ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Bhimashankar prohibit (Partea II)
 

 

Apropo, Ivan Zasurski este verigă importantă în "tabăra noastră de vară în timpul iernii": el însoţeşte elevii în călătorie la Poona, pentru a face cunoştinţă cu Institutul de Yoga Iyengar şi, dacă veţi avea noroc, veţi vedea pe guru însuşi, pentru care Ivan a devenit deja un fel de interpret bine cunoscut - ghidul grupurilor de yoghini din Rusia. Datorită lui, avem câteva interviuri unice filmate pe video, cu învăţătorul care răspunde la întrebările elevilor din Rusia. Şi în faptul că Iyengar a vizitat anul trecut Rusia, vedem şi meritul nostru: de fapt, am adus în mod regulat la învăţător grupuri de oameni ruşi, care l-au implorat să viziteze Moscova.

Atmosfera care domina la primul seminar este redată într-un video-burlesc, realizat de Alexandru Ganiuşin, în care Ivan Ivanovici, chipurile, candidat la preşedinţie al Rusiei din partea internetului, călătoreşte prin India (unde, de fapt, el a devenit un erou al unei întreceri rurale – curselor de tauri).

 

Video „Ivan Ivanovici în India”

 

Rutina zilei

 

Deci, dimineaţa. Treptat se luminează, iar vântul aduce zgomotul clopotului îndepărtat: vacile se îndreaptă la păscut. Soarele încă nu s-a ridicat, însă Serghei Ugriumov deja a făcut practica lui personală şi merge la templul local pentru a cânta mantra, elevii ciocârliile îl urmăresc în stol, respirând profund aerul de o nouă zi. Grădinarul bătrân, baba, săpă pături de căpşuni, pe care ne-au permis să le culegem, ceea ce fac eu în drum spre practică. Baba nu ştie nici un cuvânt în limba engleză, dar are un rol important: atunci când mergem la templu, şi o parte din elevi într-adevăr, aşa cum se cuvine pelerinilor, decide să meargă la templu pe jos (douăzeci de kilometri), el îmbracă haine curate, albe şi devine însoţitor.

 

Bhimashankar prohibit  

 În apropierea templului: baba în haine albe, domnul Patil şi Ivan Ivanovici cu prietenii 

 

Bhimashankar prohibit  

Primblare  

 

Soarele se ridică şi începe clasa pranayama. Apoi o pauză pentru ceai şi două-trei ore de asane. Serghei este un profesor unic, care ajută elevilor să progrese semnificativ în practică cu o metode"necunoscută ştiinţei": stilul lui constă în faptul că în instrucţiunile lui este dificile să urmăriţi o logică, dar,totul împreună funcţionează la perfect. După nivelul de certificare în Rusia, ca şi el sunt doar cinci persoane. Astfel că gândul la micul dejun la mine apare, ca de obicei, nu ca o dorinţă de mâncare, ci ca o speranţă pentru odihnă.

 

Bhimashankar prohibit  

Serghei Ugriumov

 

Bhimashankar prohibit  

 

Vine o zi. Un mic dejun bogat, un fel de o masa de prânz în aer liber. O bucătărie vegetariană excelentă, bucătarul Aşhok este favoritul nostru. El arată ca un motan poznaş, care în sfârşit a găsit locul unde el este tratat cu bunătate şi răsplăteşte ceilalţi cu o afecţiune sinceră. El aduce prietenilor ruşi delicatese iute şi, ca o bunică, încearcă să ne îndoapă cât mai mult posibil. În general, este necesar să ţinem minte de abţinere, altfel vom câştiga în greutate, indiferent de orice yoga.

 

Bhimashankar prohibit  

 

După masa de prânz - odihna. Aducem mulţumiri domnului Patil pentru acest lac mic. Aici seminariştii se bronzează, înoată. De obicei, eu iau o rogojină şi mă duc la cel mai apropiat templu, la care există o terasă în aer liber. Acolo, la soare, pot sta culcată, şi dacă am luat un tapas (o mică gustare – trad.) şi stomacul nu e supra plin, pot citi mantra.

Spre apus lumina începe sa se schimbe, totul din jur se colorează în roz si albastru. Este timpul pentru a merge la cursurile serale. Clasa mea se petrece la momentul de apus, şi, uneori cu elevii luăm o decizie că în locul asanelor vom medita pe partea de sus a unui deal din apropiere de la care se vede întregul Bhimashankar: dealuri care întind după orizont, strâmtori în munţi , păduri, păsări care plutesc în cer şi la acest moment încep să zboare şi să strige, luând rămas bun de la soare. Şi noi la fel spunem la revedere soarelui şi, de asemenea, suntem un pic trişti că steaua celestă ne părăseşte.

 

 

Sursa: chaskor.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Luni, 09 aprilie 2012 13:59
Vizualizări: 1821

Citiţi de asemenea

Clădirile reprezintă un segment esențial al politicii la nivel european privind eficiența energetică. În Republica Moldo...
48
Ai fost hipnotizat încă din copilărie că ascultarea propriei voci este schizofrenie. Iar să asculți profesoara care l-a ...
168
Cîteva locuri confortabile în pădure, care cu siguranță nu vor dezamăgi:- glamping "Лес", satul Civijepse, Ținutul Krasn...
422
Apa este folosită peste tot – în consumul personal al oamenilor, nevoile urbane, în producerea energiei, în industrie. C...
548