ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Beneficiile plimbării într-o pădure de conifere
 

Nici într-un alt loc nu veți putea respira la fel de ușor ca și în pădurea de conifere. La prima suflare a acestui uimitor aer parfumat veți simți un val de energie și imediat veți uita despre treburile "urgente" ale orașului. Proprietățile curative ale pădurilor de conifere au fost cunoscute de mult timp. În timpul epidemiilor strămoșii noștri aduceau în casă ramuri de molid și de pin, pentru a dezinfecta aerul.

Prezența acestor proprietăți benefice se datorează faptului că coniferele elimină substanțe biologic active care distrug o varietate de bacterii. Aceste substanțe se numesc fitoncide. Copacii care emit volatil cel mai intens sunt pinul, arțarul, mesteacănul, călinul, plopul, iasomia, magnolia, salcia. Numărul de fitoncide eliminate de copaci depinde de vreme: în zilele însorite copacii elimină mult mai multe substanțe volatile, iar în zile posomorâte – mai puține. Cele mai multe fitoncide copacii secretă la începutul verii.

Nu e de mirare că toate casele de odihnă și sanatoriile sunt construite în apropierea pădurilor de conifere. Aici aerul este saturat cu oxigen la maxim, are un miros plăcut, aduce efecte benefice asupra organismului, stării generale de sănătate și de spirit. Acest aer contribuie la vindecarea unui număr mare de boli legate de sistemul respirator, inclusiv a tuberculozei. Multe studii sugerează că în păduri de pin și cedru microflora este sterilă, argumentând că arborii din aceste păduri sunt capabile să omoare bacilul tuberculozei.

În ceea ce privește tratarea stresului, tensiunii și oboselii, pădurea de conifere este un medicament de neînlocuit în lupta cu aceste boli frecvente. Ionii aerului din pădure se descurcă minunat cu acestea, aducând un efect pozitiv asupra organismului uman, calmând sistemul nervos, ducând la normalizarea tensiunii arteriale și îmbunătățirea ventilației de aer în plămâni.

Chiar și priveliștea pinilor și brazilor subțiri și înalți, arbuștilor luxuriante, contemplarea frumuseții pădurii, luminii soarelui ce tremură printre ramurile copacilor; sunetul vântului, pierdut între frunziș - toate acestea aduc liniște și deschid calea spre pace interioară.

Cu toate acestea, în pădurile de conifere persoanele bolnave cu boli cordiale și tensiune ridicată pot avea probleme cu respirația, acufene, dureri de inimă sau de cap. Astfel de oameni sunt recomandați să se plimbe în pădure mixtă sau de foioase.

Două ore de plimbare în pădure sunt un mijloc excelent pentru prevenirea miopiei. În pădure omul tot timpul privește în depărtare, spre deosebire de domiciliu sau locul de muncă, unde ochii în mod constant obosesc de la monitoare și se concentrează pe obiectele din apropiere în timpul gătitului, reparațiilor, cusutului și așa mai departe. Concentrându-se pe obiecte îndepărtate oferim ochilor noștri posibilitatea de a se relaxa. Iar culoarea verde a pădurii contribuie la o mai mare relaxare și calmare a ochilor și a sistemului nervos.

Citiţi de asemenea

Mahabalipuram se află la 60 km de Chennai, un mare oraș din sudul Indiei. În secolul al X-lea, locuitorii au părăsit bru...
224
Warangal - o așezare fortificată antică din India, fondată în jurul unui lac și al unei stânci, de parcă ar crește din e...
235
Mulți medici, vorbind despre acțiunea celulelor stem, menționează că, alături de efectul pozitiv asupra vindecării unu...
280
Această insulă uimitoare, situată în Oceanul Indian, arată de parcă s-ar afla pe o altă planetă.Peisajul insulei nu este...
92