Bucuria comunicării
Bucuria comunicării
Omul este o fiinţă socială, nu putem imagina viaţa noastră fără comunicare.
Întâlniri cu prieteni, cunoaşterea oamenilor noi şi contacte de muncă - anume capacitatea de a comunica are un impact enorm asupra succesului nostru şi fericirea personală. Omul, care primeşte plăcere de la comunicare, întotdeauna se află într-o stare bună de confort emoţional. Iar acest lucru, la rândul său, are un efect benefic asupra sănătăţii sale psihice şi fizice.
Astăzi există o mulţime de tehnici privind însuşirea abilităţilor de comunicare şi capacitatea de a găsi bucuria în comunicare. Toate aceste tehnici au câteva principii fundamentale, acceptându-le pe care veţi vedea imediat, cât de uşoară şi plăcută a devenit comunicarea:
- Interesaţi-vă cu adevărat de alţi oameni. Arătaţi interesul pentru afacerile lor, puneţi întrebări, participaţi la discuţii privind problemele lor - şi veţi observa, cum oamenii se trag la dvs.
- Încercaţi să înţelegeţi alte persoane, manifestaţi stimă şi toleranţă. Exprimânduşi-respectul faţă de ceilalţi, dvs. creşteţi autoaprecierea lor. Fiţi decenţi faţă de ceilalţi.
- Acceptaţi demnitatea altora şi fiţi generoşi în laude. Mai întâi de toate, atrageţi atenţia la calităţile bune, păstraţi critica pentru cazul extrem.
- Fiţi întotdeauna blânzi şi binevoitori. Oamenilor li este mult mai plăcut să se afle în societatea unui om pozitiv, decât ursuz şi nemulţumit.
- Adresaţi-vă mai des la conlocuitor pe nume. Pentru fiecare om numele lui propriu este cea mai plăcută muzică.
- Faceţi cunoştinţă cu oamenii noi. O varietate de contacte vă va permite să creaţi un cerc interesant de cunoscuţi.
- Iubiţi-vă! Poate cel mai important lucru pentru o comunicare plăcută şi eficientă este capacitatea de a se iubi şi de a se aprecia. Nu aşteptaţi până când se va găsi cineva, care vă va iubi în loc de însuşi dvs. Abilitatea de a se respecta şi de a se iubi – este o preocupare a dvs., nimeni nu o va rezolva pentru dvs. Oamenii întotdeuna percep persoana aşa, cum ea se vede singură.