ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Care este secretul principal al tuturor câştigătorilor şi norocoşilor?



Care este secretul principal al tuturor câştigătorilor şi  norocoşilor?

 

"... După gânduri ne petrec"  Francis Galton, savant englez de renume şi vărul lui Charles Darwin, a fost distins de o mare originalitate. Şi nu numai în viaţa, dar şi în muncă. Într-o zi Francis s-a decis la un experiment unic.

Înainte de a merge la o plimbare cotidiană pe strazile din Londra, Francis s-a pus în faţa unei oglinzi şi privindu-se în ochi, a început să sugereze: "Eu sunt cel mai urât, cel mai mizerabil om, pe care în Anglia îl urâşte toată lumea!" După cinci minute de această autohipnoza Francis a mers, ca de obicei, la o plimbare.

La început totul a mers ca de obicei. Dar curând, Francis a început să prindă privirile de dispreţ şi opiniile de dezgust ale trecătorilor. El a crezut, că totul numai i s-a părut. Cu toate acestea, mulţi trecători se întorceau făţiş de la el, şi de mai multe ori în adresa lui, fără nici un motiv, a răsunat un limbaj grosier. În port unul dintre hamali, atunci când Galton a fost în trecere, l-a lovit cu cotul, aşa  că  Francis a căzut în noroi.

Mai mult cat atât, se pare, chiar că ostilitatea a infectat şi animalele. Când Galton a trecut pe lângă un cal înhamat, acesta fără nici motiv l-a lovit în coapsă, astfel încât Fracis din nou, a căzut la pământ. Galton a încercat să obţină simpatia şi compătimirea martorilor oculari, dar, spre uimirea lui mare, a auzit că oamenii au început să protejeze animalul. Luând o decizie să nu mai aştepte ca experimentul imaginar va duce la consecinţe mult mai grave, Galton s-grăbit acasă.

Această istorie autentică este descrisă în multe manuale de psihologie. Din ea puteţi trage două concluzii importante: un om este ceea, ce crede despre el însuşi. Nu este necesar să informăm pe ceilalţi despre autoevaluare şi starea emotionala – şi aşa le vor simţi.

Ucis ... de frică

"Moartea nu este teribilă, teribil este să murim", - a spus Goethe. După ce unuia dintre condamnaţi la moarte a fost adusă apă obisnuită în loc de otravă, astfel regele a vrut sa joace o festă deţinutul, însă, după ce acesta a băut o cană cu apă, spre surprinderea regelui şi curtenilor lui, a căzut mort.

Condamnatul a fost ucis nu de otravă. Pe dânsul l-a ucis frica. Ceea ce el înşuşi şi-a inspirat şi în ce a crezut, deşi în realitate situaţia a fost complet sigură pentru viaţa lui. Ceea ce el însuşi a născocit, s-a dovedit a fi mai teribil, decât moartea.

Care este secretul principal al tuturor câştigătorilor şi norocoşilor?

Savanţii din Centrul Medical din Boston au efectuat un studiu, care a demonstrat o legătură directă între gândirea negativă şi maladiile umane. Observând un grup de pacienţi cu riscul de boli cardiovasculare, medicii au ajuns la concluzie că acele femei, care au fost sigure că vor avea probleme cu inimă, se îmbolnăveau de 4 ori mai des. Potrivit dr. Arthur Barsky, pacienţii, care întotdeauna gândeau la ceea că cu ei ceva se va întâmpla, şi se aşteaptau doar la rezultatele rele, ca urmare într-adevăr "atrăgeau" maladiile.

Un studiu similar în rândul pacienţilor secţiei de chirurgie a efectuat un profesor de la Universitatea Harvard, Herbert Benson. Potrivit observaţiilor lui, dacă, înainte de operaţie, pacientul se gandeste numai la rezultatul negativ, apoi 80% din intervenţii chirurgicale s-au încheiat cu complicaţii, sau chiar, cu deces. Gândurile triste scurtează durata vieţii. Si dacă gandurile bune întăresc sănătatea, cele rele pot face serviciul rău.

Secretul principal al tuturor câştigătorilor

În "Dhamapade", o colecţie de înţelepciuni antice budiste, se spune: "Tot ceea ce suntem este rezultatul gândurilor noastre. Viaţa noastră se bazează pe gândurile noastre şi se creează din gândurile noastre". Într-o altă carte înţeleaptă, “Talmud” se spune: "Noi vedem lucrurile nu aşa cum acestea sunt, ci aşa cum suntem noi". Cu alte cuvinte, cum sunt gândurile noastre, aşa şi este viaţa noastră. Prin urmare, cel mai mare secret al înţelepţilor din toate secolele: dacă doriţi să-vă schimbaţi viaţa – schimbaţi-vă înşivă. Sau, mai précis, schimbaţi-vă gândurile. Numai conştiinţa noastră transformă lucrurile din jur, evenimentele şi oamenii în bune sau  rele, iar pe noi înşine - în norocoşii sau în oamenii fără parte. În rataţi sau în câştigători.

"Transformaţi-vă prin înnoirea intelectului ..."

Cum oamenii de ştiinţă explică puterea uimitoare a gândului? Faptul constă în ceea, că pentru intelect ideea este reală. Mai reală, decât un obiect. Această lege spirituală a fost explicată de filozoful german Immanuel Kant: "Pentru a vedea, trebuie să ştim.  Cum gândim, aşa şi vedem, şi simtim". Mintea noastră, alegând cuvintele, se pare că, generează sentimente. Fiecare gând creează un sentiment. Fiecare cuvânt este o picătură de balsam sau de otravă pentru suflet. Mintea negativă a pacientului alege gândurile rele şi triste şi generează astfel mânia şi resentimente. Mintea sănătoasă, pozitivă alege gândurile liniştite şi bune şi creează un fel de pace sufletească interioară şi bucurie.

Care este secretul principal al tuturor câştigătorilor şi norocoşilor?

Puterea divină, aproape nelimitată, a gândului mai are încă un alt motiv,  mai profund: "Gândurile poartă o  energie  informaţională, care creează omul şi  determină chiar evenimentele din viaţa lui - a declarat savantul moscovit Petru Gariaev. - Gândurile noastre, datorită energiei omniprezente a câm

pului de torsiune, creează o rezonanţă în lumea superioară spirituală, şi ea organizează, în consecinţă, evenimentele din viaţa noastră, evenimentele din lumea fizică! “În conformitate cu credinţa dvs. veţi avea”. Ceea ce credeţi despre oamenii, aceea şi veţi avea, ceea şi creşte în dvs.".

"Mizerabili sunt cei, care se gândesc mai mult la trup, decât la suflet". Acest adevăr veche este propagat de toate religiile ale lumii, toţi prorocii şi înţelepţii mari. Iar oamenii nu aud. Ei trăiesc parcă “cu capul în jos”: mintea lor este copleşită de greutatea corpului.

Pentru a trai mai bine, trebuie să gândiţi mai bine Şi mulţi oameni de ştiinţă cred că această idee poate în mod radical, mai repede şi mai bine, decât un atom şi un computer, transforma viaţa umană. "Nu numai în puterea fizică, banii şi puterea absolută, ci, mai presus de toate, în gândurile noastre este forţa, care ar putea transforma lumea,  - a recunoscut celebrul psiholog american William James. -Oamenii pot îmbunătăţi viaţa lor, schimbând modul de gândire”.

Hai să încercăm – să ne străduim să însuşim acestă lecţie înţeleaptă: suntem ceea ce gândim. Fiecare gând  lasă urmă. Şi dacă nu vrem să ne îmbolnăvim şi să suferim, dar vrem să ne bucurăm de viaţă, ar trebui sa vorbim despre toate lucrurile numai bine: despre sine, despre oameni, despre lume. Şi, cel mai important lucru este şi să ne gândim aşa. Si atunci, totul in viaţa dvs. se va aranja cum nu se poate de bine. Veţi vedea!


Alexandru Kazakevich

Sursă cu link pe  www.shkolazhizni.ru

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 28 septembrie 2010 12:53
Vizualizări: 2120

Citiţi de asemenea

În inima Himalayei, acolo unde vârfurile înzăpezite se întâlnesc cu cerul, membrul grupului din Moldova - Andrei Elistra...
87
În Templul Luxor, una dintre monumentele lui Ramses al II-lea, la prima vedere pare un monument obișnuit, dar adăposteșt...
94
1. Evitați să cumpărați miere din magazin! Mai bine mergeți la târgul de miere, care este destul de frecvent în fiecare ...
73
Mahatma Gandhi nu are nevoie de nicio prezentare. În India, numele său este înconjurat de aceeași venerație cu care sunt...
124