ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cauza al treilea război mondial ar putea încălzirea globalăAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

oamenii de ştiinţă britanici a pregătit un raport de mediu, ONG-uri Forum for the Future, care a examinat politică, psihologică şi socială consecinţele economice ale schimbărilor climatice.

Încălzirea globală ar putea duce la schimbări majore în lume, şi, potrivit oamenilor de ştiinţă, există cinci scenarii posibile de ceea ce aşteaptă umanităţii în 2030.

În primul scenariu, intitulat "Eficienţa energetică este mai presus de toate, dezvoltarea rapidă a noilor tehnologii în domeniul eficienţei energetice va conduce la utilizarea energiei minime derivate din arderea cărbunelui. Omenirea se va confrunta cu probleme grave de aprovizionare cu energie, bazate pe noile evoluţii, să se adapteze la condiţiile de schimbare climatică.

Experţii estimează că până în 2030, apă pentru agricultură din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu va primi prin uzine de desalinizare, care rulează pe energie solara, carnea va fi crescut artificial, iar guvernul se va consulta cu calculatoare.

În al doilea scenariu, care se numeşte "transformare Servicii", costul ridicat al cărbunelui va duce la faptul că accentul schimbare nu va vinde produse si servicii pentru vânzare. de transport personale este înlocuit de către public, maşini de spălat - spalatorii colective, ceea ce va duce în cele din urmă de a reduce emisiile de dioxid de carbon, spun oamenii de stiinta.

În conformitate cu al treilea scenariu, numit "Redefinirea Progress, oamenii încearcă să înţeleagă ce înseamnă să trăieşti o viaţă plină. Profesii, aducând beneficii reale încep să fie preţuite, calitatea vieţii vor fi evaluate mai mult de prosperitate economică, oamenii se vor depune eforturi pentru simplitate.

Guvernul, la rândul său, va consolida controlul asupra economiei, încercând să convingă cetăţenii că, în primul rând ar trebui să fie calitatea vieţii, mai degrabă decât creşterea veniturilor.

Scenariul a patra este viitorul probabil - "economia de război, din cauza mediului." Potrivit lui multe guverne vor trebui să îmbunătăţească domeniul de aplicare al industriei şi exercita controlul asupra numeroaselor faţete ale vieţii umane. Unele guverne vor fi obligate să ia măsuri extraordinare, de impunere a legii marţiale în economia de a reduce emisiile de dioxid de carbon în atmosferă.

Libertăţi civile nu mai există - în unele state de a avea un copil, va fi licenţele necesare să facă acest lucru. Creşterea numărului de refugiaţi forţaţi să se refugieze în alte ţări din cauza schimbărilor climatice. Oamenii de ştiinţă estimează că 18% din neozeelandezii va fi de refugiaţi din Insulele Pacificului, şi până în 2040 populaţia din Antarctica este de trei milioane şi jumătate de oameni.

Conform scenariului de a cincea, care se numeşte "lumea protecţioniste," Lumea este împărţită în blocuri protecţioniste, evazata de război între state pentru cele mai importante resurse - petrol, gaze, apă. Fiecare ţară va urma numai legile lor, scrie RosBalt "/ http://www.rosbalt.ru/ /.

Sursa: ecoportal.ru

Miercuri, 15 octombrie 2008
Vizualizări: 1829

Citiţi de asemenea

Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
258
În gospodăria ecologică ”VioPark Varnița” a nins. Cîmpiile, lacurile și vegetația au îmbrăcat straie albe, iar peisajele...
260
Această brînză de vaci nu provoacă fermentație în intestin, se digeră bine și are un gust plăcut. Încercați să pregăti...
599
SUA lansează primul sistem plutitor Ocean Cleanup, care va curăța oceanul de resturile de plastic, a declarat pe 8 sep...
228