ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

CartografAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Găsiţi de oameni de ştiinţă başkiră contrazice noţiunile tradiţionale ale istoriei umane. Pe lespede de piatră, a căror vârstă de aproximativ 120 milioane ani, harta de relief din regiunea Ural.

Poate parea incredibil. Oamenii de stiinta de la Universitatea de Stat Bashkir au descoperit dovezi incontestabile ale o foarte dezvoltată civilizatiei antice. Acestea sunt găsite în 1999, o uriaşă lespede de piatra cu imaginea din regiune face printr-un mod necunoscut. Aceasta este o harta de relief reale. Aproximativ există militare. Harta cuprinde lucrări de inginerie civilă: un sistem de canale cu o lungime de 12.000 km, Baraje, baraje puternic. Nu departe de canale, în formă de diamant zona, al cărui scop este neclar. Există o hartă şi etichete. Multe inscripţii. La primul crezut că a fost veche limba chineză. Sa dovedit acolo. Inscripţii pe-silabic hieroglific limba de origine necunoscută, Lectura nu poate fi invocată ...

"Învăţ mai mult, cu atât mai bine am înţeles că nu stiu nimic" - doctor in stiinte fizice-matematice, profesor la Universitatea de Stat din Bashkir, Alexandru Chuvyrov. Este Chuvyrov a facut o descoperire senzationala. În 1995, profesor şi student absolvent sale din China Huan Hun decis sa studieze posibila migrare a popoarelor din vechea China către teritoriul din Siberia si Urali. Într-o expediţie în Başchiriei, au găsit mai multe sculpturi in piatra făcut în limba chineză veche, care a confirmat ipoteza de migranţi chinezi. Au fost citite. Acestea conţineau în principal, informaţii despre negocieri comerciale, căsătorie şi înregistrarea moarte.


Cu toate acestea, în procesul de cercetare ştiinţifică în arhivele guvernatorului general Ufa găsit notă, datată din secolul al XVIII-lea. Ei au spus vreo două sute de dale de piatră neobişnuit de culoare albă, se presupune situat în apropiere de satul Chandar zona Nurimanovskogo. Ideea că aceste panouri pot fi legate de colonişti chinezi. Alexandru Chuvyrov cautat arhivele, de asemenea, menţionăm că în secolele XVII-XVIII, expediţii de oameni de ştiinţă rus, care a investigat Ural, regiune care au studiat 200 dale de culoare albă, cu mărci şi modele, dar la începutul secolului XX, arheologul A. Schmidt, de asemenea, observate la unele Başchiriei Plăcuţe albe. Acest lucru a determinat oamenii de stiinta pentru a porni căutarea. În 1998, a format o echipă de elevii săi, Chuvyrov a plecat la locul de muncă. El a angajat un elicopter, expediţia locuri overflew prima ar fi trebuit să fie slab. Dar, în ciuda tuturor eforturilor, dale antici nu au fost găsite. Exasperat, Chuvyrov chiar crezut că existenţa din lespezi de piatră - doar o legendă frumoasă.

Succesul a venit pe neaşteptate. În timpul uneia dintre vizitele sale în satul Chandar Chuvyrovu sa dus la fostul presedinte al consiliului agricole locale, Vladimir Krainov, tatăl lui casa, care, întâmplător, a rămas un arheolog Schmidt: "Du-te placi care il cauti ceva minciuni?" Am ciudat o lespede în curte. " "La început nu am luat aceste informaţii în serios, - spune Chuvyrov - dar a decis să te duci sa vezi asta.. Îmi amintesc acea zi - d. 21 iulie 1999 sub pridvorul casei pune o farfurie, şi a suferit unele destramă. Obţineţi acest placa de noi doi nu au fost în mod evident în vigoare, precum şi am fugit pentru a vă ajuta în Ufa.

Cartograf O săptămână în activitatea Chandar început. Scos placa, căutările au fost accident vascular cerebral cu dimensiuni: Inaltime - 148 cm, latime - 106, grosime - 16. Greutatea a fost nu mai puţin de o tona. Maestru de casa pentru cateva ore din lemn role speciale, astfel încât să placă şi laminate din groapă. Găsi fost numit "Dashka Stone", în onoarea născut cu o zi înainte Aleksandra Chuvyrova nepoata şi transportate la universitate pentru cercetare. Eliminat din teren şi ... nu cred că ochii lor. "La prima vedere, - spune Chuvyrov - am dat seama că nu era doar o bucată de piatră, ci o hartă reală, şi în afară, nu este simplu, dar volumul. Puteţi vedea-o chiar tu."

"Cum ar putea identifica locul" La început am crezut? Şi nu permite ca de card poate fi atât de vechi. Din fericire, pentru multe milioane de ani a schimba peisajul de azi al Başchiriei nu sunt la nivel global. Am putea identifica Ufa deal, în timp ce Ufa Canyon este cel mai important punct al nostru dovezi, pentru că am efectuat studii geologice şi sa constatat că ecartamentul în cazul în care ar trebui să fie, în conformitate cu harta antica deplasarea canion a fost cauzată de plăci tectonice mutat de la Est.. grupul de rusă şi chineză, experţii care lucrează în domeniul cartografiei, fizica, matematică, geologie, geografie, chimie, şi chineză veche limbă a reuşit să stabilească faptul că placa este aplicat harta volumetrice din regiunea Ural, cu râuri albe, Ufimka, Sutolkoy - Alexandru Chuvyrov demonstrează corespondenţi linii Itogi pe piatra - de pe hartă., uite, în mod clar vizionate Ufa Canyon - pauză de scoarţa terestră, care se întinde de la Ufa la Sterlitamak. In acest moment, pe râul canion fostul fluxurile Urshak. Aici este. " Imaginea de pe suprafaţa plăcii este o harta la scara 1:1,1 km.

Alexander Chuvyrov ca fizician obişnuiţi să aibă încredere doar faptele şi analiză. La data faptelor sunt după cum urmează.

Abilitatea de a stabili componenţa consiliului geologice. După cum sa dovedit, aceasta se compune din trei straturi. Baza - 14 inch - este un puternic dolomită. Al doilea strat - poate cel mai interesant - şi vreau să spun, "fabricat" din sticlă diopside. Tehnologia de tratament a ştiinţei sale nu este cunoscută. De fapt, această imagine este marcat. Al treilea strat este de 2 mm grosime - portelan de calciu protejarea hartă impactul extern. "Ar trebui remarcat, - spune profesorul Chuvyrov - că de relief pe placă, în orice caz nu a fost făcută de un manual kamnetesom vechi. Este pur şi simplu imposibil. Este evident că piatra a fost prelucrate. fotografii cu raze X a confirmat faptul că placa are origine artificială, precum şi cu ajutorul unor mecanisme exacte.

La început, oamenii de ştiinţă au crezut că harta antica ar fi putut origine chineză. A fost condusă inscripţii rătăcire verticale pe hartă. După cum se ştie, literatura verticală a fost folosit în limba chineză veche din secolul al III. Profesorul Chuvyrov pentru a testa această ipoteză, a zburat în China, unde nu a obţinut permisiunea de a vizita cu uşurinţă Biblioteca Imperiala. În timpul 40 minute alocate de către tutorii pentru a vizualiza cărţi rare, el a fost convins de faptul că eşantioanele de scriere pe verticală pe o lespede de piatra nu seamănă cu oricare dintre variantele de scriere chinez antic. Intalnire cu colegii de la Universitatea Hunan, el a renuntat complet la versiunea despre "piesa chineză." Om de ştiinţă a concluzionat că portelan, o parte a plăcii din China nu a fost niciodată folosit. De asemenea, nu au avut nici încercările de a descifra inscripţiile, dar a reuşit să stabilească natura scrisoare - hieroglific-silabice. Adevărat, Chuvyrov prevede: "Mi se pare, am fost capabili să descifreze o singură pictogramă pe hartă. Acesta indică lăţimea contemporane Ufa.

Ca studiu al unor mistere placă apărut. Harta este clar vizibil pentru sistemul de irigare gigant în regiune - o minune a ingineriei. În râuri, sistemul afişează două canale de lăţime de 500 metri, 12 baraje 300-500 metri latime, aproximativ 10 km lungime si 3 km adâncime fiecare. Baraje, cel mai probabil ajutat de cotitură în apă într-o direcţie sau alta, ci să le creeze au fost strămutate mai mult de cvadrilion de metri cubi de pământ. Prin contrast, canalul Volga-Don a Sovremrelief nnom de o zgârietură. Ca un fizician, Alexandru Chuvyrov consideră că acum omenirea poate construi doar o mică parte din ceea ce este afişat pe hartă. Conform hărţii, White River iniţial era artificială.

Este dificil de a determina chiar o vârstă aproximativă a lespede. cronometru conductie alternativ analiză radiocarbon şi scanare straturi de uraniu au avut rezultate diferite şi claritate la vârsta de plăci nu au. În timp ce examinarea piatra de pe suprafaţa sa, două cochilii au fost găsite. Vârsta de unul dintre ei - Navicopsina munitus familie Gyrodeidae - aproximativ 50 de milioane de ani, iar al doilea - princeps Ecculiomphalus subfamilia Ecculiomphalinae - 120 milioane de ani. Este această vârstă a fost acceptat ca o versiune de lucru. "Harta a fost creat, probabil, chiar în timpul când polul magnetic al Pamantului a fost amplasat in zona moderna a lui Franz Josef, şi a fost doar aproximativ 120 de milioane de ani - spune profesorul Chuvyrov - Ce a apărut în faţa noastră, este. dincolo de percepţia tradiţionale ale omenirii şi necesită obişnuinţă pe termen lung. Suntem prea utilizate pentru a miracol nostru La început am crezut că piatra a fost de aproximativ 3000 de ani.. Treptat această vârstă s-au retras până am identificat scoici înrădăcinat în piatră pentru a desemna anumite obiecte . Dar care pot garanta că shell-ul a fost înrădăcinate în stratul de placa este încă în viaţă "Poate creatorul hărţi utilizate fosilizat? descoperire? Şi dacă da, la vârsta de plăci poate fi mai înalt."

Cartograf Care ar putea fi numirea harta gigantic? Şi aici începe, probabil, cele mai interesante. Materiale de descoperire başkiră au fost deja studii în centrul istoric al cartografie din statul american Wisconsin. Americanii s-au uimit. În opinia acestora, o astfel de hartă tridimensională are un singur scop - de navigaţie - şi poate fi compusă în întregime calea pentru Geo. În plus, este acum în SUA lucrează la proiectul de creare a hartilor de trei-dimensionale ale lumii. Şi planuri pentru a finaliza acest lucru doar în 2010! Faptul că formularea de hărţi tridimensionale pentru a procesa o gama foarte mare de numere. "Otkartografirovat Încercaţi cel puţin un munte - a spus Chuvyrov - du-te nebun" tehnologia de elaborare a hărţilor astfel de cereri de calculatoare super-putere şi sondaj aerospatiala de la Shuttle!. Cine, harta, apoi, a fost creat? Chuvyrov însuşi, vorbind despre cartografilor necunoscut, sunt prudenti: Nu-mi place când încep să vorbesc despre un fel de străini, străinilor. Sa numim persoana care a făcut harta, pur şi simplu - creator. "

Cel mai probabil, cei care apoi a trăit şi construit, zburat - nu drumuri de pe hartă. Navigabile interioare sau să se bucure. Există o presupunere că autorii harta antica nu locuiesc aici, şi să pregătească un loc pentru o soluţionare viitor, drenarea terenurilor. La aceasta putem spune cu certitudine mare, dar, desigur, nimic nu se poate afirma fără echivoc. De ce nu presupune că autorii de harti ar putea fi oameni de o civilizaţie anumite pre-existente?

Studii recente "filtru de carte" aduce o senzaţie de senzaţie. Oamenii de stiinta nu mă îndoiesc că găsite în aragaz Chandar - doar un mic fragment de o harta mare a Pamantului. Unii oameni cred că toate fragmentele a fost 348. Este posibil ca ar putea fi în apropiere şi fragmentele rămase din hartă. În imediata apropiere a oamenilor de ştiinţă Chandara a preluat 400 de eşantioane de sol si au descoperit ca harta, cel mai probabil în întregime situat in muntii Sokolinoy vale. Cu toate acestea, în timpul erei glaciare, a rupt afară. Dacă un "mozaic" va re-aduna, apoi, oamenii de stiinta calcula că mărimea hărţilor de piatră ar trebui să fie de aproximativ 340 - 340 de metri. Încă o dată cufundat în studiul materialelor de arhivă, Chuvyrov fost în măsură să stabilească locul de aproximativ eurofragmente tyreh. Se poate ascunde în spatele unei case rurale din Chandar, altele - în acelaşi sat la fosta casă de negustor Khasanov, al treilea - sub unul dintre baie satului, al patrulea - un sprijin de podul de cale ferată locale.

Între timp, oamenii de stiinta başkiră nu pierdeţi timp şi să încerce, cum se spune, "complot în joc. A vă trimite informaţii despre descoperirea cele mai mari centre ştiinţifice ale planetei, făcute la mai multe congrese internaţionale pe tema: "Harta hidraulic civilizatii necunoscute din Urali de Sud.

În plus, având oameni de ştiinţă başkiră de pe Pamant nu este unic. Cu toate acestea, cu o singură excepţie. Când studiu au fost in toi pe masa profesorului Chuvyrovu lovit o piatra mica - calcedonie, care a suferit aceeaşi reducere care a fost găsit pe o farfurie. Poate cineva care a vazut placa, a decis să copie de relief. Dar cine a făcut-o şi de ce -, de asemenea, un mare mister. Istoria Dashka Stone "continuă ...

Stepan Krivosheyev, Dmitri Plenkin
itogi.ru

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 01 mai 2009 23:39
Vizualizări: 3518

Citiţi de asemenea

Hipertensiunea și ateroscleroza sînt cele două cauze principale care duc la afectarea circulației cerebrale.Încălcarea...
0
Într-o școală din Moscova un băiat a încetat să meargă la lecții. Nu merge o săptămână, două... Leova nu avea telefon, i...
513
Aceste plante nu sînt greu de plantat în propria grădină și chiar acasă pe pervazul ferestrei, dar vor fi de neprețuit...
940
Timp de multe secole, mierea a fost renumită printre oameni pentru proprietățile sale vindecătoare. Același lucru se p...
531