California interzice pungile de plastic

/ Vizionări: 2612

пластиковые пакеты

 

California a devenit primul stat american care a adoptat o lege pentru interzicerea utilizării pungilor de plastic de unică folosință, inclusiv a celor destinate cumpărăturilor, scrie manager.ro.

Potrivit TheVerge.com, legislația are menirea de a reduce volumul de reziduuri în California și de a proteja solul. Restricția va intra în vigoare începând cu luna iulie a anului 2015 în magazinele alimentare și farmacii și un an mai târziu va fi extinsă în cele universale și de băuturi alcoolice.

În fiecare an, California utilizează 13 miliarde de pungi de plastic de unică folosință. Unele sacoșe de plastic vor putea fi folosite în continuare pentru a împacheta mâncarea descoperită sau în vederea protejării hainelor.

Statul va furniza împrumuturi de două milioane de dolari pentru companiile care vor renunța la fabricarea pungilor de plastic.

Magazinele vor putea vinde pungi de hârtie cu zece cenți bucata. În fiecare an, mii de animale marine sunt uise de pungile de plastic de unică folosință, aruncate în apele oceanice. Produsele confecționate din plastic reprezintă 60-80% din gunoaiele aruncate în mare.

Producătorii de pungi de plastic sunt însă revoltați de decizia autorităților californiene.

Ei spun că legislația pune în pericol mii de joburi ale americanilor. American Progressive Bag Alliance speră ca votanții să împedice punerea în aplicare a legii, în urma unui referendum.

California consideră însă că este pe drumul cel bun. "Suntem primii care interzic utilizarea acestor pungi. Și nu vom fi ultimii!", spune guvernatorul Jerry Brown.

 

Sursa

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137