ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Bison ca un simbol al naţiunii, şi … erou al diplomaţiei moldoveneşti.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Vă mulţumim pentru a face un cuplu de ani în urmă, un cadou, dupa 3 secole după dispariţia pădurilor giganţi sa întors în Moldova.

După 300 de ani, bizoni s-au întors în Moldova. Familie Tauri Padure 2 ani în urmă ne-a dat Polonia. Ei locuiesc în «Padurea Domneasca rezervă», situat în nordul Moldovei.

Apariţia lui aici trebuie să Bison Ministrul de Externe, Andrei Stratan. Dupa ce a vizitat în 2004 în Polonia şi tamoshnem Parcul National Bialowieza Forest ", şeful diplomaţiei moldoveneşti a fost atât de impresionat de" frumusetea de animale, că omologul său polonez a promis să doneze mai multe exemplare ale Republicii Moldova. Şi sa ţinut de cuvânt. Mai târziu, 3 bizoni: un mascul si doua femele a găsit o nouă casă - Padure în partea de nord a Moldovei, iar doi ani mai târziu, par destul de fericit.

- În cei doi ani de atunci, ca bizoni sunt cu noi, au dobândit o experienţă a avea grijă de ei. Astăzi putem spune că au fost perfect aclimatizate în Moldova, - spune directorul «rezervă Padurea Domneasca» Valeri Tsarigradsko.

Cu toate acestea, revenirea de bizon în ţara noastră ar putea întâmpla încă din anul 2000. Este adevărat, atunci ea a fost de aproximativ bizon româneşti. Dar, potrivit BBC, situaţia politică şi diplomatică, împreună cu argumentele unor adversari locale a împiedicat realizarea acestui proiect. Preşedinte al Mişcării de mediu de la Chişinău, Vladimir Garaba a spus într-un interviu că o donaţie similară pentru noi să se adune pentru a face guvernul din România. Asta este de a dona familiei din Republica Moldova trei-patru giganţi pădure. Nu a fost pregătit chiar şi o cameră foarte mare de câteva zeci de hectare. Cu toate acestea, un grup de experţi de la Institutul de Zoologie, cu sprijinul Moldsilva intreprinderi spre deosebire de acest pretext, că bizoni, aparent, nu va fi suficient de alimente. În replică, ecologiştii a spus că vacile care pasc pe piaţa internă, păşunat, şi va pasc în pădurile situate în apropierea satelor, care distrug mai mult copaci şi arbuşti mult de 3 bizon. Potrivit lui Vladimir Gharaba, apoi, în 2000, relaţiile dintre cele două ţări au fost destul de rece. Din motive politice, această problemă a fost amânată, în timp ce în România, nu a motivat: "Ei bine, nu vreau şi nu au nevoie.

Cu toate acestea, este important ca, în cele din urmă, deşi în pădure frumos o cale ocolită, dar a revenit în ţara noastră. Şi, probabil, în curând într-o familie de trei, acum Moldova bison poate fi alimentat.

- În acest an, de sex masculin nostru este înscris în vârstă atunci când acesta poate începe o sămânţă. Suntem foarte mult cu nerăbdare să atunci când acest lucru se va întâmpla, - a declarat directorul «rezervă Padurea Domneasca» Valeri Tsarigradsko.

Experţii spun că, dacă în anul 2000 autorităţile moldovene nu au tras în scopul de a accepta un cadou din România, în prezent populaţia de bizon era deja cu un adaos. Şi totuşi, pentru a vedea gigant pădure - o mulţime de noroc.

- Când turişti vin, şi am mers în jurul fermei la 32 de hectare, bizoni nu pot vedea ... acolo au fost turişti care au vizionat la grădiniţă zubrovy ansamblu, şi ei înşişi nu au văzut bizoni, - subliniază zubrovogo angajat pepinieră Rezerva «Pădurea Domnească» Yuri Betsishor.

Trimite înregistrarea în Moldova în anul 2000 a împiedicat bizon, inclusiv, precum şi identitatea lor ... politice. Oponenţii cadou român a explicat reticenţa sa de a-l accepte, astfel încât bizonul nu a locuit niciodată în Basarabia. Şi statului strat de arme a fost descris nu a fost el, dar un alt taur - tur primitiv.

Cu toate acestea, şi în bizoni are locul său în istoria Moldovei. Şi anume, într-una din capitolul său, care se ocupa cu stabilirea de Dragos Voda statului feudal Moldova. Poate că a fost această perioadă a însemnat comunişti, atunci când au decis deja în 2005, sa întors în ţara de simbolul său naţional.


2007-08-24 - Gabriel Călin

Marţi, 04 septembrie 2007
Vizualizări: 3699

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
328
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
146
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
197
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
112