ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Beneficiile migdalelor pentru sănătate

Această nucă este bogată în antioxidanți, vitamina E, acizi, proteine și foarte mulți nutrienți. Utilizarea zilnică a uleiului de migdal poate contribui la tratamentul multor afecțiuni și ameliora aspectul exterior.

Uleiul este fabricat din migdal prin metoda presării la rece. Uleiul de migdale se fabrică în două variante: dulce și amar. Cea mai populară este varianta dulce a uleiului, anume acesta este folosit în majoritatea produselor cosmetice.

Beneficiile uleiului de migdale pentru piele

Acest tip de ulei este utilizat în aromaterapie, este potrivit pentru toate tipuri de ten. El mai poate fi utilizat și pentru îngrijirea pielii bebelușilor.

Iată cîteva cauze, de ce uleiul de migdale este folosit în scopuri cosmetice.

1. Uleiul asanează pielea

Uleiul de migdale este bogat în vitamina A, necesară pentru normalizarea schimbului de substanțe, de aceea, în toate produsele de îngrijire a pielii este adăugată această vitamină. Uleiul contribuie la menținerea unui grad necesar de hidratare, fiind absorbit de piele, fără a închide porii. Uleiul de migdale ameliorează starea și culoarea tenului, hidratează pielea, înlătură inflamațiile și iritațiile, luptă cu tenul uscat, hrănește și netezește tenul, restabilește foarte repede buzele crăpate, combate acneea.

2. Ajută la eliminarea cearcănelor

Dacă căutați un remediu natural de a scăpa de cearcăne sun ochi, atunci nu este nimic mai potrivit decît uleiul de măsline. Trebuie doar aplicat în zona cu probleme înainte de somn. Pentru atingerea unui efect maxim, repetați procedura zilnic, timp de două săptămîni.

3. Maschează semnele îmbătrînirii

Uleiul de migdale combate perfect îmbătrînirea tenului. Din contul hrănirii intensive, hidratării și restabilirii, acest ulei va reda aspectul radiant.

4. Înlătură imperfecțiunile pielii, estompează și netezește ridurile

Tenul poate arăta fad și nesănătos dacă nu este îngrijit, nu sînt înlăturate celulele moarte, nu este protejat de praf, transpirație, resturi de produse cosmetice. Pentru a curăța bine tenul, luat 4-5 nuci de migdal, zdrobiți-le, adăugați o linguriță de lapte, cîteva picături de suc de lămîie și făină (pe vîrf de cuțit). Aplicați amestecul obținut pe față, lăsați 30 de minute, apoi spălați cu apă. Dacă aveți ulei de migdal, amestecați 1 linguriță de ulei cu 1 linguriță de zahăr. Aplicați ușor pe față, apoi clătiți.

5. Contribuie la tratarea eczemelor și psoriazisului

Uleiul de migdal înlătură inflamațiile, mîncărimea și roșeața pielii. Pregătiți un amestec din 2 lingurițe de ulei de migdal, 5 picături de infuzie de mușețel, 5 picături de ulei de levănțică și 3 picături de vitamina E. Aplicați amestecul pe zonele afectate de cîteva ori pe zi pentru înlăturarea simptomelor și restabilirea pielii.

6. Sporește elasticitatea pielii

Din cauza razelor solare, toate zonele deschise ale pielii, cu timpul, devin mai întunecate și pierd elasticitatea. Pentru a înlătura stratul superior, faceți o pastă din ulei de migdale, suc de lămîie, miere și lapte praf. Aplicați Pasta pe zonele problematice, așteptați 20 de minute, apoi clătiți cu apă. Aceasta nu doar va ameliora aspectul exterior, dar și va hidrata pielea.

7. Intră în componența produselor de îngrijire a mînilor și tălpilor

Uleiul de migdale este foarte ușor de acea, se absoarbe repede în piele. Mai mult, după aplicarea acestui ulei rămîne o aromî plăcută. Datorită conținutului sporit de zinc și vitamine A și E, acest ulei ajută la înlăturarea defectelor pielii.

8. Este ideal pentru înlăturarea machiajului

Uleiul de migdale deschide porii și înlătură complet machiajul. Mai mult, acesta previne apariția coșurilor.

9. Hidratează buzele

Preparați propriul balsam pentru buze din ulei de migdale și puțină miere. Plasați amestecul într-un vas închis și păstrați la loc răcoros.

10. Înlătură ridurile mimice

Au apărut primele riduri, care nu vă bucură deloc? Scăpați de ele! Pentru asta veți avea nevoie de o procedură simplă, care va lăsa pielea netedă și strălucitoare.

Trebuie doar să încălzesc 2 lingurițe de ulei de migdale și se adaugă 2 picături de vitamina E. imediat ce amestecul va deveni destul de fierbinte, cu vîrfurile degetelor aplicați prin mișcări ușoare pe riduri. Toată procedura va dura 10-15 minute, după care înlăturați uleiul rămas cu un șervețel. Mai așteptați cîteva minute, apoi spălați cu apă caldă. Masajul ameliorează circulația sîngelui, iar amestecul de ulei de migdale și vitamina E hidratează pielea.

 

Sursa: rus-health.info

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
163
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
147
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
177
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
530