Bureţii galbeni pot fi crescuţi în grădină. Metodă unică!
Bureţii galbeni pot fi crescuţi şi în grădină, însă doar acolo unde sînt copaci. Bureţii galbeni sînt ciuperci micorize şi cresc doar lîngă copaci.
Creşterea bureţilor începe cu pregătirea materialului săditor, de aceea, acest material ce conţine sporii de bureţi galbeni trebuie adus şi plantat în locul dorit. Materialul poate fi dobîndit din pălărioarele ciupercilor. Sau puteţi înmuia pălărioarele în apă pe 4-5 ore, iar cu această apă să udaţi locul pregătit.
Însă cea mai eficientă metodă constă în pregătirea solului din pădure cu miceliile ciupercilor. Acest sol se usucă şi doar apoi se foloseşte pentru plantare. Cel mai corect ar fi să mergeţi în pădure, unde au crescut bureţii şi să săpaţi bucăţi de sol din apropierea copacilor sănătoşi, fără semne de uscare. Dimensiunile bucăţilor de sol trebuie să fie de 20-30 cm în lungime şi lăţime şi 15 cm grosime. Împărţiţi cu atenţie bucăţile în 5-10 bucăţi.
Toate acestea se fac la sfîrşitul verii sau la începutul primăverii. Apoi se usucă în anumite vase, lăsînd loc pentru oxigen şi păsrtăm într-o încăpere rece, de exemplu, în beci. Materialul săditor este mai eficient dacă îl pregătiţi vara. Îl păstraţi pînă la anul viitor – solul va reuşi să se usuce bine şi va fi gata de plantare. Sădim materialul la sfîrşitul lunii iunie. Săpăm cîteva gropiţe în jurul copacului, la adîncimea de 20 cm. Trebuie să ţineţi cont că buteţii trebuie sădiţi sub acel copac, de sub care a fost luat solul pentru material săditor. Plantăm solul în gropiţe, apoi le udăm – 1 litru la fiecare. După aceasta acoperiţi solul din jurul copacului cu muşchi, crengi şi frunze uscate.
Aşteptaţi roada peste un an. Bureţii galbeni apar undeva la mijlocul lunii iunie.