ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Brânză la domiciliu.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Brânză proaspătă

Laptele crud este un prim încălzit naturale la aproximativ 31-35 ° C şi apoi cheag skvashivayut sau pepsină (la 10 de litri de pepsină lapte praf pe vârful unui cuţit de a arunca într-un pic: Numărul de apă de aproximativ 30 ° C) timp de 0,5-2 ore, până când amestecul se ingroasa si un iaurt gros. Cât mai curând format un cheag de caş şi elastic strânse, precum şi ser separate uşor, puteţi începe să taie lama buchet.

Un cuţit lung, se taie în pătrate de 1-3 cm, scăzând cuţitul în partea de jos. Prima incizie se face prin fiecare cm 1-3, taie panglici brânză. înclina Apoi cuţitul, pe cât posibil, tăiate perpendicular pe masa prima tăietură. Apoi întoarce oala sfert rândul său, şi se repetă peste tot din nou. Se amestecă foarte bine piese cu o lingura de lemn, cu un mâner lung sau mâinilor şi taie (desparţi) acele piese care au fost mai mare în dimensiune. Se amestecă cu grijă trebuie, nu încercarea de a distruge piesele.

Gata să dea de cereale pentru a soluţiona - trebuie să aştepte 5-15 minute (puteţi, şi mai mult) şi începe încet separate de brânză din zer, colectarea se într-una forfetare (în cazul în care vă aşteptaţi mai mult, cerealele se slipnetsya într-o minge) şi uşor scoate şi să vă dea de scurgere resturi de ser podpressovyvaya brânză sau sub presiune, fie sub propria greutate (mosaiced într-o strecurătoare şi spânzurat în muselină). De fapt brânza tinerilor este gata, poti manca imediat, dar puteţi da brânză acoperite cu piele uscata si matura (până la câteva luni sau ani).

Suluguni

Dar poti face din ea brânză. Pentru a face acest lucru, eliminaţi aproximativ 2 / 3 ser, podpressovyvayut masa uşor, încercând să nu pentru a elimina toate zer, care este necesar pentru maturarea de brânză. După cusătura premolding stânga pentru a ajunge la maturitate într-o oală sub ser. Temperatura de ser este menţinut în 28 - 32 C.

Maturare de masă brânză ultimele 3 - 5 ore, in functie de gradul de maturitate de lapte, şi se condimentează. În acest timp, strat este oglindită de mai multe ori. În cazul în care brânza se maturizează lângă stării dorite, pe suprafaţa sa apar ochii, formată în masă la maturare. Când brânză de mestecat începe să chiţăit pe dinti (puteţi lăsa la faptul că, să se scurgă din zer, pune brânza într-un loc răcoros - este un gustos verde brânză foarte, care mai bine să mănânci mai repede pentru 1-3 zile până când acesta chiţăiturile pe dinti).

O pregătire completă semifabricate a verifica acest lucru: să ia o bucată de lăţime şi grosime în masă brânză 0,7-1 cm lungime, 10-15 cm, apeluri, Lăsaţi-vă în apă încălzită la 70-80 ° C timp de 3-5 minute (sau până la 90-95 ° C timp de 1-2 min), apoi o multime de stretch - maturate "aluat" ar fi bine să se întind în subţire lacrimă fire lungi si ramanem impreuna.

Acest chin nu suluguni final - vine momentul cel mai crucial. A ajuns la scadenţă de masă brânză tăiat în fâşii de aproximativ 1 cm grosime şi 2-3 cm în lungime şi răspândirea timp de 1-2 minute pentru a topi într-o tigaie încălzită la 70-80 ° C cu apa sau cu, eliberat proaspete din proteine, zer praf (zer atunci când incalzit, resturi de proteine incoagulated - apărut caş emerge este eliminat, desigur, şi apoi mânca). Brânză se topesc benzi, serul este turnat şi să înceapă să ori într-o masă vâscoasă omogen (în ţara de origine de mână - un agitator din lemn).

Apoi stratificat răspândirii vâscoasă pe o masa, taie de la bucata ei, care corespund la forma de mărime, înfăşurat în interiorul lăţimii de câteva ori şi de mână (la cald, desigur, dar ce să fac suprafaţă!) Rotunjite. Puteţi panglica cozi şi, în general, tot ce vrei. Pregatite brânzeturi prevăzute la câteva minute în apă rece să se răcească şi se intareasca. Deja puteţi mânca!

Şi vă pot pune brânza în formă (un castron), se presara cu sare (şi puteţi Ibeza sare). Când laminat este terminat ", şaibe" suluguni atenţie cufundat într-o cratiţă cu saramură rece, fierte în apă sau sere temperatura de 8-12 ° C., şi a permis să plutească în mod liber. Durata de sărare, în funcţie de umiditate şi dimensiunea de brânzeturi este la 6 h la 1-2 zile. Brânzeturi cu conţinut scăzut de sare (1,2-2%), obţinut cu cel mai bun gust si textura.

Dar asta nu e tot. Unele brânza este suspendat timp de 10 minute fumat într-o stare umedă, impregnată cu camera de fum la o temperatură de 40-50 ° C. Dar pur şi simplu Abhazia punerea cap pe pardoseala din răchită, agata pe vatra, a aprins din lemn ulm, dud, arin sau afumate până crusta devine roşu-maroniu.

Suluguni "o surpriză"

Ei au, de asemenea suluguni "cu o surpriză: aluatul brânza este plasat într-un castron superficial cu un fund mare, nivelat, şi plasat în centrul de umplere de tocat brânzeturi fermentate proaspete (mai mult ca Branza de vaci), condimentate cu mentă strivite şi sare. Suluguni marginile învelite în sus, zaschipyvayut, tăiate inutile, cap de buna. Următoare - toate ca de obicei. Inainte de servire, brânză, ceapă, se toarnă sos facut din lapte acru cu adzhikoy, se presara cu coriandru şi se serveşte.

Pulberea poate ajunge în orice farmacie (cunoscut sub numele de pepsină sau chymosin) sau pe fabrica branza, sau un profesionist. firmele care vând produse pentru factorii de decizie brânză

Mananca pentru sănătatea ta!

http://ekoposelenia.ru/texts/syr.php

Luni, 21 ianuarie 2008
Vizualizări: 24756

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
805
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
219
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
336
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
284