ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Binele vs răul: condiţionare genetică




 

Un studiu realizat la începutul acestui an a constatat că și sfinţii şi păcătoşii, de regulă, tind spre echilibru emoțional, dar primii fac acest lucru urmînd regulile, pe cînd ceilalți – încălcîndu-le, relatează foxnews.com.

 

Mergînd pînă la absurd, s-ar putea crede că, cel puţin, sociopatia şi altruismul – sînt laturi opuse ale înţelepciunii omeneşti. Dar tot mai frecvent cercetătorii susțin că de fapt nu este așa.

"În final, șansele că un criminal în serie va intra într-o clădire în flăcări pentru a salva un copil, sînt foarte mici, nu-i așa?" – remarcă Andrea Kuszewski, unul dintre cercetători. "Şi oare nu poate fi eroul venerat de toți unul dintre ultimii oameni care poate încălca regulile?"

Noua cercetare răspunde la aceste întrebări negativ. "Analiza personalităţii umane în mod constant arată că ereditatea joacă un rol important în formarea naturii umane", - scrie ea. "Cu toate acestea, acelaşi material genetic, construit și aranjat într-o manieră uşor diferită, în viitor, poate genera diferite fenotipuri de persoane: foarte bun şi foarte rău".

De fapt, oamenii de ştiinţă susţin că selecţia naturală ne-a lăsat, cel puţin "un pic de nebunie", probabil un produs secundar al creierului nostru. În acest caz, cel mai probabil, trebuie să ne întrebăm în ce măsură educaţia determină direcţia de viaţă, pe care o adoptă oamenii.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 03 martie 2013 15:27
Vizualizări: 2521

Citiţi de asemenea

În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
131
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
121
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
204
În agitația zilnică, rareori mai găsim timp pentru adevărate descoperiri gastronomice. Însă momente pe care vrem să...
244