ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cât de multe produse îți poate aduce gradina?

De vreo patru ani eu nu mi-am cântărit recoltele obținute și știam doar aproximativ, măsurând din ochi cât îmi dă grădina mea preferată. La întrebările curioase - Cât de mult? Răspundeam doar – Foarte mult! Dar astă primăvară m-am limpezit la minte și am vrut să știu clar și precis - ce și cât am cules. La urma urmei, de aceste date va depinde ce culture și unde anume voi planta în primăvara anului viitor.

Deci, ultimii cartofi sunt săpați. Au venit primele înghețuri și pot rezuma rezultatele. În acest an, toată roada obținută am cântărit-o atent și am înregistrat-o într-un tabel. Per total am obținut doar puțin peste o tonă și jumătate de produse. Și această cantitate cu siguranță nu este suficientă pentru a satisface pe deplin nevoia în produse a familiei mele. Ce concluzii pot face, cum să valorific pământul cât mai eficient pentru a obține o recoltă cât mai mare?

Pe primul loc a fost cartoful. Eram încântat de rezultate. Cartofii i-am sădit în cutii și doar de două ori pe vară i-am acoperit cu mulci. Ca mulci am folosit iarba proaspăt tăiată. N-am avut grijă de ei, nu i-am udat, nu i-am prășit (sau mai mult de atât nu am strâns gândacul Colorado); până la sfârșitul sezonului cartofii erau plini cu buruiene, dar cu toate acestea au dat o recoltă (după standardele mele) foarte demnă. La 80 kg de material săditor am colectat 570 kg de roadă.

Pe locul al doilea sunt castraveții cu o roadă de 440 kg. Castraveții i-am cultivat în două sere. Locul al treilea l-au ocupat roșiile. Roșiile, de asemenea, le-am cultivat doar în sere. Roada de varză, morcovi și mai ales dovleci nu a fost una prea bună.

Sfecla, căpșunile și ardeiul au dat rezultate bune - aproximativ câte o sută de kilograme de fiecare cultură. Principala speranță pentru viitor sunt merele. Merele doar au început să dea roade. Am colectat primele 35 de kg (și încă vreo 10 kilograme au fost fără milă devorate de gaițe și gărgăuni).

Și ce va fi oare peste vreo 3 ani, când toți 152 de pomi de mere vor întra în perioada de rodire! Și să nu uităm despre pomii micuți de prune, cireșe, pere și struguri, în cele din urmă. Probabil că atunci când copacii vor izbucni cu fructe vom putea vorbi despre o oarecare auto-suficiență.

Сколько всего можно вырастить на своем огороде?

Сколько всего можно вырастить на своем огороде?

Сколько всего можно вырастить на своем огороде?

Сколько всего можно вырастить на своем огороде?

Sâmbătă, 21 noiembrie 2015
Vizualizări: 1498

Citiţi de asemenea

Mult timp a trebuit să urmez un  tratament pentru disfuncția glandei tiroide. M-am tratat în diferite moduri, am ...
130
Mulți oameni pentru a acoperi gardul aleg o soluție simplă - plantează de-a lungul acestuia thuja sau plante cățărătoa...
179
Pe cîmpurile gospodăriei ecologice VIOPark sînt cultivate cu succes spelta și secara, care vor fi folosite la producerea...
170
Cel mai înalt copac din Țara Galilor, fiind afectat de furtună, urma să fie tăiat, în schimb artistul Simon O'Rourke a g...
152