ecology: ru md
Video prezentarea proiectul Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Busuiocul, planta aromatica cu multiple avantaje pentru sanatate
Busuiocul se numara printre cele mai apreciate plante aromatice, care prezinta si multe avantaje pentru sanatate. Site-ul passionsante.be citat de Agerpres trece in revista cateva dintre ele.
Busuiocul este cunoscut pentru efectele sale antispastice, indeosebi asupra aparatului digestiv. Este recomandat femeilor insarcinate si care alapteaza, pentru proprietatile sale galactogene (care stimuleaza secretia de lapte). Bogat in vitaminele A si C, in calciu si fosfor, are o actiune antioxidanta care contribuie la incetinirea imbatranirii celulare. Uscat, busuiocul furnizeaza si vitamina K, esentiala in procesul de coagulare a sangelui.
Este cunoscut si ca antiinflamator, antibacterian si antiseptic. Aplicat pe piele, poate alunga tantarii. In plus, ii calmeaza pe cei nelinistiti, stresati sau care sufera de insomnii.
La fel ca alte plante aromatice — coriandrul, de exemplu—, busuiocul nu trebuie fiert multa vreme fiindca se innegreste si devine amar.
Ca sa isi pastreze cat mai bine savoarea, este recomandabil sa fie consumat crud — frunze sau tocat — sau sa fie adaugat in mancare chiar la sfarsitul prepararii termice.

 

 

Sursa

Luni, 18 august 2014
Vizualizări: 1513

Citiţi de asemenea

Stația interplanetară NASA/JPL Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) continuă să lucreze în numele științei pe orbita planet...
14
O pasăre isteață. Nu întotdeauna oamenii văd în păsări creaturi inteligente. Poate că ei nu cunosc prea bine păsările? A...
16
"Cel mai bun lucru din faptul că sînt vegetarian este că știu că nu fac rău animalelor. În al doilea rînd, am mai multă putere. Sînt mult mai puternic decît atunci cînd mîncam carne...
125
"Mi-ar fi plăcut să fiu vegan de la naștere. Este uimitor cît de nebun am fost în toți acești ani"...
131