Căutare de apă în grădină

/ Vizionări: 45226

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Autonome staţie de alimentare cu apă poate fi decisă în funcţie de dispoziţiile specifice de condiţiile geologice şi, prin barajul de la cel mai apropiat de curent, crearea unui iaz artificial (iaz), foraje puturi vodosnabzhencheskoy sau scufundarea o bine.

Înainte de a face o alegere în favoarea unei surse de apa, este necesar să se efectueze studiul geologic al site-ului. În caz contrar, lucra la proiecte de apă pot fi ineficiente.

Cu privire la structura geologică a site-ului trebuie să aibă cel puţin următoarele informaţii:

• argila sau nisip să apară la suprafaţă (un strat de sol, vegetatie).
• La ce adâncime prima din stratul de suprafaţă se înlocuieşte cu al doilea strat.
• Ce depozite (în soluri, sedimente) a reprezentat al doilea strat şi ceea ce este capacitatea sa (grosime).
• Nivelul (adâncime) a apelor subterane (în funcţie de sezon şi de condiţiile meteorologice, timp de măsurare), numele purtătoare de apa din sol şi de îmbogăţire a apei.

Informaţiile de mai sus pot fi obţinute de către un puţ de foraj sau săpat o groapă ("melc") direct pe site-ul, şi, de asemenea - prin intermediul unui studiu de proprietari de terenuri învecinate, în cazul în care problema alimentării cu apă a fost rezolvată.
Principalele tipuri de ape subterane (a se vedea figura):

• A. vadose apă sau sol.
• AB reticulată fără presiune şi presiunea de apă.
• B. curgătoare sau a apei arteziene.
Vadose
Ca titlu, forme cocoţat orizontul superior al apelor subterane. Nivelul său este de obicei situat în apropiere de suprafaţă. În această privinţă, este cocoţat principal orizontal este operat de către producători.

/ Articles/19jul07_voda/p1.jpg Cu toate acestea, tocmai din cauza accesibilităţii sale, acest orizont are dezavantaje semnificative.
Şi anume: în funcţie de perioada din an, adâncimea de aceasta poate varia in limite largi - de la formarea deschis-oglindă pe suprafaţa înainte de introducerea pe un orizont de câţiva metri în profunzime.
În cele mai multe sezonului uscat aceeaşi atunci când apa este necesară în special în grădină, cocoţat pot dispărea complet.

În plus, cocoţat poate în mod semnificativ poluate cu toate că nu este folosit doar-mim gradinar sine, dar lui vecinii de la site-urile lor: produse chimice împotriva dăunătorilor, îngrăşăminte, îngrăşăminte organice, produse petroliere şi uleiuri provenite de la autovehicule, vopsele, etc
Cu scăderea nivelului apei din cetate "cocktail" creşte.

Reticulat apă
reticulată apă este de obicei mai dificil să se ajungă, deoarece acestea nu apar în imediata vecinătate a suprafeţei şi acoperite cu "impermeabil" (un strat de pământ lut) la o mai mare sau mai mică putere.

În această privinţă, descrise mai sus deficienţe vadose le lipsesc. Legate de apa la aceste surse de apă interstratal şi compoziţia chimică a apei aflate în aceste relativ constant.

Apele de acest tip pot fi sub presiune-free, şi anume, nivelul de apă şi după îndepărtarea lor gropi sau fântâni este în acvifer (nisip), nu se ridică în zona de "strat limitându (strat de argilă).

Dar ele pot avea, de asemenea, foarte înaltă presiune, inclusiv - suficient de mare pentru a turna în mod liber pe suprafaţa.
Acest fenomen este observat în acele cazuri în care zona de alimentare a orizontului de apă este semnificativ mai mare decât nivelul de teren in zona de deschidere a acestui orizont.

Apă curgătoare arteziana au distribuţie locală şi mai cunoscut în grădină-ing ca "chei".

În cazurile când acestea sunt distribuite pe suprafeţe mari şi au o mare presiune, adesea, ele sunt numite arteziene (în numele provinciei romane de Artois, în ie samoizlivayuschies FranţaEi bine, care este cunoscut).

Cum se ajunge la apă
Dupa ce am scurt cunoştinţă cu opţiunile privind apariţia şi natura apelor subterane, puteţi începe lor de căutare.
Căutarea se poate baza fie pe metode de inginerie, sau pe aşa-numitele neconventionale sau uitate.

În conformitate cu primul, am înţeles deriva-gropi, "traistă", "Dudok" (funcţionarea verticală şi adâncime de diferite forme), precum şi de foraj şi metode geofizice de cercetare.
Sub a doua metodă - aproape de geofizică, dar bazat pe utilizarea de dispozitive elementare în formă de bare din lemn sau tije metalice,, rame, etc,

Cel mai de bază "instrumente" pot fi două în formă de L aplecat tija-electrod pentru sudare de metal, care deţin în mâinile lor.
Atunci când se deplasează cel mai apropiat in jurul gradinii, în locul în locaţia de apă subterană, "dispozitive", ne-rekreschivayutsya, indicând locul cel mai favorabil pentru dispozitivul bine.

În acest caz, noi trebuie să aibă în vedere faptul că toate metodele de cercetare, în special non-tradiţionale, complicată de factorul sculpteze este poziţia la nivel înalt cocoţat.

Momentul cel mai potrivit pentru a efectua cercetări cu privire la alegerea sursei de alimentare cu apă şi plasarea acesteia pe site-ul este perioada de vara (iulie-august).

În cazul în care căutarea apei este doar pentru scopuri tehnologice (plante de udare), în sursa de apă de calitate-ing pot fi selectate bine plasat în cel mai de jos punct al parcelei.

În acest caz, trebuie să înţeleagă că vor fi operate cocoţat descrise mai sus pentru toate MI-neajunsurile sale.
Dacă se concentreze pe obtinerea apei potabile, este necesar să se ajungă la apele subterane, care ar trebui să mergeţi la superior (cel mai apropiat de suprafaţă) strat de argila solurilor.

Modalitati de penetrare a solurilor pot fi diferite:
• excavator, cu o adâncime de nivelul apei subterane la trei sau patru metri (lungimea excavator galeata).
• Manual de penetrare cu o cazma şi rangă.
• Foraj puturi.

Când tăierea de mână, unul ar trebui să aibă în vedere faptul că ar putea fi expus un orizont de apă sub presiune sau descoperire neaşteptată în groapa lor. Necesitatea de a prevedea cât de repede evacuarea salariaţilor de la tion groapă.
Practica demonstrează că organizarea de grădinărit apă, cea mai mare răspândire a fântânilor utilizare, exploatând cocoţat.

Tipuri de sonde, metodele de penetrare şi al echipamentelor lor vor fi discutate în articole viitoare.

Şeful CJSC geolog Lenpromstroyproekt "
Ph. Vladimir VAKORIN.
Buletinul "magazin de constructii» № 21/2000
Vladimir Vakorin


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.