ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Casele particulare, eficiente energetic, în Ţările de Jos



Casele particulare, eficiente energetic, în Ţările de Jos  

 

Belgia. Kamp-C. Expo-centrul pentru tehnologii şi materiale energetic eficiente.

 

 

Casa de demonstraţie "Casana". Arhitectul MARK Depreeuw. 2005

 

Casa „Casana” este un obiect a parte situat pe teritoriul Expo-centrului pentru tehnologii şi materiale eficiente energetic, Kamp-C. Casa a fost construită în conformitate cu principiile bio-ecologice ale arhitecturii eficiente energetic, şi îmbină toate avantajele oferite de utilizarea combinată a materialelor naturale (lemn, lut şi paie).

Planificarea primul etaj include o cameră pentru amplasarea echipamentului tehnologic, un salon spaţios combinat cu zona de bucătărie şi toaleta. La al doilea etaj duce o scara în spirala, cu dormitorul părinţilor, două camere pentru copii, o toaletă şi o baie.

Faţada de nord este lipsită de ferestre şi prin toată clădire trec comunicaţii inginereşti. Pe partea de sud este adăugată o verandă de sticlă, ca un "buzunar" de căldură al casei, dar un neajuns evident este conectarea ineficientă a spaţiilor separate de ziduri groase, cu ferestrele mici, care împiedică transferul de căldură între camere.

Construcţia zidului reprezintă o combinaţie destul de comună pentru casele ecologice, dintr-un cadru de lemn umplut cu blocuri de paie, acoperite cu lut şi ipsos. Cadrul de lemn este realizat în formă de reazem cu secţiunea în formă de T, cu o dublă grindă, o astfel de construcţie este utilizată pe scară largă în Europa, atât pentru pereţii, cât şi pentru planşeul, ceea ce permite a economisi lemnul şi a crea o construcţie care constă, în principal, din materialul izolant.

Interiorul clădirii demonstrează toate caracteristicile sale. De exemplu,orificiile făcute în pereţi, oferă posibilitatea de a vedea construcţia în straturi (izofloc sau celuloza, paie, lut, placă aglomerată din aşchii de lemn).

Sistemul de ventilaţie demonstrează utilizarea sistemului de aer forţat sau natural, cu aşezarea ţevii de aerisire sub pământ, pentru pre-încălzire naturală a aerului în timpul iernii şi răcire în vară.

 

Casele particulare, eficiente energetic, în Ţările de Jos  

 

Apa fierbinte se obţine folosind colectorul solar, şi dacă temperatura nu este suficientă, apa este încălzită până la o temperatură dorită cu cazan care foloseşte drept combustibil peletele de lemn. Peletele sau granulele de combustibil sunt biocombustibil produs din deşeuri de lemn, deşeuri agricole, turbă, prin presare şi uscare. Sunt caracterizate de o valoare calorică mare.

 

Casa arhitectului Peter. Ţările de Jos. Maastricht. 2009.

Pe teritoriul aceste vile suburbane sunt situate două case mici: clădirea principală şi căsuţa de vară. Casa principală iniţial a fost o clădire istorică din piatră, pentru incălzirea căreia proprietarul cheltuia sume mari de bani. În consecinţă, s-a decis de a izola pereţii în perimetru şi a experimenta cu instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperişul clădirii. În rezultat a ieşit o casă simplă, cu un acoperiş în două pante, împânzit cu panouri solare, cu o suprafaţă totală de aproximativ 50m2.

 

Casele particulare, eficiente energetic, în Ţările de Jos  

 

Sistemul de asigurare cu energie al clădirii este, de asemenea, conectat la reţeaua electrică orăşenească şi proprietarul cumpără energia electrică necesară iarna, în sarcinilor electrice de vârf. Cu toate acestea, zona de PV-panouri nu a fost în măsură să furnizeze cantitatea necesară a energiei, în special, din cauza orientării ineficiente a pantelor de acoperiş, adică nu este în întregime orientată spre sud.

De asemenea, pe teren a fost instalată o pompă de căldură de tip orizontal. Construcţia reprezintă două tuburi subţire (cu diametrul de aproximativ 3 mm) plasate orizontal sub pământ la o adâncime de 90 cm, umplute cu freon, care absoarbă căldura din sol şi ridică temperatura, apoi într-un tub freonului se comprimă sub presiune, prin urmare temperatura creşte şi apoi datorită transferul de căldură încălzeşte apa, care contactează cu tuburi. Pompa de căldură este utilizată pentru încălzirea cu pereţii calzi şi radiatoare în casa principală şi cea de vară, la necesitate.

 

Casele particulare, eficiente energetic, în Ţările de Jos  

 

Casa de vară este un exemplu de spaţiu cu încălzire solară pasivă. Principiul de bază, ca în exemplu de casă în bloc – încălzirea unui spaţiu de sticlă izolat cum ar fi spaţiul în mijlocul clădirii.

 

Autor: Serghei Zenkov

 

 

Sursa: magazindomov.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Luni, 16 aprilie 2012 14:01
Vizualizări: 2610

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
169
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
141
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
128
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
325