Brânza din semințe de floarea-soarelui
Ingrediente:
- semințe de floarea soarelui
- o legătură de mărar
- un cățel mare de usturoi
- sare de mare, piper
- suc de 1 lămâie
- curcuma (turmeric)
- muștar
Mod de preparare:
Semințele se înmoaie în apă și de lasă peste noapte. Dacă folosim semințe uscate, brânza are un gust clar de semințe de floarea soarelui, ce strică toate eforturile.
A doua zi, semințele se macină intr-un blender, până ce se transform într-o pastă (adaugând câte puțină apă, în care s-au înmuiat semințele. Cel mai important lucru este să nu exagerați!). Adăugați mărarul mărunțit și restul ingredientelor, faceți din masa obținută un boț, înveliți-l în tifon, stoarceți și puneți sub presă pe 8 ore, într-un loc cald. Primele ore stoarceți periodic apa, care va ieși. Apoi, aceasta apă poate fi adăugata la supe crude în loc de ulei vegetal.
După fermentare, brânza se pune în frigider peste noapte.