ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Casa care se încălzește și se răcește prin fermentarea paielei
 

Știm că compostarea este utilă pentru grădina noastră, dar ce veți spune despre încălzirea caselor? Folosirea căldurii generate în timpul procesului de compostare pentru a încălzi casele noastre sună ca o idee nebună, dar această practică a fost folosită cu succes de mai multe decenii în urmă.
Studenții japonezi au construit acest prototip interesant care este încălzit de la compostarea paielei  în cutii de acryl, instalate pe perimetrul pereților casei.

Дом, который нагревается и охлаждается путем брожения соломы

 

Această Eco casă folosește o tehnică simplă de compostare cu miros redus, numita "Bokashi" (care înseamnă materia organică fermentată). Paia în timpul fermentației oferă o mulțime de căldură de 30 de grade Celsius – pentru o perioadă impresionantă de patru săptămâni.

Дом, который нагревается и охлаждается путем брожения соломы

 

Eco casa intitulată "Rețeta de viață" este situată în orașul Taiki de pe insula Hokkaido, într-un loc cunoscut pentru fermele de lapte (și o mulțime de paie produsă la nivel local).

Дом, который нагревается и охлаждается путем брожения соломы

 

În timpul verii paia uscate se află pe rafturi de sticlă transparente, care acționează ca scut termic, eliberând umiditate pentru a ajuta la răcirea temperaturii camerei. În timpul iernii, în perioada de fermentare paia se va încălzi datorită proceselor microbiene care descompun treptat materia organică.

Дом, который нагревается и охлаждается путем брожения соломы

 

Desigur, această casă de locuit va necesita îngrijiri suplimentare deoarece paiul va trebui să fie schimbat de mai multe ori pe an, dar este un concept fascinant pentru a profita de energia creată prin mijloace naturale.

Duminică, 20 aprilie 2014
Vizualizări: 1975

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
97
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
45
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
198
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
169