ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Bolt din trecutAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Această poveste pare că acest mister, dar sa întâmplat în realitate. Vis de un an Alioşa 7 din satul mordvină surd brusc materializat într-o descoperirile arheologice unice, aruncă lumină asupra un clan bătălii importante din vechea Rusia.

Dormit în mână Aceasta a fost iarna trecută. istoric locale, arheolog şi cercetător al istoriei Mordovians Serghei Devyataikina telefonat o cunoştinţă, un rezident al unuia dintre satele regiunii Insarskogo Mordovia, şi a spus despre evenimentul misterios care cauzează o amestecă toate locale. Într-o dimineaţă, părinţii de 7 ani băiatul rurale Alioşa observat pe clavicula lui proaspete cicatrici. El nu-i place o zgârietură menajer, şi semăna cu un traseu de leziuni. Băiatul cel mai din timp a fost sub supravegherea părinţilor şi nu a putut obtine un astfel de prejudiciu. Toate întrebările a răspuns: "Nu ştii, am văzut cavaleri, a fost o batalie, si am primit o săgeată ..."


Serghei Devyataikina intrigat extrem de poveste, a mers la sat, a vorbit cu băiatul, şi descrie sa dovedit faptul că, în visul său a văzut un loc popular cunoscut sub numele de închisoare Paydla - tradusă în limba rusă Munte bătălii. Clar, însă, nici unul din local nu ar putea explica cum un astfel de nume. Dar, brusc, toate s-au adunat una câte una.

Ce era?

Înarmat cu un detector de metale, Serghei Devyataikina urcat dealul acela cu tatăl băiatului. Lung nu trebuie să te uiţi. Dispozitivul squeaked aproape imediat, şi cercetătorii cu atenţie a început să sape. Aproape imediat au început să vină vârfuri de săgeată. "Erau atât de mulţi, - spune Serghei Devyataikina - care se potrivesc să îşi asume, ca în acest loc, într-un limbaj contemporan de luptă, au fost concediat de la toate armele, iar densitatea sa a fost foarte mare."

Pe lângă săgeţile, găsite în inele de bronz sape. Cele mai multe dintre acestea conţin unele modele, iar unul - imaginea de om. Mărimea inele sugerează că proprietarii lor au fost bărbaţi. Probabil, războinici, oameni care au avut de a face cu un clan.

Cu neobişnuit gasi a fost să investigheze în detaliu ce sa faca si sa grăbit cu ajutorul istoricilor. Şi aici sunt detalii despre artefacte Munte Luptele învăţat. Potrivit datelor istorice, în XI-XII şi prima jumătate a secolului al XIII-lea, războinicii de la triburile de pe teritoriul moderne Mordovia, se aplică sfaturi de armura-piercing pronikatelyami alungit-triunghiulare, în formă de îngust şi larg forme de diamante. În a doua jumătate a secolului al XIII-lea folosit deja alte săgeţile - forfecare lopatkovidnye larg. Exact la fel a fost anterior în serviciu cu mongolii. Aceste săgeţi au fost utilizate împotriva cavaleriei - Noţiuni de bază în cal, ei taie tendoanele ei.

În teren de inmormantare la săgeţile mordvina găsit aproape întotdeauna. Dar, cu inele, situaţia este mai complicată. Această constatare - o raritate real. Serghei Devyataikina sigur, deoarece istoria inele Mordovia şi tot felul de amulete ataşat întotdeauna cea mai mare importanţă, astfel cum a înscris pe desenele lor au o semnificatie sacra, inelele s-au servit ca un scut proprietari. Această versiune nu este fără motiv, şi în general în istoria inele războinici - totul. Ei au observat priceperea subliniat apartenenta la un clan special, multe transmisă din generaţie în generaţie. Unii cercetători cred că a existat un cult deosebit de luptători inele, care a venit de la Hoardei de Aur. Pe această presupunere ar trebui să oprească, deoarece permite de a specula că toate la fel pentru lupta ar putea apărea pe aceeaşi Bătălia de Munte.

Conflict de interese

Senior Cercetător al statului ciuvaş Institutul de Ştiinţe Umane, dr. Dmitri Maduro considerăconstatare unic deoarece poate fi, a spus el, dovezi fizice ale opoziţiei ruse-mordvină pentru posesie de aşezări fortificate din gura Oka. Cel puţin în surse istorice a descris discuţiile asupra Abramki subiect domnitorul Mordovia (desen), cu un prinţ rus anume. Ca răspuns la prinţ rus de predare a oraşului, şi în continuare plătească tribut mordvină guvernatorul a spus că, deşi a avut - o persoană aleasă, şi astfel de decizii importante ca o capitulare în oraş inamic, popular adoptate. Covert eşec, şi a provocat luptă.

- În cazul în care rezultatele se aplică într-adevăr să secolele XI-XIII, apoi, în această perioadă, bătălia de soldaţi Mordovia ar putea fi doar cu Rusia, - spune Dmitri Maduro. - Pe teritoriul zonei prezente Insarskogo este ţara din Bulgaria de pe Volga, populate de oameni de mordvină moksha. Din partea de vest a terenului în contact direct cu posesiunile din Ryazan, Murom şi principatul Vladimir-Suzdal. Folosind faptul că trupele principalele forţe Mordovia în acele zile au fost redirecţionate către lupta împotriva Tatar-mongoli, prinţii ruşi realizeaza frecvent raiduri de ruinare pe teritoriul Mordovia.

Nu există o altă versiune a evenimentelor care au avut loc Bătălia de pe Muntele. Aceasta stabileşte istoricul Serghei Svyatkin, sugerând că ar putea fi o luptă între nord şi triburi yuzhnomordovskimi. Aceasta este o astfel de dezmembrare de interes local. Istoricul consideră că începutul procesului de unificare secolului al XIII-lea în termen de triburi mordvină a condus la faptul că acestea au, de fapt, au fost doi conducători - inyazorov. Numele inyazorov cele două mari documentate în cronici. De Nord, Erzya, triburile au fost unite sub conducerea Purgasa, şi de sud, moksha, sub autoritatea Puresha. Populaţiile din Nord au fost în alianţă militară-politice cu bulgarii de pe Volga, şi sudiştii rămas în vasalitate Marele Duce Vladimir şi au avut contacte militare cu Polovtsy. Aceasta a condus la ciocniri între clanuri nordul şi sudul, una dintre ele şi ar putea avea loc pe munte în zona Insarskom.

Fenomenul răni

Mister Munte Luptele este aproape rezolvată. Dar există un alt mister: cum a văzut băiatul lupta mii de ani, din care nu ştia că el ar putea? Nu ştiu despre luptă şi părinţii lui, ci pentru că cunoaşterea copilului nu a putut trece, speriat de povestea lui teribil pentru noapte. Desigur, ne putem imagina că imaginaţia violentă a unui copil este cumva întruchipat într-un vis. Dar cum să explice cicatrice din rana, băiatul Alioşa? În principiu, cunoscut sub numele complet de cazuri inexplicabile de urme de răni de luptă pentru copii. Natura lor de origine nu este clar până în prezent şi este puţin probabil niciodată să fie deschis. Ei - ca un mesaj codat strămoşilor, care a dorit să înveţe despre feat descendenţii lor.

vpomestie.ru

Luni, 13 iulie 2009
Vizualizări: 2527

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
96
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
416
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
550
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
400