ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Beneficiile nucilor pentru organismul uman

Beneficiile și nocivitatea nucilor au fost studiate din timpuri străvechi și acestea rămîn pînă în prezent un produs popular deși mulți pun la îndoială valoarea lui.

Nucile sînt unul dintre cele mai răspîndite delicii. Ele se folosesc în calitate de ingredient de bază în multe bucătării ale lumii, iar datorită beneficiilor sale are mulți fani. Ni se spune din copilărie cît de importante sînt nucile pentru sănătate. Acestea erau cunoscute încă pe timpurile lui Hipocrate, care în lucrările sale menționa beneficiile lor.

Se pare că nici un alt tip de nuci nu sînt atît de bogate în minerale ca cele obișnuite. Ele conțin grupul de vitamine B, PP, C, A, E, precum și alte minerale importante. Se exemplu, ca natriul zincul, fierul, cobaltul. Totodată, nucile conțin mulți acizi grași și proteine, importante pentru organism.

Așadar, care sînt beneficiile nucilor pentru organismul uman?

Sporesc imunitatea. Nucile sînt bogate în vitamine. Anume din acest motiv, medicii recomandă includerea lor în alimentație, mai ales, în primăvara și toamna, cînd se manifesta mai acut lipsa de vitamine.

Ajută în cazul anemiei. Datorită conținutului sporit de cobalt, fier și zinc, el sporește cantitatea de hemoglobină, deci, ameliorează sănătatea omului.

Sînt benefice în cazul maladiilor inimii și vaselor sangvine. Vitaminele A și E au un efect profilactiv asupra organelor interne, îmbunătățesc activitatea acestora, precum și întăresc vasele sangvine, ajută la dizolvarea colesterolului, purificînd astfel, sîngele.

Sporesc potența. Încă pe timpul grecilor antici erau cunoscute beneficiile nucilor asupra sănătății masculine. Mai mult, uleiul lor este un afrodiziac puternic.

Ameliorează activitatea intestinului. Proteinele din nuci ajută la normalizarea microflorei în stomac, fapt ce va conduce la dispariția constipațiilor și dizbacteriozei.

Pot fi folosite în calitate de calmant. În acest scop sînt utilizate nu atît nucile, ci pereții despărțitori ai cojii, din care se face o tinctură folositoare.

Sporesc capacitatea de lucru în general și activitatea creierului, în special. Datorită conținutului bogat de vitamine, minerale și flavonoide, nucile contribuie la procesele metabolice, ajutînd omul să se simtă mai energic.

Reduc nivelul de zahăr în sînge. Atrageți atenția asupra faptului că pentru atingerea acestui scop sînt folosite doar tincturile din pereții despărțitori ai cojii de nucă, dar nu miezul. Anume acestea nu sînt recomandate persoanelor afectate de diabet zaharat de gradul I și II.

Nucile, a căror beneficii sînt de neîlcouit pentru organismul în creștere, trebuie consumate de copii, mame și femei însărcinate. Mai bine stabiliți împreună cu medicul cîte nuci pe zi trebuie să mîncați. De obicei, doza pentru femeile însărcinate este de 10-12 nuci pe zi, pentru copii – 5-7. Iar o persoană adultă, care nu are contraindicații, poate mînca pînă la 10 nuci pe zi.

 

Sursa: rus-health.info

Citiţi de asemenea

De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
6
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
11
Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
302
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
272