ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cauzele care pot duce la alcoolism
 

 

Un pahar de vin, seara, după o zi grea de muncă nu este ceva neobişnuit, dar cercetătorii spun că acest obicei s-ar putea transforma într-o problemă.

 

Potrivit Telegraph, studii recente au demonstrat că persoanele care au probleme cu stresul sau o anumită "intercalare" a funcţiilor creierului sunt mai predispuse la o eventuală dependenţă de alcool.

După ce au examinat cu ajutorul unor scanere RMN activitatea cerebrală a 200 de studenţi, cercetătorii au ajuns la concluzia că dorinţa de a petrece timpul în mod plăcut şi fără prea multe eforturi poate duce la probleme privind consumul de alcool.

Astfel, chiar dacă se confruntau cu probleme precum examene ratate sau relaţii eşuate, numai tinerii care se aşteaptau la efecte imediate şi la care nivelul de risc perceput era mai scăzut s-au dovedit mai susceptibili de a consuma cantităţi crescute de alcool.

"Imaginaţi-vă eforturile pe care un şoarece le face pentru a obţine o bucată de brînză dintr-o capcană. Prea multă îndîrjire pentru asigurarea hranei şi un sentiment prea scăzut al riscului la care se supune vor duce eventual la moartea şoaricelui", a declarat profesorul Ahmad Harir de la Universitatea Duke, în încercarea de a explica ipoteza studiului.

Rezultatele acestei cercetări ar putea fi utile în viitor pentru ajutorarea persoanelor predispuse la abuzul de alcool sau droguri.

În ultimul deceniu, numărul deceselor provocate de consumul de alcool a crescut cu peste 25%, precizează sursa citată.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Vineri, 23 noiembrie 2012
Vizualizări: 2548

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
146
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
134
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
171
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
509