Carcassonne — oraș medieval (Foto+Video)
Carcassonne este un oraş medieval, care se află în Franța. Dacă sunteți atraşi de timpul cavalerilor şi damelor frumoase, turneelor și bătăliilor aprige, nu aveţi decât să mergeţi la Carcassonne, ca să aflaţi mai multe despre el.
Vizionaţi de asemenea video realizat de turişti „Carcassonne - oraş medieval”:
Carcassonne este o cetate destul de mare din Europa. Acest oraș înconjurat de 2 rânduri de ziduri de cetate cu o lungime de 3 km, cu 52 de turnuri şi străzi înguste, prăvălii şi magazine de suvenire, catedrala veche cu Himere. Oare nu este o poveste? Un adevărat oraş din Evul Mediu.
Carcassonne mai este numit "carte în piatră", ce înseamnă acest lucru? Totul este simplu, orașul a cunoscut în timpul veacurilor sale și vechii romani și vizigoți, și sarazini. Dar cel mai interesant este originea numelui Carcassonne.
Legenda spune că orașul a fost asediat timp de 5 ani. Însă, soția regelui local, la dame Carcas, a reuşit să-l ducă în eroare pe Charlemagne, care ţinea orașul sub asediu. Și ce a inventat? ... Imaginați-vă un asediu, în care foamea nimicea garnizoana cetăţii... La Dame Carcas făcea păpuși soldaţi și le amplasa pe zidurile cetății! Iar apoi cu ultimele grăunţe hrănise un porc și a ordonat ca să fie aruncat în jos, la picioarele forțelor inamice. Căderea porcului a provocat ruptura corpului în părţi și prin urmare, hrana consumată a ieşit din stomac. Charles a fost uluit și a constatat că cerealele în cetatea nu se termină, dacă cu ele se hrănesc chiar şi porcii. La comanda sa, asediul a fost ridicat și cuprinsă de bucurie, la dame Carcas a început să cânte la trompetă, parcă râzând de Charles. Armurierul lui Charlemagne, văzând-o, ar fi spus, "Maiestatea, Carcas Vă cheamă." Acest nume de Carcassonne şi s-a păstrat pentru cetate.
În timpul guvernării dinastiei Trencavel, Carcassonne a înflorit. La poalele cetății a apărut orașul de jos, la care puteţi ajunge, trecând pe un pod vechi. Istoria apariţiei orașul de jos este legată de lupta cruciaților împotriva ereticilor. Cetatea a căzut, locuitorii au fost expulzați, iar cîţiva ani mai târziu s-au întors și au fondat Orașul de Jos. Orașul de Jos a început să înflorească, iar cel din partea de sus, din contra, a căzut în declin. În secolul XIX istoricul şi arheologul, Viollet-le-Duc a început lucrările de restaurare. Numai datorită eforturilor sale, oraşul arată ca în Evul Mediu, demonstrând puterea și splendoarea.
Apropo, cetatea atrage nu numai aventurierii în căutarea comorilor și turiștii, dar de asemenea, producătorii de la Hollywood, aici au fost realizate filmele "Ioana d'Arc" și "Robin Hood". Dacă doriţi să mergeţi în Evul Mediu, acesta este locul cel mai potrivit.
Sursa: prirodadi.ru