ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Casa construită de japonezi se încălzește și se răcește prin fermentarea paielor




 

Știm cu toții că compostarea are un efect benefic asupra stării grădinilor noastre, dar ce putem spune  despre încălzirea caselor noastre? Idea privind folosirea căldurii generate în timpul procesului de compostare pentru încălzirea locuințelor poate părea exagerată, dar de fapt acest concept a fost propus de către cercetători de ceva timp și asupra aplicării lui în realitate lucrează în mod activ oamenii de știință din întreaga lume.

Recent studenții de la Universitatea japoneză Waseda au finalizat lucrările la construcția unui prototip interesant de Eco casă Recipe to Live. Structura se încălzește prin compostarea paielei, amenajate în perimetrul pereților clădirii.

Japonezii au folosit o tehnica specială de compostare pentru a reduce mirosul specific. Această tehnică se numește "Bokashi" (ceea ce înseamnă "materia organică fermentată"). Cu fermentarea paielei plasate în cutii acrilice ei pot menține temperatura interioară de 30 de grade Celsius timp de patru săptămâni, după ce paia va trebui să fie schimbată.

Eco casa Recipe to Live este situată în orașul Taiki, pe insula Hokkaido. Acest loc este cunoscut pentru fermele de lapte și o mulțime de paie produsă.

Pe timp de vară paia din interiorul cutiilor transparente, care acționează ca panouri de scut termic, se va usca, eliberând umiditatea, ceea ce va contribui la reducerea temperaturii în interiorul clădirii (în fapt japonezii folosesc un proces adiabatic). Iarna fermentarea paielei va crea căldura prin procesul de fermentare microbiană în care substanțele organice sunt distruse treptat.

дом нагревается и охлаждается благодаря ферментации соломы

дом нагревается и охлаждается благодаря ферментации соломы

дом нагревается и охлаждается благодаря ферментации соломы

 

 

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 09 iulie 2014 9:38
Vizualizări: 2868

Citiţi de asemenea

Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
127
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
211
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
203
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
244