Cărţile ecologice pentru adulţi despre vise ecologice
Cărţile ecologice pentru adulţi despre vise ecologice
Astăzi vă prezentăm “zece bucăţele ecologice” - zece carti lui Vladimir Megre din seria "Cedrii sunători ai Rusiei". Da, în luna martie a acestui an a ieşit de sub tipar a zecea carte, mult-asteptată. Pentru mulţi cititori aceste cărţi nu au nevoie de prezentare, mai ales pentru cei, care de mult timp locuiesc la moşiile lor şi transformă Planeta noastră comună în grădina Edenului.
Cum numai nu numesc adepţii ideiilor "Anastasiei" ... În cel mai bun caz - povestitori, romantici, visători superficiali, în cel mai rău caz - fanatici, nebuni şi sectanţi. Pentru cine răsună "Cedrii sunători ai Rusiei"?
Există un criteriu eficient al adevărului - "după roade le veţi cunoaşte."
Să încercăm, deci, să le cunoaştem după roade: Cine sunt ei, cititorii "Cedrilor sunători", care s-au implicat în întruchiparea visului frumos, al Anastasiei, care “există pentru cei, care există”. Şi apoi vom evalua, cât de ecologice sunt aceste "roade".
- Ei înşişi reciclează deşeurile lor. Ei, în genere, încearcă să trăiască fără deşeuri. Unii dintre aceştia învaţă, iar mulţi au învăţat deja să trăiască fără gunoi. Rezultate funcţiilor lor vitale nu sunt murdării chimice şi mormane de deşeuri solide. Deşeurile lor sunt organice care merg pentru compost, iar ceea ce nu merge pentru compost, nimereşte în cuptor. Imaginaţi-vă cum devine amuzantă viaţa, dacă în rezultatul activităţii vitale rămân numai îngrăşăminte sigure pentru paturi şi combustibil pentru sobă, şi numai atât. Cum le este uşor pe conştiinţă, atunci când ştiu că viaţa lor nu este cauza morţii miliardelor creaturi vii de pe Planetă, şi, în final, nu conduce la moartea Planetei însăşi.
- Ei folosesc surse alternative de energie (panouri solare, eoliene, etc., inclusiv autoinventate, autofăcute şi necunoscute de ştiinţă), şi mulţi dintre ei trăiesc fără electricitate. Ei cred că, pentru petrecerea timpului valoroasă şi agreabilă pe această Planetă, nu este necesar să ardem cărbune, să fumegăm cerul, să divizăm atomul, să întoarcem râurile în spate.
Ei au redus consumul de mărfuri şi servicii urbane la un nivel minim, şi se străduie să-l reducă la zero. Epoca de consum pentru ei s-a sfîrşit cu succes şi ei au intrat într-o nouă eră a Creaţiei. Pentru ei, nu există nici o moda, deoarece ei nu sunt consumatori, ei sunt Creatori. Nu este cazul ca ei, să se limiteze sau să se privească de ceva – pur şi simplu ei au totul. Singurul lucru la care ei se limitează – este ceea, ce le face slabi şi bolnavi , iar pe Planeta - murdară şi inutilă pentru viaţă. Totul de ce ei au nevoie pentru a trăi şi a fi fericiţi - există în Natură, ceea ce nu exista - ei înşişi fac din materiale natural, cu mâinile lor puternice şi bune, cu gandurile lor luminoase si curate.
- Ei folosesc foarte rar o maşină. Mai puţine maşini – aerul este mai curat. Ei rareori se duc în oraş pentru afaceri. Dar, cu cât mai mult trăiesc, cu atât mai putin călătoresc, pentru că deven tot mai puţin şi mai puţin dependenţi de habitatul urban, artificial şi mort. Ei se inconjoară cu Natura, ci nu cu "habitat". Ei se consideră oameni liberi. Iar un om liber nu are nevoie de “un aparat de violenţă”, brutal şi inuman sub o denumire decentă "statul". ("Aparat de violenţă" l-a numit încă Karl Marx).
- Ei nu folosesc produse de curăţat de uz casnic, produse cosmetice, parfumuri, pentru că ei nu doresc să-şi otrăvească livada şi grădina cu otrăvuri ce se conţin în ele. Ei folosesc numai mijloace de igienă naturale: apă, ierburi, sare, cenuşă, nisip, lut therapeutic. Şi ştiţi, arată mai curat, decât unii orăşeni care zi cu zi îşi ung trupurile cu diferite substanţe chimice otrăvitoare. Pentru spălat, de asemenea utilizează, ori mijloace populare, ori pulberi de spălat cele mai ecologice.
- Ei construiesc case ecologice din materiale naturale. Chiar şi într-o astfel de chestiune delicată, ei, cât este posibil, se mulţumesc cu forţele proprii şi darurile naturii. La ei sunt consideraţi tipi mişto nu cei, care şi-au montat un iatac, dotându-l cu cele mai noi tehnologii ecologice, ci cei, care au construit casa lor astfel, încât generaţiile viitoare – a doua sau a treia - să nu primească în moştenire o epavă putredă incontinuu, care emană în Natură otrăvuri. "Noi nu vom lasă nici urmă, ci lumină!"
- Ei restabilesc păduri. Unele familii în fiecare an plantează peste 1000 de copaci!
- Ei se ocupă cu agricultura adevărată, cu ceea ce face Pământ în interior şi în exterior. În interior – restabilesc solul sănătos, crescând fertilitatea, iar în exterior- transformă terenurile lor în grădinile Edenului, bijuterii vii ale Planetei.
- Ei întorc apa în râuri, restabilind plantaţii forestiere de-a lungul coastelor. Multe râuri de azi, devenind pârâieşe mici, treptat din nou s-au transformat în râuri datorită faptelor lor.
- Ei restabilesc soiuri iniţiale de legume şi fructe, eliberându-le de gunoiul "genetic" al civilizaţiei contemporane. Mutanţii pe care le consumă orăşenii moderni, nici nu îndrăznim să numim legume şi fruncte.
- Prin modul lor normal de viata de zi cu zi, ei rezolvă TOATE problemele globale de mediu, cu care se confruntă astăzi omenirea. Ei pur şi simplu nu le creează, ducând un mod de viaţă natural!