Casa din lemn sălbatic
Cea mai veche metodă de construcție a casei din lemn a fost tăierea buștenilor cu topor. Lemnul sălbatic este un buștean cu coaja scoasă, adică trunchi de copaci în care sunt tăiate elemente de îmbinare pentru a-l conecta cu alte tulpini. Copacii pentru o casă din lemn sălbatic sunt selectați în mod individual din zonele de mare altitudine în care arborele are o densitate maximă. Pentru a ajunge la un diametru de 30-50 cm copacul ar trebui să trăiască o viață lungă de 40-90 de ani și acest lucru se va vedea pe inelele fiecărui buștean – arborele nu minte.
Casele din lemn sălbatic sunt locul perfect pentru a locui conform astfel de parametri, cum ar fi atitudinea prietenoasă față de mediu, umiditatea și puritatea aerului. Chiar și aerul din afara casei care nu este foarte curat pătrunde în interior prin fibrele de lemn sub formă curată. Lemnul va curăța și va filtra aerul de intrare într-un mod natural, iar rășina din interiorul trunchiului de-a lungul anilor va da casei o aromă naturală unică de lemn, care are un efect benefic asupra somnului și sistemul respirator.
Umiditatea relativă într-o casă din lemn sălbatic are o valoarea de 40-60%, care este aproape perfectă pentru sănătatea umană și se menține în mod constant, indiferent de vremea exterioară. Casele din lemn sălbatic, datorită respirației pereților și ventilației naturale, nu au nevoie de un sistem de aer condiționat. Grosimea peretelui de 35cm (350mm) are o mai bună izolare termică față de peretele de cărămida de 80 cm. Datorită conductivității termice scăzute vara în casă este rece și destul de cald în timpul iernii.