ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Casă de carcasă 6×4, construită cu propriile mîini în 21 de zile




 

 

Înainte de a începe lucrările de construcţii, nu am avut nici măcar experienţa în a construi un hambar. A fost o mare dorinţă de a construi o structură "temporară" pentru uzul casnic, în care vă puteţi ascunde de ploaie, vă puteţi încălzi, ţine careva instrumente agricole. Era, de asemenea, atelierul de lucru în aşezarea ecologică Kovceg şi sfaturile lui Volodia Ţâmbalov , care a construit deja astfel de structuri cu propriile mîini, fotografiile acestor construcţii, schiţele elementelor de bloc. Şi cam atît. Cred că dacă aş fi găsit un astfel de articol, cu schiţe şi fotografii detaliate, mi-ar fi fost mai uşor. Deci, acest articol este dedicat tuturor celor care simt că ar putea construi de sine stătător, dar nu ştiu cum sau mai au probleme nerezolvate.

 

Tehnologia lucrărilor de construcţii a acestei case este după cum urmează. 

 

Informaţii tehnice

Principalele caracteristici ale casei sunt prezentate în tabelul 1:

Tip: casă de carcasă
Lungimea exterioară: 6 m
Lăţimea exterioară: 4m
Înălţimea totală: 5,1 m
Înălţimea efectivă a etajul 1(parter): 2.06 m
Înălţimea efectivă a etajul 2: 1,7 m
Grosimea pereţilor (izolare):10 cm
Material izolator:
Plăci din fibră de bazalt
Tip de fundaţie
Blocuri de beton

 

La articol sunt ataşate desene din arhivă în format GIF şi desene în format AutoCAD.

 

Каркасный дом 6х4 своими руками за 21 день 

Каркасный дом 6х4 своими руками за 21 день 

 

Ca baza pentru carcasă au fost luate scînduri (bare) 10 × 5. Nu am contat îndeosebi pe rezistenţă, ci am urmărit sfaturile celor apropiaţi şi cartea lui A.M. Şepelev "Cum să construim o casă rurală"cumpărată la anticar , mai am şi o variantă în format electronic.

Partea de sus a fost realizată în trei părţi. Prima - desenul de bază şi al podelii negre, de la care au început lucrările de construcţii. 

 

Каркасный дом 6х4 своими руками за 21 день 

 

Apoi urmează desenul scîndurilor inferioare pentru acoperirea pardoselii, stîlpi verticali şi centuri pentru carcasă (superioară şi inferioară) .  

 

Каркасный дом 6х4 своими руками за 21 день 

 

Completează lucrarea desenul etajului 2 – podea (tavanul la etajul 1), stîlpi verticali şi planşeuri. Pe schiţă lipsesc căpriorii, pentru că acestea se pun deasupra planşeurilor şi pe desen nu sunt vizibile). Căpriorii sunt bine desenaţi pe alte imagini.

 

Каркасный дом 6х4 своими руками за 21 день 

 

Şi o vedere laterală a secţiunii frontale

 

Каркасный дом 6х4 своими руками за 21 день 

Каркасный дом 6х4 своими руками за 21 день 

 

La finalul articolului se ataşează un fişier cu deviza de cheltuieli. La planificarea achiziţiilor, trebuie să ţineţi cont de faptul că lemnele se vînd în metri cub, achitaţi pentru un metru cub, iar procuraţi în bucăţi, de exemplu 20 de scînduri.

 

Lista instrumentelor folosite:

- ferestrău cu mâner de la firma Stanley. A funcţionat foarte bine;
- ciocan cu gheare pentru scos cuie;
- ranga cu gheare pentru scos cuie;
- nivela de la firmă Stanley;
- fir cu plumb;
- creion pentru construcţii (mare);
- raportor;
- metru de 7m;
- capsator pentru construcţii, colţar;
- filament.

Pentru operaţii specifice (perii, şurubelniţă, chei ...), dar despre ele separat.

Întregul cadru este asamblat cu ajutorul cuielor de 100 mm. Cuie de 200 mm au fost folosite doar pentru fixarea planşeurilor. Pentru a fixa scîndurile au fost utilizate cuie de 50-70 mm. Pentru fixarea materialului de acoperămînt exterior au fost utilizate cuie galvanizate de 60 mm. Pentru fixarea căpriorilor şi planşeurilor au fost utilizate cîrlige. Iar, pentru capsator, desigur, am avut nevoie de cleme de fixare. 

 

Каркасный дом 6х4 своими руками за 21 день 

 

Carcasa (cadrul) a fost construită în două zile.  

 

Tehnologia construcţiilor

Măsurăm dimensiunile casei pe o platformă aleasă. Săpăm găuri pentru stîlpi şi le umplem cu nisip, pe care plasăm blocuri. 
Pe aceste blocuri plasăm aşa numitele "schiuri" cu o căptuşeală din material hidroizolator. Blocurile sunt aliniate cu o nivelă.
Pe "schiuri"transversale instalăm grinzi pentru pardoseală neagră.
Pe aceste grinzi plasăm şi batem în cuie scîndurile pentru pardoseală neagră.
Pe scînduri întindem material hidroizolator care se suprapune pe toate marginile.

 

Каркасный дом 6х4 своими руками за 21 день 

 

Deoarece "schiurile" şi grinzile pentru pardoseală neagră au fost aliniate, unele grinzi au fost aproape înecate în pămînt şi sub unele dintre "schiuri", au fost introduse blocuri suplimentare – la noi localitatea este deluroasă.

 

Erorile noastre / defecte:

Pe blocuri nu am pus material hidroizolator. Mai bine să puneţi, deşi cred că apa nu poate urca dea-lungul blocului de beton ( din jos mai este nisip!) şi ajunge pînă la "schiuri".

 

 

Sursa: green-dom.info

 

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 27 iulie 2012 12:32
Vizualizări: 13382

Citiţi de asemenea

Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permite conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru ...
0
Am pierdut multe lucruri. În catalogul pierderilor - cele mai neașteptate lucruri. Undeva au dispărut bunicile.Bunicul n...
73
Pe teritoriul planetei noastre au trăit numeroase civilizații și popoare antice, care au lăsat în urmă o mulțime de arte...
68
De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
155