ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Casa pasivă



Casa pasivă

 

 

Casa pasivă sau cu alte cuvinte casa energetic eficientă, sensul constă în construirea unei case, care ar fi în măsură să menţină condiţiile de viaţă confortabile pentru oameni într-un timp nesfârşit, fără o sursă de energie din exterior. Aceasta este una din opţiunile ale unui perpetuum mobile, un sistem închis, care nu necesită nici o intervenţie pentru existenţă.

Din păcate, la moment acest lucru este imposibil, dar oamenii de ştiinţă au putut să creeze mai multe case pasive, într-adevăr efective, pentru funcţionarea lor sunt necesare numai 10% din energie indispensabilă pentru locuinţe convenţionale. Pentru un astfel de rezultat sunt folosite câteva principii.

În mod ideal, o casă pasivă ar trebui să menţină o temperatură confortabilă, fără cheltuieli, adică să fie energetic independentă. Încălzirea în casă ar trebui să apară în urma căldurii eliberate de aparate de uz casnic, oamenii, care trăiesc în ea, şi surse alternative de energie. Iar datorită instalaţiilor de energie regenerabilă, precum - pompe de căldură şi colectoare solare, ar trebui să se efectueze furnizarea apei calde.

 

Casa pasivă

 În Germania prima casă pasivă a fost construită în 1991, cu sprijinul Ministerului Economiei


Desigur, şi mult mai devreme, oamenii de ştiinţă au încercat sa creeze o casă pasivă. De exemplu, în 1972, în Manchester, New Hampshire (SUA). Casa a fost de formă cub  - această proprietate a redus până la minim suprafaţa pereţilor exteriori, geamurile nu depăşeau 10%, pierderile de căldură  au fost micşorate printr-o soluţie arhitecturală. Pe acoperişul casei au fost instalate colectoare solare.

În 1979, a fost finalizat complexul "Econo-House» în Otaniemi, Finlanda. În această clădire, în afară de soluţii complexe arhitecturale, ţinând cont de particularităţile de climă şi de locaţie, a fost folosit sistemul de ventilaţie care funcţiona pe radiaţia solară, căldura a fost acumulată de jaluzele speciale şi geamurile termopan. De asemenea, în sistemul de schimb de căldură al clădirii au fost incluse o instalaţie de încălzire geotermală şi colectoare solare.

 

Casa pasivă


Începând cu primul prototip construit în Germania, costul unei case pasive este în continuă scădere, până în prezent, costul casei este de la 6000 până la 15000 de euro pentru un exemplar. Acest lucru înseamnă că astăzi, casele pasive au devenit disponibile pentru toată lumea. Din păcate, acesta este preţul pentru Germania, în Rusia încă nimeni nu oferă astfel de case.

Casa pasivă este un standard mondial de eficienţă energetică în construcţii: 80% din energia stocată în comparaţie cu clădirile convenţionale. În mai multe ţări europene au fost dezvoltate programe specifice, cu sprijinul acordat de stat pentru organizarea lucrărilor de construcţii apropiate de nivelul pasiv.

Deocamdată singura opţiune bună pentru a economisi încălzirea în casa dvs. - instalarea ferestrelor bine izolate. Sau puteţi cumpăra un apartament în Turcia, aşa că nu veţi cheltui prea mult pentru încălzire.

 

 

Sursa: zemlyanin.info

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 20 aprilie 2011 15:27
Vizualizări: 6320

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
169
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
141
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
128
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
325