Beneficiul broaștelor și șopârlelor în permacultură
Trebuie să aveți grijă pe terenul dvs. și de broaște, broaște râioase și șopârle. Ele luptă excelent cu mulți dăunători și chiar cu cei care sunt dezgustători pentru păsări. La vânătoare broaștele ies mai ales pe timp de noapte, atunci când din ascunzătoarele sale se târăsc afară tot felul de dăunători.
Hrana preferată a broaștelor râioase sunt melci, larve și omizi ale fluturilor, myriapodelor și altor insecte. Șopârlele extermină excelent muștele, coropișnițele, diverși gândaci și omizi, iar atunci când există o mare foamete, și gândaci de Colorado. În cazul în care aproape de teren nu este nici un fel de rezervor de apă sau cel puțin un șanț cu apă, puteți săpa o groapă mică pentru broaște.
Fiecare specie de broască are propriile sale preferințe în hrană. De exemplu, broaștei de iarbă cu nas ascuțit îi plac cicade și păianjeni, broasca (Rana temporaria) nu va renunța la lăcuste și melci, iar broasca râioasă verde – la ploșnițe, broasca râioasă (Bufo bufo) - la furnici și gândaci. Dacă este posibil, broaștele și broaștele râioase se hrănesc numai cu acele insecte care le sunt mai mult pe plac, dar acest lucru nu se întâmplă deseori, prin urmare ele au un meniu variat. Toate broaștele mănâncă cu poftă myriapode, Curculionidae, larve de gândac de Colorado, larve de gândac Elateridae, omizi și multe altele.
Broaștele care sar bine, vânează cu entuziasm insectele zburătoare, din care fac parte fluturii și țânțarii. Broaștele mari la o penurie de hrană pot mânca chiar și puii de șoareci. Dar de acest lucru sunt capabile doar specii adulte, tinerele broaște și broaște râioase se hrănesc, în principal, cu insecte mici - afide , gândaci de zmeură, Curculionidae și țânțari.