ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Calatorie spre Lacul de Aur.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Lacul de Aur
Începând cu mijlocul lunii septembrie la Lacul Teletskoye începe cu "Indian Summer". În acest moment, există întotdeauna uscată, calda si insorita. Tăcerea a domnit magic: există mulţi turişti şi de zgomot de masini, barca vanitate. Ora de incepere de petrecere a timpului liber şi filozofice contemplativă.

De apă îşi schimbă culoarea de la albastru la albastru profund, şi suprafaţa strălucitoare a baremelor de lac se transformă în golfuri turcoaz cu Rapid valuri gri.

Natura se pregăteşte pentru o iarnă lungă. Coace nuci, fructe de padure si ciuperci. Munti acoperiti cu cuvertură de pat şi violet galben cu aur model delicat. Verde mugur brad subţire-topuri cu lovituri subţire intercalate cu aceasta frumusete, luminat de un alb strălucitor lumina soarelui. Şi în lumina dimineţii îngheţ acoperă dantelă turturi iarba, copaci, pietre, ceea ce face vârfurile îndepărtate par a fi pupa poliţiştilor de argint, în stare congelată în gardă în jurul lacului. transparenţa Sky a aerului care curge spre cer lumina ceata fund de ceaţă devreme, zbor cu păsările undeva departe. A fost abia în septembrie, lacul ar putea auzi hohote de Maral. În sezonul de împerechere cerb frumos incepe.

rezidenţi Vechi al lacului spun că doar aici toamna nu este niciodată trist. Este doar o parte din marile mistere ale naturii, unitatea de trecut şi viitor.

Kol Altyn - Lacul de Aur

Uneori puteţi găsi numele de lac - Telesskoe, sub numele tribului altaice care au trăit pe malurile sale. Ambele nume - Altyn-Kol (sau Altyn-kel) şi Teletskoye - au supravieţuit şi a supravieţuit. Mongolii acest lac este, de asemenea, numit de Aur - Altyn-Nord. Chinez numit art. Există un singur nume - Yachavaray. Ea se bazează pe un vechi sanscrită cuvântul "ceară" (Sceptre). Există o versiune că în timpul lac de munte scitice, comparativ cu sceptrul diamant. Teletsk, Telesskim, Telezhskim lac a ajuns să fie numit, din secolul XVII, când întreaga zonă de la poalele munţilor Altai, numit cu numele de uniune tribală de teleuts mare.

Lacul de Aur Teletskoye lac este situat într-un bazin imens de-est partea de nord a Munţilor Altai, la intersectia cu Sayan Munţii de Vest. Zona bazinului lacului - 20400 de metri patrati. M. zona bazinului are o formă alungită, cu o lungime de aproximativ 250 de kilometri si o latime de pana la 150 de kilometri. Lac intins in lungime de 78 km la lăţimea maximă - de până la 5.2 km.

Potrivit celor mai cărturari, lac Teletskoye a fost rezultatul de mişcare tectonică a muntilor pământ. Lacul mai mici - aproximativ 1 milion de ani. De fapt Teletskoye lac - Lacul Baikal este într-o trecutul îndepărtat punct de vedere geografic. El a fost numit adesea "Lacul Baikal într-o coajă de nucă.

Lacul are o adâncime maximă de 323 (!) 25 de metri şi are loc în lume printre profundă, depăşind lacului Geneva (310), Michigan (263), Huron (229). Lacul este de 40 miliarde de tone de clare, curate, de impurităţi dăunătoare compuşi libere, bogate în apă dulce-oxigen. Acesta este de aproximativ 7 tone pentru fiecare locuitor al planetei.

lac Teletskoye alcătuită din două părţi - lungimea de 50 km sud şi 28 km nord lung. Aceste părţi diferă în partea de jos structura, la mal, climatice şi de vânt şi caracteristicile val. Lacul se varsă în fluviul în 1911, cel mai mare din care - Chulyshman.

În Munţii Altai o mulţime, fiecare are propriul său caracter, fiecare dintre legende, legende, basme. În silueta de munţi ascuns contururile temple si piramide. Munţi sacre sunt la început, rădăcină de tip. O caracteristică unică a Munţii Altai - capacitatea de a generaţie. În folclor, în munţi există uşi, haine cu butoane, incaltaminte, etc Gore admite şi de presă. Şamanii de călătorie în munţi prin ritualul, să le aducă daruri, cere ajutor.

La doi Teletskoye eoliene dominante - "Verkhivka" suflare de la nord la sud sau la est la vest şi "Nizovka", care suflă în direcţia opusă. "Verkhivka nu"Set cu o vreme limpede si calda, "Nizovka", însoţită de o ninsoare snap rece iarna şi furtuni în vară. Menţiune specială, trebuie să spuneţi anticeata emulsii. ceaţă Teletsk - un fenomen al naturii speciale, în cazul în care există alte sunete, culori, mirosuri. Lumea din jurul meu de nerecunoscut, ea devine fascinant şi fabulos. Localnicii compara negura gânduri profunde şi înţelept din Altai. Maximă măsurată val a fost de 2,7 metri lungime, cu 14-18 de metri, cu o perioadă de 4,2 secunde. În acest valurilor mari dispersate în câteva minute. Iarnă lac îngheaţă în secţiunile.

În zona lacului locuite de 70 de specii de mamifere: lupi, vulpi, ursi, caprioare, elan, caprine siberian de munte, cerb mosc, samur, veverita, Wolverine, iepure. În Teletskoye regiunea lacului se pot intalni si reni, potârnichea de zăpadă, marmota gri. O astfel de abundenta de animale atrage un număr mare de vânători - atât amatori şi profesionişti. Lacul este acasa, la aproximativ 300 de specii de pasari, opt specii de amfibieni şi reptile.


Lacul de Aur LEGENDĂ de aur lac şi BEAUTY IIF

După ce, la un moment trăit în Khan bogat Altai. El a avut o frumoasa fiica Biya. Este timpul să dea pe fiica sa în căsătorie. Şi a trimis soli să caute cel mai bogat om tatălui său. Am auzit despre el şi despre spiritul de munte. El a vrut să ia Biju soţia sa. Toate spiritul ei miniere de aur topit si turnat în vale. Sa întâmplat de Aur Lacul. Duhul organizat la malul lacului unui palat imens de aur. scara mare de aur până la apă.
Bie-a placut si lac, şi palat, şi spiritul său. Ea a ieşit să se căsătorească cu spiritul de munte.

Dar, o dată a văzut un vânător tineri. Hunter imediat a căzut în dragoste cu o fată. Iar fata a ajuns la inima. Ei au luat mâinile lor şi au fugit de la palat.

Când spiritul se constată că Biya a fost pierdut, apoi a alergat după fugari. Biju prins şi vânător, el a ucis un tânăr şi a lui tineri acasă nevasta. Cât timp tânjea Biya, a plâns şi a plâns. Din lacrimile ei a devenit de aur să se stabilească în partea de jos. Apei a crescut foarte mare şi într-un loc rupt prin munti. Un curent puternic dus cu o fată. Si de atunci râu, care curge din Lacul de Aur, numit Biya.

Text şi fotografii de Vasilisa Vashchenko
l-navigator.ru

ABONAȚI-VĂ
Luni, 19 octombrie 2009 9:27
Vizualizări: 3516

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
139
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
124
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
178
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
115