ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Bicarbonatul de sodiu – panaceu pentru multe boli

Bicarbonatul de sodiu este în fiecare casă. Această substanță ajută nu doar la bucătărie, dar și este un remediu pentru diferite maladii.

Bicarbonatul de sodiu a fost inventat de către chimistul francez LeBlanc, la finele secolului XVIII. Inițial, această descoperire a fost secretă pentru mai mulți ani și doar după inventarea noii metode de obținere, această substanță a fost răspîndită.

Bicarbonatul de sodiu este utilizat în copturi, în bucatele din carne, băuturi etc. Iar în Rusia acesta mai este utilizat și în calitate de remediu.

- Bicarbonatul dizolvat în lapte este cel mai bun remediu pentru înmuierea tusei: bicarbonatul diluează sputa. Medicii recomandă dizolvarea unei lingurițe de sodă în laptele fierbinte și administrarea pe noapte.

- Nimic nu scoate mai bine durerea în gît ca gargarele de 5-6 ori pe zi cu soluție de bicarbonat de sodiu (2 lingurițe la un pahar de apă călduță).

- Să scăpați de nas înfundat vă va ajuta picurarea în nas a soluției de bicarbonat. Iar în cazul eliminărilor abundente, se recomandă spălături cu bicarbonat de 2-3 ori pe zi.

- În cazul conjuctivitelor ajută spălarea ochilor cu soluție de bicarbonat cu ajutorul discurilor de vată. Însă nu uitați că un disc poate fi folosit doar o dată.

- Bicarbonatul de sodiu este cunoscut în medicină ca remediu împotriva aritmiei. Accesul de palpitație a inimii poate fi stopat, administrînd o linguriță de această substanță.

- Bicarbonatul ajută și în cazul hipertensiunii: datorită eliminării accelerate a lichidelor și sărurilor din organism, acesta reduce tensiunea arterială. Jumătate de linguriță de bicarbonat, administrat împreună cu medicamentele, reduc doza acestora.

- Bicarbonatul este un remediu eficient împotriva răului de mare. De asemenea, el poate ajuta în cazul pierderii de sînge, intoxicațiilor, însoțite de vomitări repetate și diaree, febră îndelungată cu transpirație abundentă. Pentru a restabili pierderea de lichide, caracteristică pentru toate aceste cazuri, se pregătește o soluție de bicarbonat de sodiu din: jumătate de linguriță de bicarbonat, 1 linguriță de sare și un litru de apă caldă. Se bea cîte o lingură în fiecare 5 minute.

- Fără a împiedica eliminarea transpirației, bicarbonatul neutralizează mediul acid și, respectiv, mirosul neplăcut. De aceea, vara, dimineața este bine să ștergeți subrațul cu un disc de vată, muiat în soluție de bicarbonat de sodiu.

- Soluția de bicarbonat ajută la înlăturarea efectelor mușcăturilor se insecte, calmîns mîncărimea și iritația, precum și prevenind infectarea rănii.

- În cazul răcelilor, turnați în ceainic 1 pahar de apă adăugați 1 linguriță de sodă. Cînd apa începe să fiarbă, îmbrăcați pe vîrful ceainicului un con de hîrtie și respirați cu aburi 10-15 minute pentru eliminarea sputei.

- Pentru tratamentul afecțiunilor micotice pe picioare, mai ales între degete, trebuie să dizolvați în puțină apă 1 lingură de sodă și să aplicați acest amestec pe zona afectată, apoi clătiți și uscați. Procedura se încheie cu presărarea cu amidon sau pudră.

- În cazul pielii uscate călcîilor, înainte de somn, timp de 30 de minute opăriți picioarele în următoarea soluție: 2 litri de apă fierbinte, 1 linguriță de bicarbonat, 1 lingură de săpun de rufe, după care tălpile se ung cu o cremă grasă.

 

Sursa: rus-health.info

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
60
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
325
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
234
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
376