ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Călătoria spre Vis! Vizitarea aşezării moşiilor de familie Mirnoe (VIDEO)

O femeie descrie impresiile în urma călătoriei în aşezarea moşiilor de familie, care se dezvoltă de peste 15 ani. Nou putem să pornim în călătorie împreună cu ea şi să aflăm ce lucruri interesante sînt în aceste aşezări. Să mergem…

-Vara aceasta, în sfîrşit, s-a împlinit un vis de-al meu să vin în ospeţie la moşia de familie a fratelui meu Nikolai în aşezarea Mirnoe din regiunea Vladimir. Această aşezare are 8 ani. Şi, desigur, mi-a fost foarte interesant să văd ce au reuşit oamenii să facă în această perioadă.

Iar aşezarea Rodnoe are şi mai mult, cred că 15 ani, au fost construite case, au crescut garduri vii, amenajate iazuri, au apărut imagini ale landşaftului intern.

A fost ca o călătorie în Vis, ca să văd şi să simt în realitate ce a scris în cărţile salre Vladimir Megre „Cedrii sunători ai Rusiei”. Să spun că mi-a plăcut, ar însemna să nu spun nimic.

E foarte similar cu sentimentele, descrise în capitolul „Atingerea Raiului” în prima carte a lui Vladimir Megre „Anastasia”.

- Copaci enormi în garduriel vii de-a lungul drumurilor.

- Toţi au iazuri cu apă rece, de izvor.

- Lacurile sînt vii: acolo sînt şi peşti, şi broaşte, şi plante, şi insecte – un ecosistem întreg, care se formează în al treilea an după săparea iazului. Nu necesită îngrijire specială. Doar înlăturarea plantelor de prisos din jur o dată pe sezon.

- Feţe binevoitoare ale oamenilor. Toţi se salută, indiferent dacă se cunosc sau nu. Discuţii la voie despre lucruri importante, cu bucurie. Vecinii ştiu totul unii despre alţii. Viaţa abundă de evenimente interesante şi descoperiri în interiorul aşezărilor.

- Localnicii au diverse interese: creştini, chrişnaiţi, yoghini etc. Sînt şi din cei care nu au citit nimic despre Anastasia. Dar asta nu-i împiedică să soluţioneze problemele comune, să se ajute unii pe alţii, să comunice şi să se bucure de viaţă.

- Drumurile sînt acoperite cu pietriş, se află în stare ideală, mergi ca pe asfalt.

Crearea unei moşii de familie este o muncă enormă, artă, eroism, bucurie. Este un mod diferit de viaţă, nou, o altă filozofie. Este imposibil de explicat, trebuie să vezi cu ochii, să simţi.

Desigur, sînt şi greutăţi. Dar cine nu le are şi în oraş?

A ars casa unui localnic. Practic în 15 minute s-a făcut scrum. Apartament nu are în oraş. S-ar părea că e catastrofă! Ce-i de făcut? Oricine în locul lui ar fi căzu în depresie. Iar el, se zice, are o mulţime de planuri, cum să restabilească casa. Vecinii au strîns cît au putut, are unde înnopta, nimeni nu a avut de suferit. Soluţionarea problemei este o chestiune de timp.

Fiecare moşie are istoria sa. Ele sînt diferite, ca şi oamenii. Sînt şi greşeli – nu greşeşte doar acela care nu face nimic.

Dar există principalul. Ceea ce a fost făcut public de Anastasia, se materializează, capătă contururi vizibile, aduce oamenii într-un infinit fericit.

Aşezarea Rodnoe este una dintre primele din Rusia. Privind imaginile video din Rodnoe, s-au inspirat şi s-au animat şi alţii. Acum, acolo este o comunitate întreagă de moşii.

Întreprinzătorii au organizat un centru cultural „Dobraia Zemlea” („Pămîntul bun”) pe 4 hectare. Acolo viaţa fierbe: semnare, concerte, traininguri, cercuri de interese, tabere pentru copii, sărbătorii, dansuri sportive, cor etc. Acolo funcţionează permanent o grădiniţă. Şi e bine că pot fi primiţi oaspeţi în număr mare şi desfăşurate diferite evenimente.

Comunitatea aşezărilor moşiilor de familie din regiunea Vladimir se extinde mereu. Acestea sînt primele în Rusia, pionieri. Cîndva demult, imaginra primelor aşezări ale mşiilor de familii era descrisă ca o piatră aruncată în apă, cercurile căreia se extind pe suprafeţe mari. Piatra e mică, iar cercurile sînt mari. Informaţia vibrează şi este diseminată din acest punct. Şi acest proces este încontinuu, el nu poate fi oprit.

Apa păstrează informaţia

Binele pe Pămînt este făurit de oameni. Iar acesta este adus în lume prin mirosurile livezilor de primăvară, zîmbetele de copii fericiţi, cîntecele melodioase create de fondatorii moşiilor de familie.

Svetlana Dugnist

Ţinutul Altai, Barnaul

 

ABONAȚI-VĂ
Luni, 23 octombrie 2017 10:00
Vizualizări: 2663

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
157
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
129
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
120
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
320