--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Casa mică şi mobilă, pentru o viaţă simplă şi eficientă

Mulţi copii aud, de la părinţii lor, întrebarea: „Dacă toţi prietenii tăi ar sări de pe un pod, ai face şi tu acelaşi lucru?”. Se pare că întrebarea aceasta l-a inspirat pe designerul web Alek Lisefski din California să nu se înhame la un credit imobiliar pe care l-ar fi plătit ani la rând, pentru o mare parte a vieţii lui, ci să îşi construiască o casă pe care o poate muta oriunde doreşte.

Alek Lisefski şi-a construit casa mică, dar multifuncţională, din imaginile de mai jos, cu 30.000 de dolari. Casa este mobilă, are spaţiu de birou, dormitor, baie, bucătărie şi poate fi aşezată oriunde. „A locui într-un spaţiu atât de mic mă va obliga să duc o viaţă mai simplă, dar organizată într-un mod mai eficient”, crede Alek. El a început construirea casei pe când locuia în Iowa şi, practic, casa este construită pe o rulotă (altfel spus, rulota a devenit parte din casă) – ceea ce o face mobilă. Înainte ca această construcţie să fie gata, el a mutat-o în California, unde locuieşte acum cu mica sa familie – prietena şi câinele.

Orice colţişor al casei este utilizat într-un fel sau altul. Bucătăria, deşi mică, este utilată cu tot ce e necesar gătitului. Baia are toaletă, chiuvetă şi duş. Pereţii din interior susţin diverse rafturi folosite pentru depozitarea lucrurilor. În dormitorul „de la mansardă” există inclusiv un dulap, iar patul nu este tocmai minuscul. Chiar dacă nu oricine poate trăi într-o astfel de casă de mici dimensiuni, există deja o mişcare a „caselor mici”, un fenomen care ia amploare în SUA: tot mai mulţi oameni realizează că fericirea nu poate fi măsurată în metri pătraţi de spaţiu deţinut. În loc să plătească rate băncilor, aceşti oameni îşi construiesc o casă după posibilităţi şi, apoi, pleacă în vacanţe unde doresc.

Жизнь по средствам или рецепт счастья

Жизнь по средствам или рецепт счастья

Жизнь по средствам или рецепт счастья

Жизнь по средствам или рецепт счастья

Жизнь по средствам или рецепт счастья

Жизнь по средствам или рецепт счастья

 

Sursa: totb.ro

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 16 octombrie 2015 15:00
Vizualizări: 2069

Citiţi de asemenea

Copilăria fericită, conform viziunii IA... ...
89
„Ei bine, a dispărut burta sau a rămas?”A fost prima întrebare pe care mi-a pus-o cea mai bună prietenă când am sunat-o ...
144
Una dintre cele mai înalte statui ale lui Buddha de pe Pământ și, timp de mai mult de un mileniu, cea mai înaltă lucrare...
141