ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

California stimulează cumpărarea vehiculelor electrice de americanii săraci
 

Mașinile electrice și hibride au un potențial imens de a reduce emisiile de transport și de a îmbunătăți calitatea aerului. În cele din urmă mașina electrică economisește bani, dar din păcate, proprietarii sunt nevoiți să tolereze un preț de vânzare ridicat, care nu este accesibil pentru fiecare american.

Mașina electrică consumă econom combustibil și energie, dar de obicei săracii optează pentru mașinile pe benzină second-hand, deoarece prețul lor este mult mai mic. Programul lansat de Consiliul de Resurse Aeriene din California (California Air Resources Board, CARB) va ajuta la creșterea disponibilității vehiculelor electrice pentru publicul larg. Consiliul de Stat oferă rezidenților voucher-e în valoare de la 2500 dolari după cumpărarea mașinii electrice sau hibridului.

Programul se aplică californienilor cu un venit anual de 20 000 dolari – 30 000 de dolari. Se estimează că aceste familii cheltuie în medie pe transport de la 9 000 la 10000 de dolari . Fără îndoială, această cifră solidă restricționează semnificativ mobilitatea de transport a cetățenilor.

Din punctul de vedere al protecției mediului, s-ar părea că cu cât mai puțini oameni folosesc transport, cu atât este mai curat aerul. Parlamentarii din California au un alt punct de vedere. Ei sunt dispuși să plătească cetățenilor, încât acestea să conducă mai mult, dar să nu afecteze mediul înconjurător.

California speră că mobilitatea crescută a populației va contribui la îmbunătățirea educației și va permite oamenilor să găsească locuri de muncă mai bine plătite și va stimula schimbul de mărfuri. Astfel 2500 de dolari cheltuite de stat pentru a veni în ajutor vor reveni rapid în buget sub formă de venituri și taxe suplimentare.

Două mii și jumătate de dolari este valoarea minimă a voucher-ului, care poate fi folosit pentru a cumpăra orice tip de combustibil alternativ. Limita superioară nu este definită. Acest lucru înseamnă că cumpărând un vehicul electric la un preț de bază de 21.300 dolari (inclusiv beneficiile federale), proprietarul primește de la CARB posibilitatea de a recâștiga aproape 90 % din bani în cazul în care venitul său nu depășește limitele definite de program .

Acesta nu este primul  program lansat de CARB, care vizează să facă aerul din California mai curat. Cu toate acestea, pentru prima dată  programul este destinat celor care ar dori să reducă amprenta de carbon și costurile de transport, dar nu poate din motive economice obiective.

Printre cele mai cunoscute proiecte ale Consiliului este programul Vip ( Voucher Incentive Program), cu scopul de a elimina de pe drumurile statului camioanele grele care sunt principala sursă a emisiilor de poluanți și contribuie la încălzirea globală.
 

Vineri, 28 februarie 2014
Vizualizări: 1515

Citiţi de asemenea

Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
32
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
60
Prima dată, mucusul în organismul nostru se formează încă în copilărie atunci cînd mîncăm ceva fiert...Pe măsură ce cr...
155
Din 1993, Departamentul de Pompieri din Australia lansează calendare caritabile.În acest an, toate fondurile din vînzare...
141