ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Casa care se încălzește și se răcește prin fermentarea paielei
 

Știm că compostarea este utilă pentru grădina noastră, dar ce veți spune despre încălzirea caselor? Folosirea căldurii generate în timpul procesului de compostare pentru a încălzi casele noastre sună ca o idee nebună, dar această practică a fost folosită cu succes de mai multe decenii în urmă.
Studenții japonezi au construit acest prototip interesant care este încălzit de la compostarea paielei  în cutii de acryl, instalate pe perimetrul pereților casei.

Дом, который нагревается и охлаждается путем брожения соломы

 

Această Eco casă folosește o tehnică simplă de compostare cu miros redus, numita "Bokashi" (care înseamnă materia organică fermentată). Paia în timpul fermentației oferă o mulțime de căldură de 30 de grade Celsius – pentru o perioadă impresionantă de patru săptămâni.

Дом, который нагревается и охлаждается путем брожения соломы

 

Eco casa intitulată "Rețeta de viață" este situată în orașul Taiki de pe insula Hokkaido, într-un loc cunoscut pentru fermele de lapte (și o mulțime de paie produsă la nivel local).

Дом, который нагревается и охлаждается путем брожения соломы

 

În timpul verii paia uscate se află pe rafturi de sticlă transparente, care acționează ca scut termic, eliberând umiditate pentru a ajuta la răcirea temperaturii camerei. În timpul iernii, în perioada de fermentare paia se va încălzi datorită proceselor microbiene care descompun treptat materia organică.

Дом, который нагревается и охлаждается путем брожения соломы

 

Desigur, această casă de locuit va necesita îngrijiri suplimentare deoarece paiul va trebui să fie schimbat de mai multe ori pe an, dar este un concept fascinant pentru a profita de energia creată prin mijloace naturale.

Duminică, 20 aprilie 2014
Vizualizări: 2228

Citiţi de asemenea

Datorită familiei Silkov din satul Rakitinka, în raionul Kormilovski, regiunea Omsk, a apărut o adevărată pădure de pi...
20
Sănătatea feminină depinde în cel mai direct mod de starea florei vaginale. Acest ecosistem la scară mică funcționează p...
56
Cufundați-vă în atmosfera Scandinaviei: ceață groasă frecventă, bolovani uriași de mușchi gri, care arată ca niște troli...
128
În tribul Himba Namibia din sudul Africii, data nașterii unui copil este fixă nu în momentul sosirii sale pe lume, și nu...
89