ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cartofi varzaAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Cartofi varza Teoreticienii şi practicienii mult timp în urmă a început să se dezvolte cartofi rentabile de reproducere. Inclusiv în arsenalul lor şi modul de reproducere de germeni. Dar toate aceste elemente noi apar şi uitat. Cartofii sunt încă în mare parte crescut cu tuberculi. Apropo, chiar şi în secolul al XIX-lea sa dovedit că jumătăţile superioare ale randamentului de tuberculi recolta cele mai semnificative. Pentru a materialului vegetal nu este degenerat în sol, tuberculii sau yaroviziruyut prozelenyayut la lumină.

Totuşi, întrebarea pentru a reduce consumul de seminţe de tuberculi nu pe ordinea de zi. În primii ani de după revoluţie VI Edelstein a dezvoltat tehnici de reproducere accelerată de cartofi în scopuri industriale. Şi tehnicile de a stapanit practicieni.

În Institutul de cartofi înainte de război a folosit metoda de germinare tuberculi în întuneric timp de luni. Când lăstarii atins dimensiunea de 4-6 cm, ele rupt şi a aterizat în sere pentru cultivarea tineri. Odată ce impusca achiziţionează un sistem de rădăcină dezvoltate, au aterizat într-un domeniu. Tuberculii rămaşi au fost găsite pe vernalizare lumina, apoi se taie în bucăţi cu 1-2 muguri format şi plantate în sere pentru formarea de arbuşti dezvoltate. Tufe apoi separate, în fiecare tulpinile cu un sistem de rădăcină bună şi plantate în domeniu. Profesorul I. Pushkarev la Institutul acelaşi de la 20 tuberculi Werres soiuri rezistente, aplicarea de metode de propagare rapidă, obţinute în 1934-1935, 400 de tuberculi de cartofi p, care este unul din cei doi ani este de natură să dea două tone!

Persoanele în vârstă amintesc cum în timpul războiului a fost practicată pe scară largă de plantare tuberculii de cartof, si chiar vârfurile de curăţare. Oamenii de stiinta au recomandat apoi "besklubnevoy" metoda de plantare - prin obţinerea de răsaduri din muguri în care numărul de celuloză nu poate depăşi 1-2 PM
Acesta trebuie să fi spus că aproape toate mijloacele economice la presupun existenţa unor sere şi căldură-var. În prezent, pentru răsaduri de creştere pot fi utilizate de protecţie de polietilenă.

Cartofi varza. Ce fel de fel, pe care se bazează şi când aplicat pentru prima dată? Este cunoscut faptul că în tuberculii de cartofi cu ochii mici este de 3-5 muguri latente care pot germina mai devreme după fătare germeni de format. Observ aceasta, personalul Bahusheusk punctul de referinţă al Institutului de industria de alcool petrecut în 1937-1939 de ani. experiment pe o creştere accelerată Ostbote cultivar rakoustoychivogo. Înmulţiţi-l de la germeni. Pentru a face acest lucru, tuberculii din depozit stivuite lejer într-un rând să înmugurească atunci când proba nu este deteriorat. Tuberculii au fost plasate în rafturi 4-6 nivele, rafturi cu laturi 10-13, a se vedea miercuri - rumegus umed, turbă sau sol. Sub formă de seminţe necesare adăpate cu o galeata de apa pun 50 g de îngrăşăminte minerale.

cartofi Stelaje de asemenea, au fost puse într-o cameră de lumină în cazul în care temperatura a fost menţinută între 15-18 °. 18-20 zile de la ouat tuberculi (pe suprafaţa de rumeguş, turbă sau sol) a apărut muguri de cartofi, partea de sus cu rapid SE-nivelat. Apoi a apărut germeni frunze rozeta şi a fost format un sistem de radacini puternice. În aceste condiţii tuberculii selectate din rack, ruperea muguri - şi aici este, de plantare! Nu putem permite escaladarea de germeni mai mare de 6-7 cm Pentru muguri de lung este mai dificil de plante, şi, atunci când plantarea profundă a le obţine randamente scăzute.
Ce sa întâmplat mai departe? Aceste varză - varză de cartofi - o dată plantate intr-o zona cu fond agricol ridicat de 60h20 sistemului vedea adâncit, astfel încât deasupra suprafeţei de germeni verde a crescut cu 1-2 cm în PosadE nu a încercat să se îndoaie în sus rădăcinile. Plantarea se face în vreme tulbure. În general, varză de cartofi trebuie să fie tratată ca un răsadurile de roşii şi alte culturi de legume. Cu varză de acelaşi tuberculi pot fi scoase şi două, şi de trei ori. Apoi, tuberculii au fost plantate întregi în domeniu. seminţe doilea şi al treilea cedat după 15-17 de zile.

După ce a plantat seminţe, material săditor de udare, în funcţie de vreme. Aceste lăstarii de a lua rapid rădăcină şi de agitat în creştere. grijă în continuare a acestora a fost efectuat ca pentru plantări convenţionale. Toate lucrările (prăşit între rânduri, de irigare în rânduri, de legare la pământ duble) făcută cu atenţie, şi recoltate decente. Mai ales o mulţime de muncă în acest experiment a investit OS Pershin.

Când coborârea-muguri de material săditor ar trebui să fie considerată data de ultima îngheţul de primăvară, ca răsadurile poate muri uşor de la rece.
Ulterior, Academicianul Yakushkin IV-a invitat să se stabilească într-un mediu umed nu este simplu de tuberculii şi proyarovizirovannye la lumină în cursul lunii. Apoi, din intrările rezultate din rădăcină, primordia rădăcină în curs de dezvoltare rapid sistem de radacini. Chiar si dupa 7-10 zile într-o cameră caldă aprins face un foarte bun material săditor de cartof. IV, în general, Yakushkin crezut că lumina de cartofi germinare, în toate cazurile germinarea mai bine în întuneric.

Desigur, istoria expounding de reproducere lăstarilor de cartofi, nu vrem să minimalizăm importanţa experimente M. Guliyev. Totul vechi în cele din urmă redescoperit.

plantule de cartofi, aşa cum sa dovedit a fi practici, nu ofera nici o plantare tuberculi mai mici decât în mod obişnuit. Plantele provenite din germeni deja în perioada iniţială de dezvoltare a acestuia sunt nutriţiei minerale. Şi a lăsat amprenta asupra tuturor dezvoltarea în continuare a plantelor, până la formarea de tuberculi şi degradare a vegetaţiei. Tuberculilor pentru plantare: varză începe să "cravată" într-un târziu, şi, prin urmare, o perioadă mai favorabilă. Desigur, pentru răsaduri timpurie a culturilor de cartofi ar trebui să fie păstrate în stadii incipiente, că puterea chiar şi un gradinar novice.

Va voi spune despre modul lor de propagare rapidă de cartofi. Lui I folos în ultimii ani.
La sfârşitul lunii mai 1981, de rupere varza pe soiuri de cartofi Adretta, am observat că muguri format gros, puternic, 7-8 cm lungime, cu sistem de radacini bine dezvoltate pe ele. Varza au fost plantate la locul de VIR sucursalei Moscova. Făcut acest lucru Nina F. Miroshnikova şi Zinaida Vasiliev Budakova. -Copaci rasada pe 2 iunie sistem 60h20 cm;
320 unităţi de suprafata ocupata 57 m2.
Varza au fost plantate cu vârfurile rămase deasupra solului (nu mai mult de 1 cm), de irigare a fost dat imediat, apoi repeta de două ori mai mult - a existat o vreme uscată. Germeni sunt bine obişnuiţi, mutat rapid pe creştere economică, formează o rozeta de frunze. De îngrijire a fost dublă relaxarea de rânduri cu plivitul în două rânduri şi sapa Hilling. Înainte de varfuri inflorite si inchiderea plante în rânduri adăpate. Până în momentul de recoltare a supravieţuit 296 arbuşti. Împotriva Werres, în vederea prevenirii aterizare oprysnuli oxiclorură de cupru (50 g la 10 litri de apă).
Cartofii recoltaţi 7 septembrie. Săpat 162 kg. Rezultatele sunt încurajatoare. Cartofii sunt bine păstrate, şi gustul de acesta au fost excelente. Din material săditor rasada, devine, de obicei, o mulţime de tuberculi mari, asa ca a fost în acest moment. Astfel, varză de plantare - merită. Mai presus de toate, în timp ce de economisire a materialului săditor, şi totuşi nu este atât de mult, mai ales atunci când acestea sunt propagate de o varietate rară. Da, şi soiurile convenţionale de rasă mod profitabil economic. Şi un alt: plantule de cartofi în care nu pierde proprietăţile de seminţe.
M. Carafa, Korbut, cultivatorii de legume, de amatori,
Moscova regiune

ABONAȚI-VĂ
Joi, 05 aprilie 2007 11:38
Vizualizări: 7406

Citiţi de asemenea

Un șofer nu a putut trece pe lîngă un leneș neajutorat care încerca să traverseze un drum. Cu siguranță ar fi fost lovit...
342
În așezarea ecologică moldovenească Sceastlivoe a avut loc în acest weekend sărbătoarea Ivana Kupala. Am aprins foc...
659
Un fizician din Marea Britanie consideră că materia întunecată este informație, care la rîndul său este o altă stare a m...
810
Un nou magazin Viorica Cosmetic și-a deschis ușile în sectorul Ciocana al capitalei la sfîrșitul săptămînii trecute.Vizi...
535