - polenizatori.

De cânepă are un puternic proprietăţi de dezinfectare împotriva bacteriilor, rădăcina de cancer care afectează mere, pere, prune, zmeura. Gradina este suficient pentru a avea o câteva plante de canabis, alte furat, perfuzie mărunţită şi să facă. Canabisul salvează cartofi din Werres, alungă puricii de la navetă de capsuni, ridichi, mazăre descurajează tlyu. Efectele de canabis în principal datorită proprietăţilor bactericide a phytoncids puternic.

mare folos de legume au umbrela plante, printre care sunt buruieni şi legume (oleaginoase marar, patrunjel), şi de eter -, mai ales chimion. Marar si semintele de chimen, bineinteles ca nu, buruieni, dar vor creşte de multe ori auto-semănate cu alte culturi şi de a afecta lor miroase dulce şi secreţiile rădăcină, şi protejarea culturilor de legume de la mai multe dăunători. plante Umbrella atrage, pe langa un numar mare de insecte - polenizatori, dar entomophagous, care distrug apoi insectele dăunătoare.

Este recomandat să păstraţi buruieni pe cărările grădinii, secera şi păstraţi-le periodic resturi de iarbă ca mulci. Astfel se vor evita eroziunea solului şi îmbunătăţirea fertilităţii acestuia. Melodii pot fi periodic transferat la un alt loc.

Lavrov

Miercuri, 31 ianuarie 2007
Vizualizări: 6601

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
1032
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
374
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
483
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
398