ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Case din module de carton (+Video)

Cartonul nu este considerat un material tocmai potrivit pentru construcții. Însă deja există o mulțime de dovezi ale contrariului – arhitecții folosesc cartonul pentru crearea unor construcții de amploare, a locuințelor în cazul calamităților și chiar a podurilor. Studioul de design „Fiction Factory” din Olanda propune o soluție interesantă – o micro-casă, construită din carton stratificat, care, potrivit lor, ar putea rezista pînă la 100 de ani.

Proiectul cu denumirea Wikkelhouse („ambalajul casei”) este o casă, construită din cardon gofrat durabil și a cleiului ecologic. Un modul locativ este înfășurat de 24 de ori cu cardon gofrat cu ajutorul unei imense mașini ce se rotește. În rezultat, obținem o construcție durabilă cu o izolare bună.

Un asemenea modul de 1,2 metri și greutatea de 500 kg poate fi combinat cu alte module. Pentru crearea unei structuri mari nu aveți nevoie de un fundament monolit. Construcția modulară este flexibilă și se asamblează ușor.

După crearea unui număr necesar de module, acestea sunt transportate la locul de asamblare, ce durează 1-2 zile. Inițial, cartonul este acoperit cu o peliculă impermeabilă Miotex, apoi fațada este acoperită cu plăci din pin.

Compania oferă o garanție de 100 de ani la exploatarea acestor case, cu condiția ca pelicula protectoare să fie schimbată la fiecare 30 de ani. Modulele pot fi transportate oriunde și oricînd. De asemenea, ele pot fi reciclate.

Ferestrele sînt amplasate la discreția clientului. Cu ajutorul unor „segmente inteligente” puteți crea bucătăria, baia și dușul.

Fiecare modul costă circa $4500, iar potrivit unor estimări preliminare o locuință Wikkelhouse costă $80 000.

Модульный дом из картона прослужит до 100 лет

Модульный дом из картона прослужит до 100 лет

Модульный дом из картона прослужит до 100 лет

Модульный дом из картона прослужит до 100 лет

Модульный дом из картона прослужит до 100 лет

Модульный дом из картона прослужит до 100 лет

 

 

Sursa: rodovid.me

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 04 mai 2016 16:00
Vizualizări: 3094

Citiţi de asemenea

Muzică live, degustare de vinuri și folclor moldovenesc: Pe 14 august, în rezervația natural-culturală Orheiul Vechi, s-...
111
Urzica conține o cantitate foarte mare de tot felul de substanțe utile. Vitamine: acid ascorbic, vitaminele din grupa ...
260
Cînd o persoană stă cu picioarele goale pe pămîntul viu, este la fel ca o mamă care-și ține copilul în brațe. Energiile ...
233
Se spune că știința descoperă legi deja existente în univers. Iar asta înseamnă că vindecarea unei persoane prin conșt...
3067